Episodes
Published 01/26/22
Published 01/05/22
De missie van Generatie Alfavrouw is onbespreekbare thema’s bespreekbaar maken en dat doen deze 2 straffe dames zonder twijfel. Sharon en Anneleen richtten in 2016 ‘Boven de Wolken’ op, een VZW die gratis professionele fotoshoots aanbiedt voor sterrenouders bij het verlies van hun baby. Ondertussen zorgen meer dan 250 vrijwilligers voor een tastbare herinnering van de geboorte en de liefde van de ouders voor hun kind. Je vindt alle info terug via www.bovendewolken.be. Neem zeker een kijkje!
Published 01/05/22
Lynn Quanjel van @social.nomads en @whoisthatblonde is een content creator van het eerste uur en een business woman om rekening mee te houden. In onze nieuwste aflevering van Generatie Alfavrouw doorbreekt ze het taboe van leven én ondernemen met een stoma. 
Published 12/29/21
We beloofden je bij de launch van het 2de seizoen van Generatie Alfavrouw taboes te doorbreken. Wat dacht je van een fashion imperium uitbouwen als vrouw... X3? In 2011 openden Kay, Jules en Clio samen hun eerste winkel met kleren en accessoires. 10 jaar later staan er 6 fysieke winkels op hun teller, samen met een webshop én een eigen kledinglijn. In 2020 stonden er grootse plannen klaar om te worden uitgevoerd. Maar dat was zonder the Rona gerekend. Ben je benieuwd naar hoe zij deze...
Published 12/22/21
Voor onze nieuwste Generatie Alfavrouw aflevering nodigden we een echte go-getter uit die experimenteert met fashion en make-up. Nog belangrijker: ze is niet bang om persoonlijke verhalen te delen via haar vlogs op Youtube en via Instagram (@cococenteno). En net daarom zijn we vereerd dat ze met ons komt praten over haar eigen spiritual journey.  We stellen je graag voor aan Paula Molina Montes.
Published 12/15/21
Een nieuw tijdperk bij Alfavrouwen is aangebroken: in een carrière landschap vol van extremen, gaan wij naar de balans zoeken tussen hustle harder & self-care jezelf te pletter! In deze bonusaflevering hoor je alles over onze visie op de toekomst van Alfavrouwen en onze Alfa Tribe, de membership waarin we met alle Alfavrouwen samen gaan voor een gezond ambitieuze toekomst. Lees alles op alfavrouwen.com/alfatribe.
Published 12/13/21
Na het boek ‘This is your brain on birth control’ te lezen, ging er een wereld open voor onze nieuwste Generatie Alfavrouw gast. Julie Heesterbeek heeft een achtergrond in de pediatrische verpleegkunde en ging op zoek naar de waarheid achter hormonale anticonceptie. Hoewel we trots zijn op de boodschap van de pil, de ring en consoorten die in de jaren ’60 boomden, zien we nu ook wel in dat hun tussenkomst tegenwoordig vaak niet meer nodig is. Hoe je je lichaam zelf leert kennen en gaandeweg...
Published 12/08/21
Anastasya Chernook kwam als 6-jarig meisje van Kyrgyzstan naar België. Als buitenbeentje zag zij al snel in dat confidence key is. Ondertussen is zij al 9 jaar ondernemer en deelt zij in haar School of Confidence die weg naar zelfvertrouwen met iedereen die er klaar voor is.  Neem alvast een kijkje via Instagram op @anastasyachernook en @thequeencollege. 
Published 12/01/21
Je kent deze powervrouw van ‘Komen eten’ en ‘De slimste mens ter wereld’, maar wat je misschien niet weet, is dat ze een succesvolle zakenvrouw is met 4 beautyscholen waarin meer dan 100 opleidingen gegeven worden. Introducing, Lesley-Ann Poppe! P.S.: Bekijk gerust al eens wat deze topondernemer al bereikt heeft via www.lesley-annpoppe.be. 
Published 11/24/21
Na het verlies van haar man stond Elisabeth er plots alleen voor met haar dochtertje. Haar steun en toeverlaat was er niet meer, maar haar zin om te leven groeide met de dag.   Met haar achtergrond als klassiek geschoolde ballerina en een doctoraat filosofie op zak, bouwde zij verder haar alter ego uit.   Wij stellen graag aan je voor, Dolly Bing Bing!
Published 11/17/21
Mogen wij deze sympathieke Limburgse schone aan je voorstellen? Nanoe Vaesen is niet enkel een succesvolle OnlyFans ster, maar ook een volleerde business vrouw en een ambassadeur voor seksuele vrijheid.  Dat kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen.  In onze nieuwste taboedoorbrekende aflevering hebben we het onder andere over genderongelijkheid, dick ratings en orgasmes. Toevallig net onze favoriete onderwerpen!   En om je bij dat laatste onderdeel in de juiste richting te sturen,...
Published 11/10/21
Amber Ansah combineert haar rol als mama met een carrière als Youtube content creator met in totaal een half miljoen volgers. Say what? Zij is voor curly girls dé referentie voor hair care, deelt lifestyle video’s en gelooft ook in onze favoriete leuze: real and raw. Zij deelt in deze aflevering hoe ze plots een cheque van Google kreeg voor een bedrag van €4.000 en hoe dat getal alleen maar de hoogte in ging. Bereid je dus voor op een expert op vlak van krulhaar, een work at home mom en een...
Published 11/03/21
Vandaag aan de orde: Carolien Hofmans' bijna-doodervaring.  4 jaar geleden maakte ze een lifechanging ervaring mee en vandaag doet ze voor het allereerst haar verhaal. Nog straffer: zij heeft haar ervaring zelfs nog niet gedeeld met een deel van haar collega’s en vrienden.  Ze vertelt over het moment dat zij een bewuste keuze moest maken tussen het leven en de andere kant. 
Published 10/27/21
We beginnen het tweede seizoen van Generatie Alfavrouw meteen met een knaller. We kennen An-Katrien Casselman als een ware Instagram guru (@ankatrien), die een imperium heeft opgebouwd rond haar personal brand. Zij deelt alles rond lifestyle, fashion en haar dochtertje Myla.  Maar niet alles is altijd rozengeur en maneschijn. Achter haar online persona schuilt namelijk een hartverscheurend verhaal dat ze voor het eerst deelt via onze podcast.   
Published 10/27/21
In deze aflevering verwelkomt Amy een vrouw die van vele markten thuis is. Als tiener was ze een van de bekendste vrouwelijke Counter-Strike spelers en op haar 18de verdiepte ze zich in de wondere wereld van poker, met een hallucinante pokercarrière als gevolg (Las Vegas kent geen geheimen meer voor haar). Vandaag is ze 31 en deelt ze op haar account ‘slim sparen’ haar eigen ervaringen over financiële onafhankelijkheid en beleggen op de beurs. Welkom,  Charlotte van Brabander!
Published 10/27/21
Producten of diensten, het lijkt wel een nieuwe Trojaanse oorlog. Bijna wordt gevochten om welk team de meeste moeite heeft met het hele salesgebeuren. De schone Helena in dit verhaal, a.k.a. de reden van de oorlog, is dan Instagram. Maar laten we vooral de houten paarden achterwege laten en het niet zo ver laten komen. Wij hebben namelijk 5 tips die voor zowel producten als diensten van toepassing zijn.  Bepaal je avatar Gebruik niet constant je pitch Haal social proof aan Toon de...
Published 09/07/21
Wat hebben de Netflix serie ‘Formule 1: Drive to survive’ en ondernemen met elkaar gemeen? Eigenlijk heel veel! Deze mindblower komt zeker op onze Alfa Netflix serielijst, maar we hebben de highlights al voor je klaarliggen. We stellen je graag voor aan de 3 grootste takeaways uit F1 voor jouw onderneming.  Own your mistakes for optimal growth Don’t quit the race Go for nr. 1 Liever de geschreven versie? Maar natuurlijk! Die vind je terug via www.alfavrouwen.com/46.
Published 08/31/21
Wij dachten dat we als geboren ondernemers automatisch ook als leiders in de wieg gelegd waren. Spoiler alert: we hadden het mis. We delen met jou hoe wij het afgelopen jaar gegroeid zijn en wat onze grootste struggles waren. Please, be gentle.  Hier komen ze dan: de lessen die wij het voorbije jaar hebben geleerd over leiderschap.  Find the right people Meet their needs Keep them motivated De geschreven versie van deze aflevering vind je op www.alfavrouwen.com/45. 
Published 08/24/21
We zien ze vaak op Instagram verschijnen (en J.Lo. zweert erbij), maar voor sommigen klinken ze helemaal hocus pocus: we hebben het over positieve affirmaties.  Wat zijn ze juist en waarvoor dienen ze? En nog belangrijker, hoe gebruik je ze om jouw leven beter te maken?  Affirmations 101 coming up!  Herprogrammeer je onderbewustzijn Identificeer je limiting beliefs en maak er positieve statements van Schrijf je affirmations op en herhaal ze 's morgens en 's avonds 3 keer luidop tegen...
Published 08/17/21
Het "Can you have it all" debat wordt vurig gevoerd in onze kringen en is vaak emotioneel geladen. Maar als je ons al een beetje kent, weet je dat wij graag de discussie openen.  Onze 3 toptips voor het balanceren van jouw to do’s:  Perfectie bestaat niet Zeg nee op dingen die je er niet kan bijnemen Hulp vragen is normaal en helemaal oké Het uitgeschreven artikel vind je via www.alfavrouwen.com/43. 
Published 08/10/21
Jouw brand story is niet enkel van belang wanneer je 10.000 volgers hebt. Het is eerder je gateway naar meer volgers. Maar hoe zot is té zot om je brand story aan de wereld te tonen? En hoe ver kan je gaan zonder je ego te deuken? Wij gingen je voor!  Durf te dromen Ga voor wat jij wil Niets is te zot Act on it De volledige story vind je terug in deze podcastaflevering. Ook de lezers komen aan bod via www.alfavrouwen.com/42. 
Published 08/03/21
Vroeg opstaan wordt langs alle kanten gepromoot als de sleutel van succes. Je hebt ongetwijfeld al gehoord van 5 AM challenges, je dag vroeg beginnen met journallen en om 6 uur opstaan om te sporten. En laten we de klassieker niet vergeten: ochtendstond heeft goud in de mond.  Maar moet je nu echt voor zonsopgang opstaan om succesvol te zijn? Een Alfa-analyse, coming right up!  Check het geschreven verslag van deze aflevering met onze gouden tips voor een boomende ochtendroutine via...
Published 07/27/21