Episodes
In deze aflevering heb ik mijn examen en praat ik over mijn feedback. Verder praat ik over mijn vier jaar op de Willem de Kooning Academie, geef ik mijn studie een cijfer en heb ik een laatste boodschap voor de WdKA.
Published 07/14/20
In deze aflevering werk ik aan mijn presentatie — ik wil er graag nog echt wat leuks van maken. Ook heb ik vragen over mijn examinatoren en kijk ik Keeping Up With The Kardashians om mijn zenuwen in bedwang te houden.
Published 07/08/20
In deze aflevering stuur ik mijn boek naar de drukker om hem vervolgens op te halen in een Uber. Ik laat mijn boek op het laatste moment nog proeflezen, ik verander tóch nog mijn cover en ik heb moeite met foto's maken. 
Published 06/30/20
In deze aflevering spreek ik me uit tegen racisme en sta daardoor in het oog van de storm — ik zekere zin wérd ik mijn project deze week. Ook leg ik de laatste hand aan mijn boek en maak ik hem drukklaar.
Published 06/25/20
In deze aflevering ben ik bezig met de laatste loodjes. Ik ga tot 's nachts door met datav erwerken, krijg voor de laatste keer feedback en ik ben in contact met een drukker.
Published 06/23/20
In deze aflevering doe ik alle laatste dingen voor mijn research document. Ook ben ik even klaar met het doorhalen tot 's avonds laat, is mijn practice docent erg enthousiast over mijn boek en wordt Spike Lee wellicht de inspiratiebron voor mijn nawoord.
Published 06/16/20
In deze aflevering spreek ik me uit tegen racisme, ook ben ik bezig met mijn research document. Ik lees alle 4000 berichten uit mijn database, ik verzamelen alle afbeeldingen die zijn gebruikt in de moorkoppen-discussie en ik bepaal de volgorde van mijn boek.
Published 06/11/20
In deze aflevering lever in de tweede versie van mijn research document in, realiseer ik me dat dit de laatste keer ooit is dat ik in een eindpsprint zit zoals deze en denk ik na over de indeling van mijn boek.
Published 06/02/20
In deze aflevering vraag ik me af of ik een groot deel van mijn research moet weggooien. Ik ga naar American Book Center om te praten over Betty the Bookprinting machine om te kijken of ik mijn boek daar kan laten drukken. En ik heb een waardevol gesprek met mijn research docent, waarna ik ervoor kies om de data het verhaal te laten vertellen en het eindwerk open te laten voor interpretatie. 
Published 05/28/20
In deze aflevering ga ik aan de slag met mijn nieuwe database — een werkelijke goudmijn aan data. Ik heb een goed gesprek met mijn practic docent, waarna ik overweeg om mijn pseudoniem uit mijn project te halen. Ook ben ik in de war over het schrijven van mijn research document, want wat moet ik met al mijn research nu in een andere weg lijk in te slaan?
Published 05/26/20
In deze aflevering volg ik een workshop van de BNO, begin ik met het beantwoorden van berichten names mijn pseudoniem en voelt mijn project saai aan. Ook leg ik het verschil uit tussen soft en hard data en heb ik een gesprek met mijn contactpersoon bij HEMA, dat mij een hele hoop nieuwe data oplevert.
Published 05/19/20
In deze aflevering heb ik het zwaar. Goede dagen wisselen zich af met rotdagen. Ik werk aan een standalone presentatie, doe een poging tot het schrijven van mijn research document en ik ben het zat waarom er telkens wordt gevraagd "waarom een boek?".
Published 05/12/20
In deze aflevering vertel ik over mijn eerste interview voor de documentaire. Ook neem ik een abonnement op Masterclass en volg lessen van Margaret Atwoord (van o.a. The Handmaid's Tale), ik ontdek de term 'flash fiction' en ik denk na over mijn doelgroep.
Published 05/05/20
In deze aflevering krijg ik meer uitleg over de documentaire waar ik aan meewerk. Verder kijk in de Netflix-serie Unorthadox en lees ik Murder On The Orient Express waar ik inspiratie uit haal voor mijn project en voel ik dat de samenhorigheid omtrent Corona in mijn omgeving afneemt. 
Published 04/28/20
Published 04/28/20
In deze aflevering van de podcast ben ik moe, maak ik het mezelf soms veel te ingewikkeld en overweeg ik om mijn alter ego bij HEMA om te leggen voor mijn project.
Published 04/23/20
In deze podcast doe ik een experiment rondom machine learning, begint het eindwerk van mijn afstudeerproject steeds meer vorm te krijgen en spreek ik met documentaire-makers die mij tijdens mijn afstudeerproces willen volgen.
Published 04/21/20
In deze aflevering lees ik voor uit 'Weather' van Jenny Offil, ben ik eindelijk klaar met editten van alle voorgaande afleveringen van deze podcast, ben ik bezig met het maken van een digitale standalone presentatie en heb ik thuis duidelijkere afspraken gemaakt.
Published 04/15/20
Opeens staat HEMA op de frontpagina van de NOS, gaat HEMA failliet? Ook zijn de HEMA-haters weer terug, maak ik gedichten aan de hand van berichten uit mijn database, schrijf ik mijn project statement en heb ik een goed gesprek met mijn theorie docent. 
Published 04/14/20
In deze aflevering hoor je dat ik de eerste twee afleveringen van deze podcast online zet en dat toch opeens wel erg spannend vind. Ook stuur ik mijn vriend het huis uit om rustig te kunnen werken en ik probeer het beste te maken van de situatie. 
Published 04/13/20
In deze aflevering hoor je wat het aangepaste plan is waarmee we moeten afstuderen, ik heb een gesprek met mijn afstudeerbegeleider en ik voel me gedemotiveerd.
Published 04/12/20
In deze aflevering hoor je hoe ik, in de eerste week dat iedereen massaal thuis moet blijven door Corona, absoluut niets uit mijn vingers krijg. Ik ben onzeker of ik überhaupt wel kan afstuderen, ik kan niet goed thuis werken en uiteindelijk leg ik de lat iets minder hoog voor mezelf.
Published 04/11/20
In deze aflevering ben ik op zoek naar wat de onderzoeksvragen voor mijn project gaan worden. Verder besluit ik om het project persoonlijker aan te pakken en krijg ik feedback van mijn theorie en practice docenten.
Published 04/10/20
Ik begin deze week met het uitvogelen van mijn hoofdvraag voor mijn onderzoek en ik lees '21 lessen over de 21e eeuw' van Yuval Noah Harari. Dan is er opeens de eerste persconferentie over corona en moeten we allemaal op thuiswerken, niet meer uit huis gaan als je je niet lekker voelt en sluit de Willem de Kooning Academie tot en met 31 maart. Wat nu?
Published 04/09/20
In deze aflevering hoor je hoe ik de laatste hand leg aan mijn moorkoppen-database. Ik doe mee aan de standalone presentatie en krijg ik heel erg veel feedback; van mijn practice docenten, van tientallen medestudenten, van één van mijn research docenten en mijn afstudeerbegeleider. Ook hoor je over mijn avonturen met een pak A3-papier. 
Published 04/08/20