Episodes
Rolul pe care îl joci în relație este un fel de luptă pentru putere.  Și folosești această luptă pentru a obține recunoaștere.  Tu în ce ipostază te regăsești: victimă, salvator sau persecutor?   Despre jocurile de dominare în cuplu vorbește psihologul Carmen Andrei în emisiunea “Arta Fericirii”
Published 12/07/21
Despre modalitățile de-a avea echilibru și siguranță emoțională în relații și la locul de muncă
Published 11/17/21
Published 11/17/21
Te ferești să-ți exprimi emoțiile. Căci așa ai învățat în trecutul tău: să eviți. Dar reacțiile emoționale neexprimate eficient rămân în organism și produc modificări la nivelul structurilor tale. Psihoterapeutul Raluca Anton îți spune ce riscuri există de-a dezvolta diverse tulburări somatice din cauza acestor conțineri emoționale.
Published 11/01/21
Ai de cele mai multe ori tendința de a gândi în extreme: totul sau nimic, faci doar predicții negative despre viitor, elimini aspectele bune din viață, ai reacții emoționale în orice situatie, etichetezi oamenii si situatiile, iei totul în manieră personală și sari imediat la concluzii? Înseamnă că ai un stil dăunător de-a gândi. Iar acesta îți poate provoca dezechilibre majore in timp.   Raluca Anton este doctor în psihologie cu numeroase formări profesionale.  În emisiunea “Arta...
Published 10/23/21
Efortul de a ascunde un secret de familie se va transmite urmașilor.  S-ar putea să te regăsești în exemplele și explicațiile oferite de psihoterapeutul Cristina Schmidt.  Pentru că o informație conservată într-un anumit moment în timp, se va manifesta ulterior în toate formele ei. În boli ale copiilor, în neputințe și depresii, în incapacitatea de-a controla emoțiile.  Căci secretele traumatice se transmit transgenerațional.
Published 10/09/21
Tu știi cine e omul de lângă tine?  Studiile arată că doar 2 ani se eliberează în creier hormonul îndrăgostirii.  Iar după încheierea etapei de îndrăgostire romantică începe lupta pentru putere sau pentru iubire.  Psihoterapeutul Gáspár György ne spune în emisiunea “Arta Fericirii” care sunt comportamentele nocive în relație și cum să nu-ți pierzi controlul în situații de criză.
Published 09/28/21
Persoanele crescute în mediu nesigur pot proiecta neîncrederea lor asupra partenerilor. Iar nevoia de control crește. Psihoterapeutul Gáspár György ne spune în emisiunea “Arta Fericirii” de unde apare teama de respingere, de abandon și cum pot fi evitate relațiile distructive.
Published 09/24/21
Infidelitatea poate fi iertată?  În ce context apare trădarea în cuplu și cum poate fi vindecată această rană ne spune psihoterapeutul Gáspár György. 
Published 09/16/21
Cum te descurci cu tulburările de personalitate? Putem avea lângă noi oameni cu comportamente și reacții care ne afectează puternic.  Psihologul Sofia Dumitriu ne explică cine sunt sociopații, psihopații sau narcisiștii din jur și cum trăim alături de ei.
Published 08/29/21
Trauma te face mai puternic. Accepți suferința mai ușor deoarece crezi că e o “datorie karmică” pe care trebuie s-o plătești pentru că ai făcut ceva greșit.  Iar prin această filozofie, suferința ta de acum te purifică.  Și dacă nu-i chiar așa?  Cum îți antrenezi gândirea și nu mai ajungi la limita disperării, afli de la psihologul Sofia Dumitriu în emisiunea “Arta Fericirii”.
Published 08/22/21
Suntem cu toții conectați. Și fiecare în parte, cu măsura lui, contribuie la progresul civilizației.  Implică-ți mintea și sufletul pe calea desăvârșirii. Dr. Wargha Enayati ne dezvăluie în emisiunea “Arta Fericirii” principiile care l-au călăuzit pe această cale.
Published 08/14/21
Îți este tot mai greu să te înțelegi cu copilul tău și răspunzi cu agresivitate în momentele lui de furie?  Psihoterapeutul Sandra O'Connor îți spune în emisiunea “Arta Fericirii” cum să preiei tu controlul și să vă manifestați într-un spațiu de siguranță:
Published 07/20/21
Ești furios și te simți atât de neputincios încât vrei să-ți descarci totul prin gesturi agresive. Crezi că te ajută?  Și totuși, furia poate fi benefică dacă știi cum s-o controlezi. Psihoterapeutul Sandra O”Conner îți explică tehnicile prin care să nu-ți pierzi stăpânirea de sine.
Published 07/12/21
Dacă nu renunți la sentimentele de vinovăție pentru alegerile tale și ești traumatizat de povara greșelilor din trecut... îți va fi dificil să trăiești bine. Petronela Rotar vorbește despre vindecarea rănilor și conectarea cu corpul și emoțiile în partea a doua a emisiunii
Published 07/12/21
Traiesti un atasament bun, sanatos in relatii sau un atasament nesigur? Cat de mult te-a afectat legatura cu parintii in alegerile tale ulterioare? Despre recuperarea emotionala si relationala vorbesc cu Petronela Rotar la Arta Fericirii.
Published 07/04/21