Is this your podcast?
Sign up to track ranks and reviews from iTunes, Stitcher and more
Ieke Schout & Lieke Malcorps / Dag en Nacht
De Vlaamse Kunstroof
In deze zesdelige podcastserie duiken journalist Ieke Schout en podcastmaker Lieke Malcorps in één van de grootste onopgeloste kunstroven ter wereld. In 1934 wordt in Gent een deel van het Lam Gods, het meesterwerk van Jan van Eyck, gestolen. Tot op de dag van vandaag is één paneel van het altaarstuk, dat van de Rechtvaardige Rechters, nog altijd niet teruggevonden. Terwijl dit wel had gekund... Er worden afpersbrieven verstuurd, iemand doet een bekentenis op zijn sterfbed én er is een mysterieuze code. Samen met Vlaamse amateurspeurders zoeken we naar het...
Listen now
Ratings & Reviews
4.2 stars from 308 ratings
Aanrader wat mij betreft
Interessante podcast, opbouw leuk, heb de hele reeks in nagenoeg 1x geluisterd. Hoopte stiekem op een vondst ook al had ik in de media niets vernomen.
KatK70 via Apple Podcasts · Netherlands · 03/21/21
Matig
Fascinerend verhaal, ik zou er graag meer over weten maar liever niet via deze podcast. Ook ik vind het accent van de twee dames erg irritant en het zou de spanningsboog ten goede komen als ze de diverse speurders gewoon hun verhaal lieten doen in plaats van te gaan samenvatten wat die mensen...Read full review »
maaskei via Apple Podcasts · Netherlands · 03/08/21
Meer van verwacht
Onderwerp is reuze interessant maar de presentatie stelt teleur. Ik heb het idee dat ik na een project van een media studie aan het luisteren ben met als doelgroep vermaak met weinig inhoud. Alsof je aan de keukentafel bij twee studenten zit.
Tammelini via Apple Podcasts · Netherlands · 03/07/21
Recent Episodes
De titelsong van De Vlaamse Kunstroof is gemaakt door Studio Kloaq met speciale dank aan Rashida Sillem.
Published 12/29/20
Speurder Paul denkt dat het paneel bij een vooraanstaande familie hangt. Welke bewijzen heeft hij?
Published 12/22/20
Met speurdersechtpaar Willy en Patricia reizen we af naar Antwerpen en onderzoeken we of de locatie van de geldoverdracht meer te betekenen heeft.
Published 12/15/20
Do you host a podcast?
Track your ranks and reviews from iTunes, Stitcher and more.
See hourly chart positions and more than 30 days of history.
Get Chartable Analytics »