Episodes
KIA gaat als een speer in Nederland dankzij verkoopknallers Niro en de Picanto en daar komt binnenkort de EV6 bij. Wouter test deze veelbelovende elektrische auto in Spanje en is onder de indruk.
Published 10/16/21
De kosten van een elektrische auto zijn gedaald, zegt LeasePlan. We spreken de topman. Verder aandacht voor het tekort aan chips en de gevolgen voor de autoverkoop. De baas Moving Intelligence komt langs. En Wouter test de KIA EV6.
Published 10/15/21
Moet de accijns op brandstof tijdelijk omlaag en de kilometervergoeding omhoog? Verder aandacht voor MG. SnappCar-oprichter Victor van Tol heeft een openhartig boek geschreven. En Wouter test de Bentley Bentayga Hybrid.
Published 10/08/21
Het gaat niet goed met de verkoop van nieuwe auto's. Het filespook is terug. Aandacht voor de oudste autorally van Nederland, de Tulpenrallye. En Wouter test de Cupra Formentor.
Published 10/01/21
Welke impact heeft Prinsjesdag op de autobelastingen? Verder schuift de trackmanager van Circuit Zandvoort aan. Maak kennis met de elektrische Mercedes W107 van Monceau Automobiles. En we gaan het circuit op met de Dacia Spring.
Published 09/24/21
Ook in onzekere tijden moet de Nederlandse autosector blijven investeren in innovatie, betoogt Jan-Peter Balkenende. Voormalig F1-coureur Christijan Albers bekeek de Netflix-docu over Michael Schumacher. We spreken het Solar Team Eindhoven. En een Nederlandse ontwerper is betrokken bij een bijzonder Italiaans autoproject.
Published 09/17/21
Hij werd in maart 2019 gepresenteerd. We zijn 2,5 jaar verder en eindelijk hebben we de Tesla Model Y kunnen testen. Het oordeel van Wouter hoor je in de rij-impressie.
Published 09/10/21
De IAA is verplaatst naar München en in een nieuw jasje gestoken. We bespreken de belangrijkste primeurs, praten met de designbaas van Renault en ontvangen Mercedes-Benz Nederland. Verder: Donkervoort zwaait de D8 GTO en Wouter test de Tesla Model Y.
Published 09/10/21
Aan de vooravond van de Dutch Grand Prix op CM.com Circuit Zandvoort spreekt De Nationale Autoshow AlphaTauri F1-coureur Pierre Gasly. Ook voormalig Formule 1-coureur en Ziggo Sport-analist Robert Doornbos schuift aan.
Published 09/03/21
Nog een week tot de Dutch Grand Prix. Hoe verlopen de voorbereidingen? We duiken ook in de rijke historie van de Formule 1 in Zandvoort. Porsche Centrum Twente verhuist van Enter naar Deventer. En Wouter test de Ford GT.
Published 08/27/21
Deze zomer hoor je De Nationale Autoshow vanaf Circuit Zandvoort. Vandaag aandacht voor de introductie van de Ferrari 296 GTB, het nut van de APK en Porsche-specialist Edwin Lammertink.
Published 08/20/21
Deze zomer hoor je De Nationale Autoshow vanaf Circuit Zandvoort. Vandaag aandacht voor de nieuwe Porsche 911 GT3, een gesprek met Jan Lammers over zijn imposante autosportcarrière en aandacht voor de snelgroeiende tuner Absolute Motors.
Published 08/13/21
Deze zomer hoor je De Nationale Autoshow vanaf Circuit Zandvoort. Vandaag aandacht voor Bram Schot. De voormalig topman van Audi houdt zich bezig met nieuwe avonturen. En Wouter test de Porsche Taycan RWD.
Published 08/06/21
Deze zomer hoor je De Nationale Autoshow vanaf Circuit Zandvoort. Vandaag aandacht voor 75 jaar Wegenwacht, een rij-impressie in de extra verlengde Mercedes S-Klasse en een nieuwe aflevering van The Road to Zandvoort.
Published 07/30/21
Deze zomer hoor je De Nationale Autoshow vanaf Circuit Zandvoort. Vandaag aandacht voor 60 jaar Jaguar E-Type, een rij-impressie in een Maserati en een nieuwe aflevering van The Road to Zandvoort.
Published 07/23/21
Deze zomer hoor je De Nationale Autoshow vanaf Circuit Zandvoort. Vandaag aandacht voor het aanscherpen van de Europese normen voor auto's, het afscheid van Joop Donkervoort, de veelbelovende Hyundai IONIQ 5 en The Road to Zandvoort.
Published 07/16/21
De prijs aan de pomp loopt op en het einde lijkt nog niet in zicht. Is 2 euro per liter het nieuwe normaal? Verder aandacht voor de situatie van autodealers. Lotus presenteerde deze week een nieuw model. En Meindert test de Skoda Enyaq.
Published 07/09/21
Grote dealerholdings krijgen steeds meer macht. Verder aandacht voor een onderzoek naar variabele bijtelling. We maken kennis met de grootste Spyker-collectie ter wereld. En Wouter test de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse.
Published 07/02/21
Zijn laadtarieven voor elektrische auto's transparant genoeg? Verder aandacht voor de verkoop van de Burton Car Company die niet doorging. Ferrari heeft een nieuw model onthuld. En Wouter test de Porsche 911 GT3.
Published 06/25/21
Steeds meer auto's zijn uitgerust met rijhulpsystemen, maar maken ze het verkeer ook veiliger? Het TT Circuit in Assen maakt zich op voor de 90ste TT. Aandacht voor de nieuwe Porsche 911 GT3. En hoe gaat het met autodealers?
Published 06/18/21
De Toyota Land Cruiser bestaat 70 jaar. Deze week werd het nieuwe model gepresenteerd! Verder aandacht voor de compleet nieuwe generatie vrachtauto's die DAF onthulde. En Wouter test de Bentley Flying Spur.
Published 06/11/21
Hij wordt geleverd met een W12-motor, maar Wouter Karssen moest het met vier cilinders minder doen in de Bentley Flying Spur met V8-motor. 'Een waanzinnige auto', zegt hij in de rij-impressie.
Published 06/11/21
De Consumentenbond deed onderzoek naar auto-advertenties zonder BTW. Verder aandacht voor Winparts, de grootste webwinkel in auto-onderdelen. Wat is toch de magie van klassieke Porsches? En Wouter test de Ferrari Portofino M.
Published 06/04/21
Hoe betrouwbaar zijn tellerstanden van autos? Verder aandacht voor het veilig bergen van zwaar beschadigde elektrische autos. Robert Doornbos komt langs! En Meindert test de Toyota Mirai.
Published 05/28/21
Mirai is Japans voor toekomst, en wat Toyota betreft is deze auto op waterstof ook echt de auto van de toekomst. Een lel van een automobiel met een bijzondere energiebron. Geen brandstof, geen stroom maar waterstof, en daarmee in feite toch gewoon stroom. Meindert Schut reed er uitgebreid mee.
Published 05/28/21