Frontrunner Team Thempo

• Sports
    • 5.0 • 1 Rating

Bliver der løbet dansk rekord til Copenhagen Marathon?

Årets udgave af Copenhagen Marathon bliver afviklet den 5 maj. Et løb der samtidig er det danske mesterskab på distancen. Forventningerne til de bedste danske løbere er høje, og det er ikke usandsynligt, vi kan komme i nærheden og måske slå begge danske rekorder.

I denne optaktsudsendelse kan du blive klogere på årets løb. Du kan høre om, hvem man skal holde øje med i årets løb og forventninger til sluttiderne, når den ansvarlig fra årets elitefelt Christian Friis fra Sparta gør os klogere på eliten.

Sara Schou er dansk rekordholder på halvmatrathon. Nu skal hun prøve kræfter med marathon-distancen. Vi har taget en snak med Sara om hendes forventninger, og om hvordan hun prøver at løbe på fornemmelse i stedet for uret. En taktik der gav hende en dansk rekord på halvmarathon i december sidste år.

Du kan også møde Martin Egebjerg, som er rutineret marathonløber og tidligere dansk mester. Han har løbet så hurtigt som 2.14, men 2023 bød på en del skader, så en personlig rekord er ikke realistisk. Hør Martin fortælle om, hvordan han motiverer sig selv, selvom topformen ikke er der.

Jeres vært er Henrik Them

Frontrunner er produceret af Team Thempo

• 1 hr 3 min
    Helene Svane: Mor til en 1-årig, fuldtidsarbejdende, løber 32 min på 10 km og træner 40 km om ugen

Den 33-årige Helene Svane fra Århus Fremad vandt lørdag d. 20 april det danske mesterskab på 10 km landevej med tiden 32.30. Tiden er klar ny personlig rekord og den næsthurtigste tid af en danskfødt løber igennem tiderne. I et løb hvor niveauet blandt de hurtigste kvinder var historisk højt.

Vi har taget en snak med Helene om, hvordan det var at blive dansk mester på hjemmebanen. Hvordan hun kombinerer familielivet med en pige på et år, fuldtidsarbejde og eliteløb.

Hvor mange andre løbere træner efter individuelle træningsprogrammer, følger Helene et klubprogram, der er rettet imod alle klubbens løbere, og hendes træningsmængde på 40 km er markant lavere end den typiske kvindelige eliteløber. Pånær en ugentlige intervaltræning med hendes løbesklub, består resten af hendes træning af "rolige" ture, ofte løbet efter hendes pige er faldet i søvn om aftenen.

Generelt vægter Helene familielivet højt, hvilket også betød, at hun meldte afbud til verdensmesterskab på 5 km landevej i 2023.

- Balancen imellem familielivet og elitesporten
    - Bliver kvinder bedre løbere af at føde et barn?
    - Fremtiden
    - Hvorfor dominerer Aarhus de danske løberanglister lige nu?

Vært: Henrik Them

Gæst: Helene Svane

• 59 min
    Verdens bedste langdistanceløber jagter verdensrekorden i CPH Half

Tidligere i dag d.19/4 blev det annonceret at verdensrekordindehaveren på halvmarathon distancen Jacob Kiplimo stiller til start i årets udgave den 15/9.

Den hurtige løber fra Uganda går efter, at slå hans egen rekord på 57 min. 31 sek.

Men hvem er denne 23 årige løber ? hvorfor har han valgt CPH Half ? og hvorfor er han den mest komplette og nok mest interessante mandlige langdistance løber i verden lige nu?

Det svarer vi på i denne portræt udsendelse af Jacob Kiplimo, der netop har genvundet verdensmesterskabet i cross.

Ekspert: Henrik Them

• 19 min
    Hvordan træner løbeeliten i 2024?

Hvordan træner de bedste løbere i 2024?

Henrik Them og Thien Ving Luong diskuterer de nyeste træningstendenser blandt eliten. Træner man anderledes nu her end f.eks. for et år siden? Kommer inspirationen stadigvæk fra tre norske brødre? Kan motionister overhovedet træne som eliten, og hvordan finder man egentligt den rigtige træningsform for en selv?

Det er alle emner, som de to eksperter kommer igennem. Udsendelsen starter dog med en overflyvning over de største historier i løbeverden de sidste par uger.

Gæst: Thien Luong (læge, løber og indenhaver af Noutron)

Ønsker du at prøve Noutron´s produkter, kan du få 15 procent rabat ved at bruge koden "frontrunner". Ved at bruge koden, støtter du samtidig Frontrunners arbejde, så vi kan producere endnu flere relevante løbepodcast til dig.

• 1 hr 9 min
    "The unfinished marathon" - R.I.P. Kelvin Kiptum

Søndag d. 11 februar blev løbeverdenen ramt af en kæmpe tragedie. Den nuværende verdensrekordholder på mændenes marathondistance, Kelvin Kiptum, var omkommet i en solo bilulykke i sit hjemland Kenya. I samme ulykke omkom også Kiptums træner og en tredje blev hård kvæstet.

I denne udsendelse hylder vi den måske mest talentfulde langdistanceløber verden nogensinde har set.

Via blot tre løb på marathondistancen - eller blot omkring 6 timer og 4 minutters løb - indskrev den 24-årige løber sig i historiebogen med meget tykke bogstaver. Især hans verdensrekordtid fra sidste års Chicago Marathon med 2 timer 35 sekunder var mindeværdigt. På mange måder revolutionerede Kiptum måden at løbe marathon på. Han løb det som et cykel løb, hvor han angreb hver en meter. Alt kørte på ham, og han leverede nogle voldsomme negative splits, som man ikke havde set i historien før.

Planen var, at han ved årets Rotterdam Marathon i april måned skulle give to times grænsen et forsøg og dermed skulle være den første løber igennem tiderne, som havde gjort det i et officielt løb. Sådan skulle det ikke gå.

Løber, læge og indenhaver af energi Neutron Thien og jeres vært Henrik Them snakker om Kiptums betydning, eftermæle samt plads i historien.

I starten af udsendelsen bliver de aktuelle emner i løbesporten vendt.

Æret været Kelvin Kiptum og hans træners minde!

Frontrunner er produceret af Team Thempo.

• 1 hr 12 min
    Sara Schou leverer topresultat i Spanien på halvmarathon

Søndag den 11. februar løb Sara Schou en af hurtigste tider nogensinde herhjemme med den nye personlige rekord 1.11.07. Det var tredje gang ud af tre starter i den spanske havneby, at den 26-årige løbere fra AGF satte personlig rekord.

Rekorden kom efter en længere træningslejr i Kenya, hvor Sara oplevede den Østafrikanske løbekultur på nærmeste hånd.

I denne udsendelse kan du blive klogere på dette talent, der undervejs også annoncerer en yderst interessant start i maj måned. Ellers kan du høre om følgende: