Episodes
Hele redaktionen - Inge, Martine og Amalie - mødes i dette afsnit for at runde 2021-sæsonen af. Resultatet, skandalerne og konkurrencens efterdønninger vendes og anmeldes, inden programmet går på sommerferie.
Published 07/07/21
I denne episode prøver Amalie og Inge på at spå årets vinder, hvilke sange der klarer sig gennem til finalen, og giver deres egne favoritsange til kende.
Published 05/14/21
I dette afsnit diskuterer Martine og Amalie Eurovisions gavnlige effekt på sine fans, bruddet med den danske ydmyghedskultur og forsøger sig med at bruge Eurovision i et terapiforløb, som man kan efterligne derhjemme. Musik: https://www.purple-planet.com
Published 04/19/21
Inge og Amalie dykker ned i Eurovision Song Contest 2006 - året for sms-stemmer, eksotiske danserytmer og sparsom påklædning. Det er ikke kun barndommens Grand Prix for værterne, men også et opbrud i Eurovisions historie. Nu er det folkets stemmer der tæller, så det gælder om at få så meget opmærksomhed som muligt, for at få én af de eftertragtede finalepladser fra den nyetablerede semifinale. Nogen vælger at gøre det med bar hud og ørehængende omkvæd, andre med troll-bidrag der tigger om...
Published 03/30/21
Martine og Amalie snakker om politik i Eurovision. Det er nemlig ikke blot en uskyldig musikkonkurrence tilsat konfetti og vindmaskine, men en platform, hvor lande gennem deres deltagelse kan promovere sig selv i forhold til bestemte værdier, komme med stikpiller andre nationer og forsætte udenrigspolitiske konflikter foran mere end 100 millioner seere i bedste sendetid.
Published 03/09/21
Inge og Amalie gennemgår reglerne i Eurovision og reflekterer over, hvordan man mest retfærdigt kan konkurrerre i musik.
Published 02/21/21
Amalie og Inge ser tilbage på Eurovision-året 2020 og kigger fremad mod den nye 2021-sæson; vender nationale finaler, de foreløbige planer for showet i maj og reflekterer over, hvad vi mon kan vente os.
Published 02/04/21
Vi har besøg af Morten og Carsten fra EurosongDK til en snak om deres Eurovisionformidling, konkurrencens udvikling og den danske fankultur.
Published 12/06/20
Martine og Inge snakker om Will Pharrels film om Eurovision fra 2020 "Eurovision Song Contest - The Story Of Fire Saga". Er filmen værd at se, hvordan fremstiller den konkurrencen, og er Eurovision-filmen mon endnu et led i den tiltagende amerikanisering af den 64 år gamle europæiske konkurrence?
Published 11/27/20
Vi taler om børne-MGP og bliver både nostalgiske over gamle vindere og diskuterer de etiske aspekter af at lade børn optræde på en stor international scene.
Published 11/20/20
Eurovision Fanklub snakker om Dansk Melodi Grand Prix og diskuterer, hvorfor dansk kultur og Eurovision nogle gange er en mærkelig cocktail. Vi snakker om højdepunkter od nedture i danskernes Eurovision-historie og byder vores nye redaktionsmedlem Inge velkommen i fanklubben.
Published 11/12/20
Episode Notes Vi snakker om de nyere årtier i Eurovisions historie fra murens fald til corona-krisen og de tendenser, der har præget disse årtier, og så kigger vi fremad mod, hvad 2020'erne kommer til at byde på.
Published 11/06/20
Vi gennemgår de ældre årtier i eurovisions historie fra efterkrigstid til fattig-80'ere.
Published 10/28/20
Published 10/28/20
Vi byder jer velkommen i fanklubben og snakker om, hvem vi er, og hvorfor vi er fans af Eurovision Song Contest!
Published 10/21/20