Episodes
De Toyota Land Cruiser bestaat 70 jaar. Deze week werd het nieuwe model gepresenteerd! Verder aandacht voor de compleet nieuwe generatie vrachtauto's die DAF onthulde. En Wouter test de Bentley Flying Spur.
Published 06/11/21
Hij wordt geleverd met een W12-motor, maar Wouter Karssen moest het met vier cilinders minder doen in de Bentley Flying Spur met V8-motor. 'Een waanzinnige auto', zegt hij in de rij-impressie.
Published 06/11/21
De Consumentenbond deed onderzoek naar auto-advertenties zonder BTW. Verder aandacht voor Winparts, de grootste webwinkel in auto-onderdelen. Wat is toch de magie van klassieke Porsches? En Wouter test de Ferrari Portofino M.
Published 06/04/21
Hoe betrouwbaar zijn tellerstanden van autos? Verder aandacht voor het veilig bergen van zwaar beschadigde elektrische autos. Robert Doornbos komt langs! En Meindert test de Toyota Mirai.
Published 05/28/21
Mirai is Japans voor toekomst, en wat Toyota betreft is deze auto op waterstof ook echt de auto van de toekomst. Een lel van een automobiel met een bijzondere energiebron. Geen brandstof, geen stroom maar waterstof, en daarmee in feite toch gewoon stroom. Meindert Schut reed er uitgebreid mee.
Published 05/28/21
De coronamaatregelen zijn versoepeld en dus mag er weer gedrift worden! Nederland krijgt wegen gemaakt van plastic. Is dat de toekomst? We spreken voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers die in Monaco woont. En Wouter test de Volkswagen Golf R.
Published 05/21/21
Na jarenlange discussie lijkt de kilometerheffing er dan toch te gaan komen. Belangenclubs willen het, maar is politiek Den Haag er ook klaar voor? Verder aandacht voor het ontwikkelen van lichtgewicht auto-onderdelen. En MisterGreen Electric Lease heeft nieuw kapitaal opgehaald.
Published 05/14/21
Net als de huizenmarkt raakt ook de occasionmarkt oververhit. Verder aandacht voor het tekort aan geschikte monteurs om auto's te repareren. We brengen een ode aan de Datsun 240Z. En Meindert test de nieuwe BMW M5 Competition.
Published 05/07/21
Vanaf morgen geldt in Europa een nieuw bandenlabel. Wat verandert er? Verder aandacht voor het recyclen van autobatterijen. Munsterhuis Sportscars heeft de Ferrari-showroom vernieuwd! En Wouter test de Mercedes-Maybach GLS 600.
Published 04/30/21
De eerste poging van Daimler om Maybach terug te laten keren, was geen succes. Nu, met Maybach als luxe sub-label van Mercedes-Benz, gaat het beter. Sterker, 1 op de 7 S-Klasses van Mercedes-Benz, is een Maybach uitvoering. Dat smaakt naar meer, en dus is hier de GLS-Klasse. Wat je zegt, een groteske auto.
Published 04/30/21
Het gaat slecht met de verkeersveiligheid in Nederland. De Verkeersveiligheidscoalitie maant een nieuw kabinet tot actie. Verder aandacht voor Lightyear, de Helmondse fabrikant van zonneauto's. En Wouter test de Land Rover Defender 90.
Published 04/23/21
De Europese auto-industrie staat voor grote uitdagingen. We spreken koepelorganisatie ACEA. Verder aandacht voor de elektrische SL-Klasse van Monceau Automobiles. De ANWB Wegenwacht bestaat 75 jaar. En Meindert test de Peugeot 508 PSE.
Published 04/16/21
PSE, oftewel 'Peugeot Sport Engineered' is het nieuwe sportlabel van Peugeot. Vroeger maakte dit Franse automerk furore met de 205 GTi, en met PSE moeten deze oude tijden herleven. Niet met de kleine bommetjes van toen, maar met een performance plug-in hybrid. Meindert Schut reed er uitgebreid mee.
Published 04/16/21
Een nieuwe Audi A3 betekent ook een nieuwe S3. Een RS3 is er nog niet op basis van deze nieuwe generatie A3. Kijken we naar de stap onder de S3, dan kom je uit bij een 45 TFSI e S tronic. Dat gat is dus vrij groot. Niet alleen qua prestaties maar ook qua prijs. Wouter Karssen reed uitgebreid met de Audi S3 Sportback.
Published 04/09/21
Voor wie een BMW niet luxe genoeg is, is er Alpina, dat luxeauto's bouwt op basis van BMW-modellen. Verder: lukt het Joe Biden om zijn land massaal elektrisch te laten rijden? Online autobekendheid Misha Charoudin praat over zijn werk op de Nürburgring. En Wouter test de Audi S3 Sportback.
Published 04/09/21
De verkoop van nieuwe auto's blijft maar dalen. Hoe wil de autobranche het tij keren? Verder aandacht voor een Europees praktijkonderzoek van TNO. Autocoureur en ondernemer Indy Dontje schuift aan. En Meindert test de elektrische XC40.
Published 04/02/21
Als we de C30 Electric, met een oplage van slechts 250 exemplaren, van 10 jaar geleden buiten beschouwing laten, is de XC40 Recharge P8 de állereerste elektrische Volvo die op de markt komt. Deze auto vormt het startpunt van een groter offensief. Tot 2025 komt er ieder jaar een nieuwe EV op de markt. Meindert Schut reed er uitgebreid mee.
Published 04/02/21
Het nieuwe Formule 1-seizoen begint en ook de Dutch Grand Prix staat op de kalender! Verder aandacht voor de goedkoopste elektrische auto van Nederland, de Dacia Spring. En Wouter test de BMW 128Ti.
Published 03/26/21
Niet elke BMW mag de badge 'ti' dragen. Althans, dat was vroeger zo. De E46 Compact was in 2001 de laatste, maar nu is er een nieuwe. De 128ti is in feite een sportieve tussenweg tussen de gewone modellen en het topmodel - de M135i xDrive, en is een directe concurrent voor de Golf GTi. Wouter Karssen reed er uitgebreid mee (met de BMW dan).
Published 03/26/21
Het manifest 'Ex BTW Weg Ermee' krijgt steeds meer steun. Peugeot onthulde gisteren het nieuwe 'gezicht'. Het Porsche Centrum Gelderland bestaat 15 jaar. En Meindert test de Ford Puma ST.
Published 03/19/21
Groen is ie alleen van buiten, maar van binnen is deze Puma ST zeker niet. Maar wel heel leuk. De Puma heb je waarschijnlijk wel vaker zien rijden, en is over het algemeen een redelijk recht-toe-recht-aan auto. Deze ST is echt voor het betere gooi- en smijtwerk. Meindert Schut reed ermee.
Published 03/19/21
Wat hebben politieke partijen in petto voor de automobilist? We blikken terug op het BNR Autodebat. Verder spreken we Aon over het nieuwe Care to Drive-abonnement. En er is nieuws over de zaak die Stichting Tesla Claim voert.
Published 03/12/21
Helaas, geen autobeurs van Genève deze week. Was er nog nieuws? Opslagbedrijf Allsafe opende deze week twee gloednieuwe autohotels. Volvo kondigde een nieuwe strategie aan. En Wouter test de Audi RS e-tron GT.
Published 03/05/21
De Audi e-tron GT is het nieuwe topmodel van de elektrische modellenreeks van Audi. Onderhouds nauw verwant aan de Porsche Taycan, en uiterlijk kan je ook her en der wat gelijkenissen aantreffen. Wouter Karssen reed er uitgebreid mee, luister hier naar de rijimpressie.
Published 03/05/21
Bijna een jaar geleden nam hij afscheid bij Audi. De Nationale Autoshow ontvangt Bram Schot, die verschillende nieuwe functies bekleedt. Wouter test de Porsche Taycan RWD.
Published 02/26/21