Episodes
Am mers 700 de kilometri din Via Transilvanica prin ruralul românesc ca să‑mi descopăr curajul de a merge în ritmul meu.
Published 11/18/21
Published 11/18/21
Doi oameni încearcă, aproape un deceniu, să facă o relație să funcționeze. Eșuează. Ce spune asta despre ei și despre iubire?
Published 09/15/21
După 25 de ani de faimă internațională cu Taraf de Haïdouks, lăutarul Caliu cântă neobosit, ca să ne convingă pe noi – și pe el însuși – că rămâne de neegalat.
Published 09/13/21
Umilințele sărăciei nu se uită niciodată, nici dacă-ți propui – și cu atât mai puțin când alegi să te-ntorci în orașul natal. Dar ele pot fi iertate.
Published 09/07/21
Un oraș bun e unul care are grijă de oameni. Și rolul unui activist - cum e Irina Zamfirescu - e să le amintească autorităților din București să-și facă datoria. Un reportaj de Georgiana Ilie.
Published 07/29/21
Anul în care unui băiat de 13 ani i-a fost dor de toată lumea. Un reportaj de Anca Vancu.
Published 07/14/21
Până la 25 de ani, eram convinsă că nu pot să mă abat de la destinul prestabilit de femeie romă. Apoi am plecat. Un eseu de Rowena Marin.
Published 06/30/21
Sărăcia energetică e printre principalele bariere în calea unei vieți decente. Realitatea zonelor care trăiesc cu fire improvizate arată că soluțiile sunt dificile.
Published 06/28/21
Cum am întâmpinat pandemia cu patru ani de experiență cu atacuri de panică și auto-distanțare. Un eseu de Bogdan Coșa.
Published 06/23/21
Ce poate face fiica după ce mama descoperă că are cancer? Un eseu de Laura Ionescu.
Published 06/16/21
O boală psihică a început să-mi fure cine sunt, puțin câte puțin. Mă lupt cu ea de patru ani. Chiar și cu un diagnostic - bipolaritate și tulburare de personalitate borderline - încă n-am câștigat nimic înapoi. Autor și voce: Mădălina Bătrînca-Dimitriu
Published 03/11/21
În 2016, tatăl meu a fost acuzat de abuz în serviciu. A fost momentul în care am început să ne redescoperim unul pe celălalt. Autor și voce: Mihai Mincan
Published 02/17/21
Ce rol are joaca și cum îi facem loc în pandemie, în izolare și în viața de adult. Autor și voce: Ana Maria Ciobanu
Published 02/12/21
Peisagista Diana Culescu traduce poveștile ascunse și strigătele de ajutor ale arborilor din parcul Cișmigiu și ne arată cum să-i salvăm. Autor și voce: Anca Iosif
Published 01/08/21
Anca Nica are 35 de ani și ultimii 7 și i-a dedicat muncii pentru împuternicirea femeilor rome prin Asociația E-Romnja, atât la firul ierbii cât și în lupta pentru politici publice incluzive. Autor și voce: Ana Maria Ciobanu
Published 12/21/20
În gimnastica românească, granița dintre performanță și abuz a fost neclară. N-ar trebui să fie. O analiză de Andreea Giuclea. Colaj de Anna Grozavu.
Published 10/13/20
Cine e Nelu Tătaru, ministrul de la care așteptăm soluții într-o pandemie care accelerează? Text de Sorana Stănescu și Vlad Odobescu, citit de Sorana Stănescu. Ilustrație de Andreea Juncă-Guzu.
Published 09/22/20
Raed Arafat are o încredere fantastică din partea populației, dar și critici pertinenți. Ne poate ghida și printr-o criză pe termen nelimitat? O analiză de Georgiana Ilie. Fotografie de Cătălin Georgescu.
Published 09/17/20
Dacă nici măcar în familia ta nu poți să ai încredere să te crească în siguranță, atunci în ce să mai crezi și cum să îți trăiești viața? De Ioana Burtea. Muzică și mixaj de Adina Nelu.
Published 09/13/20
Ani la rând n-am știut să fiu aproape de oamenii importanți din viața mea. Poate perioada asta să schimbe ceva? Un eseu de Vlad Odobescu, citit de Răzvan Brăileanu. Ilustrație: Andrei Pacea
Published 09/07/20
Cazurile de coronavirus dintr-un bloc din Suceava îl presează pe președintele asociației de proprietari să caute soluții de siguranță pentru comunitatea lui. De Anca Vancu Fotografie de Andrei Pungovschi Varianta text: www.dor.ro/suceava-coronavirus-presedinte-bloc/
Published 09/04/20
Un portret al Jamilei, autoarea celui mai cunoscut canal de YouTube de bucătărie din România. De Ana Maria Ciobanu Ilustrație de Dan Ungureanu Varianta text aici: www.dor.ro/reteta-jamila/
Published 08/11/20
Alături de frica față de răspândirea globală a COVID-19 stă eșecul societății românești de a ține la distanță rasismul împotriva romilor. Un eseu de Ioanida Costache Traducere: Cecilia Laslo Voce: Oana Sandu Ilustrație: Tuan Nini Varianta text aici: https://www.dor.ro/romii-si-etnicizarea-coronavirusului-in-romania/
Published 08/07/20
Un eseu de Irina Tacu despre cum singurătatea izolării provocată de pandemie a făcut-o să-și înțeleagă mai bine nevoia de a fi single. Ilustrație de Cami Dobrin.
Published 08/07/20