60 episodes

Via de Audi Podcast tips krijg je toegang tot een selectie van hoogwaardige podcast content op het gebied van Economie, Ondernemen, Duurzaamheid, Politiek, Technologie, Carrière en Leiderschap. Speciaal geselecteerd voor Audi Nederland. Enjoy!

Audi Podcast tips Audi Nederland

    • News

Via de Audi Podcast tips krijg je toegang tot een selectie van hoogwaardige podcast content op het gebied van Economie, Ondernemen, Duurzaamheid, Politiek, Technologie, Carrière en Leiderschap. Speciaal geselecteerd voor Audi Nederland. Enjoy!

    The Rest Is History | Overzeese ode aan onze Gouden Eeuw

    The Rest Is History | Overzeese ode aan onze Gouden Eeuw

    Het grote wereldvoetbalcircus in Qatar is alweer even achter de rug. Het minste wat je ervan kunt zeggen is dat het de gemoederen behoorlijk bezig heeft gehouden, ethisch en sportief. Voor Tom Holland en Dominic Sandbrook van The Rest is History was het vooral een onweerstaanbare aanleiding om eens grondig in de geschiedenis van de deelnemende landen te spitten. De Gouden Eeuw krijgt een prominente plek. Sandbrook en Holland – what’s in a name – maken halverwege hun serie een denkbeeldige tussenstop in Nederland, met speciale aandacht voor de Gouden Eeuw. Met name Tom Holland doet dat vol vuur. Hij blijkt een fan van de geschiedenis van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, met de De Maagd van Holland als hét symbool van Hollandse properheid, vroomheid én koopmanschap. Maar wat zegt het over óns, in deze tijd? Juist die combinatie van vroomheid en koopmanschap is nog altijd een handelsmerk. En ook tolerantie en vrijheid behoren traditioneel ook tot ‘onze’ deugden. Deze aflevering geeft een boeiend inkijkje in onze volksaard, gestut op de Gouden Eeuw. ‘Het is een fascinerende, moderne beschaving, die zijn tijd ver vooruit is. Het is zo’n onderscheidende en briljante samenleving in zijn tijd.” "276. Netherlands: The Maid of Holland" is een aflevering van de podcast The Rest Is History en werd oorspronkelijk gepubliceerd op 8 december 2022.

    • 25 min
    BNR Mobility | BNR | Ondergronds huzarenstukje biedt plaats aan 7000 fietsen

    BNR Mobility | BNR | Ondergronds huzarenstukje biedt plaats aan 7000 fietsen

    Af en toe lijkt het erop dat Nederland zijn positie als dé fietsnatie bij uitstek dreigt kwijt te raken. Kopenhagen, Barcelona, Parijs: ze hebben veel fietsfaciliteiten naar Nederlands voorbeeld ontwikkeld én verbeterd. Tijd om fietsterrein terug te winnen, dacht de gemeente Amsterdam. Resultaat is een ondergrondse fietsenstalling voor zevenduizend fietsen bij het Centraal Station. Fietsenstalling onder water De grootste fietsenstalling van het land ligt sinds vier jaar in Utrecht, onder het Stationsplein, met 12.500 fietsplekken. Wat de Amsterdamse stalling bijzonder maakt is dat die gebouwd werd ónder het water van het Open Havenfront voor Amsterdam CS. En dat moet elders natuurlijk ook kunnen. In BNR Mobility onderzoeken Meindert Schut en Noud Broekhof de kansen om Nederland weer fietsgidsland bij uitstek te maken. Goed voorbeeld doet goed volgen Nog voordat de nieuwe stalling in gebruik is, is de internationale aandacht al getrokken. Amsterdam zelf heeft uitgebreide plannen om dit concept verder uit te rollen. Wethouder Melanie van der Horst is trots, maar hoopt vooral dat ‘fietssteden’ van elkaar blijven leren. “Er wordt wel vaker gekeken naar Amsterdam als fietsstad. Amsterdam is toch echt wel trots op zijn fietscultuur. Maar wij kijken soms ook wel naar het buitenland, hoor!” "Onderwater fietsenstalling gaat viral" is een aflevering van de podcast BNR Mobility | BNR en werd oorspronkelijk gepubliceerd op 23 januari 2023.

    • 23 min
    We Study Billionaires - The Investor’s Podcast Network | Leren doe je van de besten | Superinvesteerder Peter Lynch

    We Study Billionaires - The Investor’s Podcast Network | Leren doe je van de besten | Superinvesteerder Peter Lynch

    Bij het grote publiek doet Warren Buffett een belletje rinkelen, als een van de meest succesvolle beleggers ter wereld. Minder bekend, maar zeker niet minder succesvol, is Peter Lynch. Deze bijna tachtig jarige Amerikaan (1944, Massachusetts) leidde jarenlang een van de beste beleggingsfondsen ter wereld, van zijn boek One Up on Wall Street (waar hij co-auteur van was) zijn ruim een miljoen exemplaren verkocht en Lynch wordt gezien als de bedenker van één van de beroemdste beleggingstips: invest in what you know. De mannen van The Investor’s Podcast Network geven in We Study Billionaires – How to Pick Stocks like Peter Lynch een interessante blik op het werk van Lynch. En dat wordt gedaan aan de hand van dat boek, wat overigens al in 1989 verscheen. Verwacht geen audiologisch profiel met quotes, maar een heldere monoloog van host Clay Finck vol interessante inzichten en feiten. Over hoe Warren Buffet himself contact opnam met Lynch naar aanleiding van zijn boek en waarom it’s better to buy a wonderful company at a fair price then a fair company at a wonderful price. Deze editie van de zeer succesvolle podcastreeks van The Investor’s Podcast Network is bedoeld voor elke belegger, dus niet alleen de superbeleggers, die net die extra stap wil zetten en daarvoor aan de hand van concrete tips en interessante inzichten wil leren van de beste. "TIP511: How to Pick Stocks like Peter Lynch" is een aflevering van de podcast We Study Billionaires - The Investor’s Podcast Network en werd oorspronkelijk gepubliceerd op 3 januari 2023.

    • 51 min
    Italië Podcast | BNR | De val van Parmalat, de grootste Italiaanse melkboer

    Italië Podcast | BNR | De val van Parmalat, de grootste Italiaanse melkboer

    Het Parmalat-schandaal bracht de Italiaanse economie, en eigenlijk veel meer dan dat, aan het wankelen. In de 130ste editie van de Italië Podcast gaan hosts Donatello Piras en Eveline Rethmeier twintig jaar na dato in op een van de meest opzienbarende bedrijfsschandalen uit de recente geschiedenis, zeker uit de Italiaanse. De problemen bij het zuivelbedrijf kwamen aan het licht toen het een lening van 150 miljoen euro niet kon uitbetalen. En dat terwijl het bedrijf zei over miljarden aan liquide middelen te beschikken. Het was het begin van, bijna, het einde van het zuivelconcern en ook van voetbalclub Parma AC. Hoe kon het zo gigantisch misgaan, waardoor veel kleine spaarders en melkboeren al hun geld kwijtraakten? En wat is er gebeurd met de hoofdrolspelers? Aan de hand van geluidsfragmenten en persoonlijke anekdotes en verhalen wordt de luisteraar meegenomen naar de origine van het schandaal, het verloop en de afwikkeling. De gevolgen waren desastreus, CEO en oprichter Calisto Tanz zit nog steeds in de gevangenis. Meest iconische deel van dit schandaal is misschien wel het gevolg voor de voetbalclub Parma. De club, die voornamelijk in de onderste regionen van de Italiaanse voetbalcompetitie speelt, werd in de jaren ’90 gekocht door Parmalat. Daarmee kwamen niet alleen topspelers naar de club maar werden ook vele prijzen gewonnen. Waarmee de trots van de inwoners van Parma op hun club met de dag groter werd. Totdat het Parma-imperium in elkaar donderde, en de club meenam in zijn val. "#130 De epische sage van de Parmalat-crash" is een aflevering van de podcast Italië Podcast | BNR en werd oorspronkelijk gepubliceerd op 15 maart 2023.

    • 55 min
    De Taxioorlog | BNR | De taxioorlog: nog net geen dodenrit

    De Taxioorlog | BNR | De taxioorlog: nog net geen dodenrit

    Met de liberalisering van de Amsterdamse taximarkt in 2000 ziet de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) zijn taximonopolie als sneeuw voor de zon verdwijnen. Des te pijnlijker, omdat TCA-chauffeurs zich in de voorafgaande jaren voor tonnen in de schulden hadden gestoken voor een licentie. Zo waren ze verzekerd van werk en konden ze de prijzen kunstmatig hoog houden. Zolang het TCA-monopolie gold… Concurrentie In TaxiDirect kreeg de TCA zijn grootste concurrent. Directeur Peter Fonkert bekommerde zich in eerste instantie vooral over zijn chauffeurs, die met honkbalknuppels in elkaar werden geslagen. Een kritisch gemeenteraadslid werd zelfs korte tijd ‘ontvoerd’ door TCA-chauffeurs die hem de waarheid willen vertellen. TCA-directeur Dick Grijpink lijkt het geweld tegen TaxiDirect vooral toe te juichen: hij betaalt de advocaatkosten voor chauffeurs die in de problemen komen. De Taxioorlog is een journalistiek onafhankelijke productie van onderzoeksjournalist Sander ‘t Sas, die als jonge verslaggever de taxioorlog meemaakte. Hij bewaarde alle geluidsfragmenten jarenlang in zijn persoonlijke archief. In samenwerking met BNR maakte hij de podcastserie De Taxioorlog. Het resultaat is een uitgebreid feitenrelaas, maar ook nieuwe inzichten naar aanleiding van gesprekken die Sander voerde, onder meer met TCA-chauffeurs Cees Meester en Jan den Hartog en TaxiDirect-baas Peter Fonkert. "1. Rellen in de hoofdstad" is een aflevering van de podcast De Taxioorlog | BNR en werd oorspronkelijk gepubliceerd op 22 maart 2023.

    • 34 min
    Bestemming Witte Huis | Kogelindustrie in de VS: recept voor ellende én grote belangen

    Bestemming Witte Huis | Kogelindustrie in de VS: recept voor ellende én grote belangen

    Het jaar 2023 is pas enkele maanden onderweg en de teller van het aantal doden door vuurwapengeweld in de Verenigde Staten staat al op duizenden slachtoffers. In Los Angeles vonden bijvoorbeeld in krap een week tijd al drie dodelijke schietpartijen plaats. Vuurwapengeweld in de VS is niets nieuws, evenmin als de discussie omtrent wapenbezit en de wapenwetgeving. Waar eigenlijk niemand het over heeft zijn de kogels! Want ook die vormen natuurlijk een significant deel van deze kwestie en zijn vaak veel makkelijker te krijgen dan de wapens zelf. Aanleiding genoeg voor Amerika-correspondent Erik Mouthaan en VS-verslaggever Sophie van der Meer om in de kogel-industrie van de Verenigde Staten te duiken in deze aflevering van RTL-podcast Bestemming Witte Huis. In de aflevering wordt aan de hand van soms stuitende cijfers uiteengezet wat de regelmatig dramatische gevolgen en risico’s van vuurwapenbezit zijn in het land. Ook komt aan bod wat er wordt gedaan om de mogelijkheden om aan kogels te komen aan banden te leggen (we verklappen vast: dat is niet veel). Misschien komt het wel doordat de rol van de kogelproductie- en distributie in de VS groot is, zowel op economisch als politiek vlak. Wat die rol is, dat hoor je in deze podcast. Evenals antwoord op de vraag hoe de VS, ondanks dat de fabrieken op volle toeren draaien, in een kogeltekort dreigt te raken, en de reden dat de VS een pakhuis vol kogels in Israël heeft staan… "203 - Kogels, kogels, kogels" is een aflevering van de podcast Bestemming Witte Huis en werd oorspronkelijk gepubliceerd op 26 januari 2023.

    • 20 min

Top Podcasts In News

The Daily
The New York Times
Up First
NPR
Serial
Serial Productions & The New York Times
The Ben Shapiro Show
The Daily Wire
Pod Save America
Crooked Media
The Megyn Kelly Show
SiriusXM