Episodes
Published 10/28/06
Når man ringer 112 - rykker ambulancen ud med det samme. Alene i København er der 50.000 udrykninger om året - og det er alt fra akut opstået sygdom og færdsels-uheld til småskrammer OG en ordentlig kæp i øret: I et par måneder fik vores reporter Torben Påske lov at følge med, hver gang de to reddere Mads og Josua havde weekendvagt på ambulancetjenestens hovedcentral i København. Det er den mest travle station i hele byen - og det er især om natten og i weekenderne, folk slår alarm
Published 10/28/06
Udsendelsen vandt førsteprisen i kategorien 'Radiodokumentar* i Prix Italia i efteråret 2007.Prix italia er den ældste og mest prestigefyldte radiopris.Hovedpersonen i 'Bomben i Bagdad' er Henrik Kolstrup, karrierediplomat og gennem 20 år ansat ved FN.Hans speciale er konfliktløsninger og hjælpeprogrammer i lande med krig. Han har været på missioner i Afrika, på Balkan og sidst i Irak. Men en augustdag i 2003 blev hans liv med ét forandret ved et bombeattentat. 2 1/2 år efter eksplosionen...
Published 08/19/06
80 årige Knud Kristensen og den 86-årige Bjarne Christensen fra Århus sad i tysk koncentrationslejr under 2. verdenskrig og fortæller her lidt om deres oplevelser.
Published 05/06/06
Danskerne er et af de mest cykelglade folk i verden. En af de mere usædvanlige danske cyklister er Lars Nielsen. Han er 50 år, ugift og bor sammen med sin far i et ældre hus i Hobro. Og netop Hobro-egnen, med sit bakkede terræn, er ideelt for Lars' store lidenskab: Cykling. Gennem de sidste 22 år er det blevet til 122.000 km på ture overalt i verden på den to-hjulede.Men for et par år siden kom Lars ud for et alvorligt uheld, da han cyklede i England. Han blev påkørt af en landrover, og...
Published 01/14/06
11 dage der rystede Danmark - med frygt for miltbrand og terror. Tilrettelæggelse: Allan Nagel, Jesper Tholl og Erik Valeur.
Published 11/10/01
Det offentlige tilbud til alkoholmisbrugere er grundlagt på gode viljer, men det når kun ud til et fåtal af misbrugerne, og blandt dem bliver kun en lille del kureret. Måske - for ingen har undersøgt effekten.
Published 08/10/01
Når sundhedsplejersken besøger familierne træder hun helt ind i privaten. Hun møder den hudløshed, der præger alle familier med spædbørn - uanset hudfarve. Tilrettelæggelse: Karin Hegelund.I denne uges radiodokumentar skal vi med sundhedsplejerskerne på en rejse ind i en verden af nyfødte børn og omtumlede forældre. Vi skal med ud i Københavns nordvest-kvarter, hvor der bor mange indvandrere og mange socialt belastede familier, men også studerende og velstillede.
Published 03/09/01
Om et kompagni FN-soldater, der blev udsat for heftige bombardementer i Kroatien i 1995. Hvad skete der dengang - og hvordan er det gået dem siden.Tilrettelæggelse: Lene Torp.
Published 02/10/01
- fra halvtredserne til i dag. I dag primært om IC-3 samt om restaurering af jernbanemateriel. Det er hlvfemserne og vores egen samtid. Vi er i det fri, nemlig udenfor DSB Museumsværkstedet i Odense, hvor der står rækkevis af underskønne togruiner for en tid, hvor tog stavig var tog. Thomas Olesen og Jes Kirsmejer diskuterer togrestaureringens tilfældighed sam opklare det gådefulde spørgsmål, hvor tog og jernbaner er så interessante.
Published 06/30/00
- fra halvtredserne til i dag. Søren E. Jensen. I dag primært om MO-togene i firserne, der må betegnes som Danmarks nationaltog. Det første sæt blev taget i brug i 1935 og først i 1984 blev den sidste udrangeret. Medvirkende: Thomas Olesen og Per Jensen samt Kirsmeier. Udsendelsen er optaget på DSB´s museumsværksted, som ligger inde midt på det københavnske jernbaneterræn.
Published 06/29/00
Programmedarbejder Søren E. Jensen fortæller dansk jernbanehistorie. I dag fra halvfjerdserne, hvor DSB bryggede ny vin på gamle flasker. Bl.a om intercitytogene, som rent materielt bestod af rød maling henover de i forvejen eksisterende vogne og lokomotiver.
Published 06/28/00
- fra halvtredserne til i dag.Tilrettelæggelse: Søren E. Jensen. I den anden udsendelse om dansk jernbanehistorie skal det i dag handle om tresserne; et jernbanemæssigt trist årti, da privatbilismens hastige fremmarch var skyld i, at et væld af privat- og sidebaner blev nedlagt.Og om årtiet hvor det nye røde lyntog, som senere blev kendt som "Sølvpilen", blev introduceret. I dag er der kun et halvt togsæt tilbage.Thomas Olesen, sekretær i Dansk Jernbaneklub, og Per Jensen, værkstedsleder for...
Published 06/27/00
Dansk jernbanehistorie... fra halvtredserne til i dag. Udsendelserne er optaget på DSBs museumsværksted, som ligger inde midt på det københavnske jernbaneterræn. 1. uds. er primært om efterkrigstidens måske allermest legendariske lokomotiv: den navnkundige MY 1101 og fortalt af Thomas Olesen, sekretær i Dansk Jernbaneklub og Per Jensen, værkstedsleder for DSB Museumsværksted.Tilrettelæggelse: Søren E. Jensen.
Published 06/26/00
Samtaler om danskhed og de fremmede med Mogens Glistrup, Søren Krarup, Ole Hasselbalch og Søren Espersen. Tilrettelæggelse: Hussein Ferdowsipour.
Published 03/11/00
Om en fodboldklub i Valby og en ganske særlig ånd.Tilrettelæggelse: Tom Heinemann og Ulrik Dahlin. Produceret i samarbejde mellem Radioens Dokumentargruppe og Net-produktion.Radiodokumentar om den traditionsrige fodboldklub Frem, der efter en konkurs endte som røven af fjerde division, da klubben i 1993 blev tvangsnedrykket til Danmarks-serien. Siden har klubben møjsommeligt kæmpet for at komme op igen i Superligaen.Et program om en flok hengivne fans, en forhenværende fagforeningsformand, en...
Published 12/14/99
I 1951 blev 22 grønlandske børn sendt i familiepleje i Danmark. De kom aldrig tilbage til deres familier i Grønland. Tine Bryld og Erik Valeur har talt med de nu voksne grønlændere.
Published 08/17/98
Kongelige klip fra et halvt århundrede. Tilrettelæggelse: Jesper Tholl og Erik Valeur. Sjældne optagelser fra Danmarks Radios arkiver af Kong Frederik IX, Dronning Ingrid - prinser og prinsesser.
Published 12/29/97
Om dagligdagens store og små begivenheder. Medvirkende er Bodil Lauridsen, hvis mand har indkøbt en trampolin.
Published 08/01/97
Om dagligdagens store og små begivenheder. Medvirkende er Wiga Potacka, der fortæller om arbejdet med børnehjemsbørn fra Sankt Petersborg.
Published 07/31/97
Om dagligdagens store og små begivenheder. Medvirkende er Dorte Dahlgaard, der lige er blevet gift og har fundet idyllen i Outrup.
Published 07/30/97
Om dagligdagens store og små begivenheder. Medvirkende er Agnes og Werner Pedersen, der solgte fødegården og flyttede i parcelhus.
Published 07/29/97
Om hverdagens store og små begivenheder. Torben Paaske taler med I. C. Christensen, der er ekspert i sokker. Han driver en lille butik sammen med sin kone og forsyner Outrup med billige strømper.
Published 07/28/97
Helle Schøler Kjær har besøgt Qaanaq i Thuledistriktet i Nordvestgrønland , for at få beboerenes udlægning af Thule-koloniens flytning i 1953 og få oplysning om deres eksistensmuligheder i dag - og orienterer om erstatningssagens forløb.
Published 03/24/97
Gamle interviews, erindringsglimt fra 1988 og debatindlæg tegner et portræt af forretningsmanden, kunstsamleren, mæcenen og museumsstifteren Knud W. Jensen, der netop runder de 80 år.Knud W. Jensen stiftede Louisiana Museum For Moderne Kunst i 1958. Louisianas betydning for dansk kulturliv kan ikke overvurderes. Igennem 1990'erne optog Danmarks Radio mere end 25 kultur- og kunstdebatter på Louisiana, og ofte deltog Knud W. Jensen i panel eller på første række.
Published 12/06/96