#67 Skab balance i nervesystemet gennem samregulering.
Description
Hvad skal der til for at sikre trivsel og udvikling for barnet med autisme? Og hvordan kan vi benytte samregulering til det?
I denne episode får du viden om tolerencevinduet og hvordan du gennem viden om nervesystemets reaktioner, kan hjælpe dit barn tilbage til trivsel og udvikling og hvordan du kan undgå at barnet reagerer med kaste med ting eller blive voldsom, altså gå i affekt, men også hvad du skal være opmærksom på, hvis dit barn ikke reagerer, men bliver passivt.
Du hører om kamp, flugt, frys og fawn og hvorfor det bliver så vigtigt, at aflæse og forstå barnets reaktioner, da det over tid kan give traumer, hvis ikke vi hjælper barnet tilbage til tolerancevinduet.
Hør også om hvad du skal være opmærksom på ift. at holde autisten indenfor tolerancevinduet og hvorfor dette vindue er ekstra smalt for autister, ofte allerede fra fødslen.
Bliv klogere på hvorfor det er at autisten trækker sig, siger nej tak, eller nægter at udføre en handling eller være med til en aktivitet.
Find ud af hvordan du kan se at barnet er i trivsel og i tolerancevinduet, der hvor nervesystemet er velreguleret.
Du får også viden om samregulering, interoception (at kunne mærke sig selv indefra) og hvorfor det er forudsætningen for selvregulering.
Og hvorfor det måske ofte går galt for barnet, når kontaktpædagogen/læren ikke er på arbejde.
Husk at trykke følg i din podcastapp, så bliver jeg SÅ glad, samtidig med at du får besked, når næste episode udkommer.
Hvad findes der af belønning ud over skærmtid og penge, det får du ideer til og hvad kan belønning egenligt bruges til i hverdagen sammen med dit barn?
Du hører også om, hvordan du kan bruge belønning sammen med dit barn og hvordan vi kan udnytte signalstofferne dopamin og endorfin i...
Published 11/19/24
Egenomsorg er en del af kuren mod stress og udbrændthed og det er vigtigt at lave en god rutine, inden det går galt.
I denne episode får du ideer til, hvordan du undgår udbrændthed, når du i længere tid lægger al din energi i dit barn med autisme, som måske i en længere periode ikke...
Published 10/22/24