Episodes
I det här avsnittet bjuds på ett klassiskt utanför-perspektiv där Den Kreativa Sektorn ger sig an sportens (enligt vissa) förtrollade värld. Bengt Randahl tar emot samtal från Lennart Seger som ifrågasätter hur experter inom sport klär sig och Mohammad Al-Bin Fakr är upprörd över hur gemene man delar med sig av jogging- och gym-prestationer. Martin Edsman doppar näsan inom ämnen som ryggskottsoffer, fiskare i camouflage och 40-åringar med mountainbikes. Utöver detta är södermalmspoeten Tobb...
Published 01/10/22
I veckans avsnitt gör Den Kreativa Sektorn ett avstamp i en nyhetsrapportering kring att en donation på 320.000 kronor till forskning på Alzheimers blev nekat av en storbank. Det var länge sedan ett avsnitt låg så tätt inpå ledorden för podden; spontant, prestigelöst och lustfyllt. Martin Edsman pratar om sitt dåliga minne, Lennart Seger har en idé på hur man bäst tar tillvara på gamla sedlar och Mohammad al Bin Fakr är upprörd över hur politiker uttrycker sig. Utöver det försöker den...
Published 12/16/21
Published 12/16/21
I veckans avsnitt är det fokus på klimatet, hållbarhet och veganism. Det här är tre helt klart stekheta ämnen och det är många i programmet som har åsikter. Cliff Andersson berättar hur han som nyinflyttad svensk försöker att förstå sig på hur man lever och upprätthåller ett hållbart liv i Sverige. Martin Edsman delar sina tankar kring vad man borde få göra med djur och förklarar också varför det är gubbar som lever absolut mest hållbart. Mohammad Al Bin Fakr är upprörd över vegan-stämpeln på...
Published 11/29/21
I veckans avsnitt gräver vi ner oss i relationer. Både till andra människor men även till delar av insekternas rike. Sune Vemsson berättar om en dejt som inte alls gick som han tänkt sig. Bengt Randahl tar emot samtal från Lennart Seger som är upprörd över fillers-modet och från Gunilla Svensk som berättar om en yoga-retreat på 80-talet. Martin Edsman delar sina tankar om otrohet och konsten att comitta till ett förhållande. Kjell-Pedro delar med sig av en ny slags mindfulness och vi stiftar...
Published 11/08/21
I veckans avsnitt gräver vi ned oss i föräldraskapets fram- och baksidor. Martin Edsman undrar om livet är slut nu men ser ändå ljusglimtar i den tunnel som målats upp av de flerbarnsföräldrar han stött på genom livet. Väktaren Markus delar med sig av sitt nya banbrytande och ansvarstagande liv i egenskap av världens första "Pingvinpappa". Bengt Randahl tar emot samtal från bland annat Lennart Seger som är upprörd över jämställdhetsfrågor. Sune Vemsson delar med sig av sina erfarenheter i...
Published 10/22/21
Välkomna till ett ovanligt spontant avsnitt av Den Kreativa Sektorn. Det råder total Bond-feber efter att Martin har kollat på No Time To Die. Bengt Randahl har fullt upp i telefonväxeln med Lennart Seger som har ett nytt förbud i åtanke. Gunilla Svensk tycker att Bond-filmen var väldigt realistisk, medans Mohammad Al-Bin Fakr har tankar kring bilrealismen i Bond-universumet. Utöver detta är Tobb Hansson tillbaka med mindervärdespoesi i skuggan av snygga agenter och vi stiftar även bekantskap...
Published 10/06/21
Som namnet på avsnittet berättar om är det dags för de färgblindas upprättelse. Martin Edsman frågar sig hur man som färgblind kan tolerera att bli testad och behandlad på ett sätt som många andra grupper skulle uppfatta som kränkande. Bengt Randahl tar emot samtal av Lennart Seger som har en fundering kring kalenderdagarna. Utöver det uppmärksammas Color Blind Awareness-veckan som är i full gång och vi lyssnar även in på ett larmsamtal från en vanlig olycka på den svenska landsbygden. Sen är...
Published 09/22/21
I veckans avsnitt tar vi oss en närmare titt på hur världen ska se ut efter pandemin. Bengt Randahl tar emot samtal från Lennart Seger som i vanlig ordning är upprörd kring vart mänskligheten är på väg. Tobb Hansson gränsar mellan poesi och konspirationsteori då han undrar kring virusets egentliga ursprung och syfte. Martin Edsman undrar hur osoft man får vara med ursäkten att man är en ansvarstagande medborgare. Sune Vemsson berättar om att världens undergång inte är något nytt, den har gått...
Published 09/06/21
Säsong två är igång! Bengt Randahl får jobba hårt i telefonslussen då det är fler än Lennart Seger som har åsikter att dela med sig av; Gunilla Svensk och Mohammad Al Bin Fakr har nämligen olika syn på båtliv som de vill dela med sig av. Martin Edsman diskuterar färdvägar och älgskyltar. Ben Lyxén gör sitt bästa för att hålla göteborgsfanan i topp. Avsnittet är sponsrat av en rysk rosa dryck med hint av damparfym. Trevlig lyssning! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Published 08/23/21
Välkommen till Den Kreativa Sektorn! Det här är ett rymdepos i genren "kvantitets-kreativitet" där du får stifta bekantskap med ett gäng karaktärer, massvis av tankar och rätt svängig musik. Tipsa alla dina vänner! Trevlig lyssning önskar Martin Edsman & Bengt Randahl.
Published 06/25/21
I säsongens sista avsnitt rör vi oss i okänt territorium då Den Kreativa Sektorn försöker ta ett grepp om folksport och fysiska aktiviteter. Lennart Seger har lösningen på hur oavgjorda matcher ska bli intressanta. Martin Edsman har tankar kring kommentatorer och gamla meriter. Ben Lyxén gör ett instick för första gången på länge med det han kan. Trevlig lyssning!  
Published 06/18/21
I veckans avsnitt ger vi oss ut på resande fot. Sune Vemsson har unnat sig en resa och Tobb Hansson bekänner hur han planerar sin framtid i poetisk anda och sedvanlig framfart. Martin Edsman ger sig in i köernas värld (igen). Lennart Seger ringer till en uppgiven Bengt Randahl och diskuterar krypto-valutan EuroBonus-poäng. Trevlig lyssning!
Published 06/11/21
I veckans avsnitt ringer Lennart Seger in och är oroad över att grammatiken inte tas i beaktning i förortsslangen. Den egenkära entreprenören Sonny Jäger har en ny idé för en t-shirt som beräknas sälja som smör. Martin Edsman pratar om sin kärlek och skepsis till den stora folkgrupp som i folkmun kallas för "pensionärer". Trevlig lyssning!
Published 06/04/21
I veckans avsnitt är det ett oerhört tungt fokus på att Den Kreativa Sektorn har blivit ghostad av Thomas Gylling efter flera försök att få tidigare nämnda geni att medverka i podden. Utöver det snackar Martin om osvenskheten i biltutor och Ben Lyxén bränner av några ordvitsar. Trevlig lyssning!
Published 05/28/21
I veckans avsnitt redogör Martin Edsman om isolationens effekter och konsekvenser; leder det till att man blir en ensamdrickare? Folke Medicin fördjupar sig i "Cancel Culture" och Lennart Seger ringer till Bengt Randahl för att han är oroad för framtiden om allas förflutna ska komma upp till ytan. Trevlig lyssning! 
Published 05/21/21
I veckans avsnitt är Södermalmspoeten Tobb Hansson äntligen tillbaka och pratar om sånt som folk faktiskt bryr sig om; vädret. Utöver detta sätter Martin Edsman tänderna i tungan och Lennart Seger ringer till Bengt Randahl och har en idé om det fallna kalifatets svenska mödrar. Trevlig lyssning!
Published 05/14/21
I veckans avsnitt har Den Kreativa Sektorn hela två sponsorer. Dessutom får Bengt Randahl äntligen en inringare utöver Lennart Seger. Martin Edsman har varit på gruppträning och pratar om motivation. Utöver detta bjuds det på sedvanligt magnifik musik även i detta avsnitt. Trevlig lyssning!
Published 05/07/21
I veckans avsnitt av Den Kreativa Sektorn pratar Martin Edsman om paketerings-snacks och bjuder dessutom upp till sång. Bengt Randahl söker sitt inre lugn i naturnära miljö tillsammans med Kjell-Pedro. Lennart Seger har åsikter i vanlig ordning. Trevlig lyssning!
Published 04/30/21
I veckans avsnitt är det ett starkt fokus på förvaring; både av idéer och föremål. Mindfulness-coachen Kjell-Pedro berättar om sin korkek. Sune Vemsson delar med sig om sin första närkontakt med Feng Shui. Lennart Seger ringer in i vanlig ordning och Sonny Jäger har en investeringsmöjlighet i hållbarhetens tecken. Trevlig lyssning!
Published 04/23/21
I veckans avsnitt blir det ett längre utvik av Sune Vemsson som berättar om en oförglömlig present. Martin Edsman pratar om fördelarna med att skippa kläderna. Bengt Randahl tar ett snack med Lennart Seger om luftflöden. Entreprenören Sonny Jäger sponsrar avsnittet. Trevlig lyssning! 
Published 04/16/21
I veckans avsnitt blir det fokus på brott och straff. Lennart Seger ringer till Bengt Randahl och har en idé på hur pensionärer kan tjäna mer pengar. Martin Edsman är kränkt över förprogrammerade reaktioner och straffsatser. Ben Lyxén är tillbaka med ordvitsar. Trevlig lyssning!
Published 04/09/21
I veckans avsnitt ger sig Den Kreativa Sektorn in i hetluften i ett flertal ämnen. Lennart Seger är orolig för påskkärringarna på Lidingö. Martin Edsman pratar om Sveriges Tyngsta Tiggare. Slutligen bjuder Södermalmspoeten Tobb Hansson på politisk poesi. Trevlig lyssning!
Published 04/02/21
I det artonde avsnittet tar vi ett nytt grepp och dyker ner i Sune Vemssons besök hos naprapaten. Utöver detta blir det nya sportdokumentärer med Bengt Randahl och Martin Edsman tittar närmare på singlarnas misär i rådande pandemi. Trevlig lyssning! 
Published 03/26/21
I det sjuttonde avsnittet får vi tips av Kjell-Pedro om mindfulness i trafiken. Sonny Jäger kommer med sin senaste entreprenörsinsikt som i vanlig ordning är banbrytande. Södermalmspoeten Tobb Hansson gästar med samhällskritisk poesi och Martin Edsman snackar ansiktsnoja i vilda västern. Trevlig lyssning!
Published 03/19/21