Mer högläsning för folket!
Listen now
Description
"Det bästa sättet att få kontakt med sina barn i framtiden är att läsa högt för dem."  Ulf Stark Högläsning är dubbel glädje och barnets gräddfil till ett eget språk. Vi inleder hösten med en ny satsning på högläsningsböcker, klassiker såväl som nyskrivna. Först ut är Nina och snöleoparden av Emi Gunér och Loka Kanarp, Världen på vinden av Lotta Olsson och Benjamin Chaud samt Göran och draken av Ulf Stark och Anna Höglund. I den här ponden pratar Ulf Stark och Emi Gunér om hur de jobbar med texter som är avsedda just för högläsning, tillsammans med förläggare Suzanne Öhman. Egentligen är det självklart – när vi läser tillsammans får bokstäverna liv. Vi kan prata om karaktärer, händelser och företeelser, dyka ner i texten och fånga svåra ord som kan göras begripliga. Osynliga undertexter kan framträda och vi kan skratta tillsammans istället för var för sig. Här läggs grunden till den egna läsinlärningen, framgång i skolan och ett språkligt självförtroende som ger modet att ta plats i världen. Böckerna i vår högläsningsserie är både roliga, spännande, realistiska och fantasifulla. De är kapitelindelade och generöst illustrerade, som en blandning mellan längre bilderböcker och kapitelböcker. Tanken är att även lite yngre barn ska kunna hänga med i en berättelse som varar flera kvällar i rad. Böckerna fungerar för hela familjen, men extra fint för barn i åldrarna 3-8 år.
More Episodes
Published 01/05/18
Hur blir man en bättre författare? Avsnittet innehåller nio delar av förläggaren Håkans Bravingers dramaturgiskola från podden Bakom boken. Dessutom en intervju med Håkan där han besvarar de vanligaste frågorna om manus och skrivande som ett bokförlag brukar få.
Published 01/05/18
Varför ska man läsa dramatik i bokform? Vad har Ghita Nørby att säga om PO Enquists dramatik? Och hur skulle PO själv gestaltas i en pjäs? I säsongsavslutningen av Bakom boken gästas Daniel Sjölin av en av våra allra största, PO Enquist!
Published 06/26/17