Episodes
I dette treogtredivte afsnit af Klimakrøller annoncerer Hjalte og Jakob en stor nyhed og gør sig løse overvejelser om fremtidige placeringer af svinehegn. Hjalte består desuden med nød og næppe en adgangskvalificerende midtvejstest i afsnittet og får dermed lov til at deltage i interviewet med lektor i etnologi Frida Hastrup.
Published 01/28/22
Published 01/28/22
I dette toogtredivte afsnit af Klimakrøller har en af landets førende feministiske tænkere fundet vej til studiet for at vise koblingen mellem gammeldags økonomisk tænkning, ulighed mellem kønnene og klimakrisen. Af uvisse årsager er det dog primært matador der løber med opmærksomheden hos Hjalte, Rasmus og Jakob.
Published 01/21/22
I dette enogtredivte afsnit af Klimakrøller går der universitetspolitik i det hele, da rektor på Københavns Universitet Henrik C. Wegener gæster programmet. Hjalte og Jakob tager deres bedsteste skjorter på og sætter Wegner-bordet frem, så stemningen er i top!
Published 01/14/22
I dette tredivte afsnit af Klimakrøller er Vestas' Senior Vice President på besøg, og han bliver med sine imponerende tal hurtigt mere populær end Mike Pence og Kamala Harris tilsammen. Hvad der vindes udadtil, tabes dog indadtil, da den charmerende geofysiker Rasmus rammes af Covid19, og Jakob og Hjalte må styre programmet gennem noget af en klimamonarkisk nyhedsuge.
Published 01/07/22
I dette niogtyvende afsnit af Klimakrøller fejrer Rasmus, Jakob og Hjalte nytåret ved at invitere det helt store, akademiske fontænebatteri i studiet: Professor i makroøkologi, Carsten Rahbek.
Published 12/31/21
I dette otteogtyvende afsnit af Klimakrøller er der juleaften i studiet. Problemet er bare vejrets omskiftelighed og det faktum, at man let kan komme galt afsted med bombastiske udsagn, når man har "snydt lidt på forhånd"!
Published 12/24/21
I dette syvogtyvende afsnit af Klimakrøller forsøger Rasmus, Hjalte og Jakob at skabe bæredygtig udvikling i det globale syd. Det helt tunge skyts bliver rullet frem, når Christian Friis Bach kommer på besøg for at forklare, hvordan vi kan lykkes med tilpasning i de lande, hvor klimaforandringerne rammer hårdest.
Published 12/17/21
I dette seksogtyvende afsnit af Klimakrøller bliver der skruet op for julehumøret, og én af Københavns Universitets mest lovende PhD'er Morten Wendler Jørgensen kommer i studiet for at forbedre danskernes madvaner.
Published 12/10/21
I dette femogtyvende afsnit af Klimakrøller kommer lektor i statskundskab, Olaf Corry, direkte fra London med århundredets vigtigste budskab: Pas på tanken om geoengineering.
Published 12/03/21
I dette fireogtyvende afsnit af Klimakrøller får Rasmus, Jakob og Hjalte besøg af formanden for det rigtige Klimaråd, og Peter Møllgaard giver et crash-course i hvordan man egentlig giver klimaråd, der batter.
Published 11/26/21
I dette treogtyvende afsnit af Klimakrøller gør Concito både Dan Jørgensen og Bezzerwizzer en vennetjeneste, mens bestyrelsesforkvinde Connie Hedegaard afslører, hvor den største magt i samfundet gemmer sig.
Published 11/19/21
I dette toogtyvende afsnit af Klimakrøller bliver Jakob og Rasmus klogere på havis, og at ændringen i dens alder, tykkelse og udbredelse kan have stor betydning for klimaet.
Published 11/12/21
I dette enogtyvende afsnit af Klimakrøller bliver Jakob udsat for det onde, mens Rasmus og Hjalte boltrer sig i fornemt selskab med den mest progressive kvinde i dansk erhvervsliv.
Published 11/05/21
I dette tyvende afsnit af Klimakrøller smelter Grønland, og vandet løber både til Jyllinge og det Globale Syd! Nationalbanken melder ud, at vi kan risikere en vandkantsboligboble, og professor ved National Space Institute, Ole Baltazar, forklarer hvad det er der foregår med verdenshavene.
Published 10/29/21
I dette nittende afsnit af Klimakrøller, er der vandkrise i Afrika og cykelkrise i København! Virksomhedsledelsevejleder Jasper Steinhausen præsenterer argumentet for, at løsninger der hjælper klimaet eller miljøet også lettere skalerer og tjener store penge.
Published 10/22/21
I dette attende afsnit af Klimakrøller, bliver litterær dystopi til virkelighed i Indien, og professor i statskundskab Lars Tønder optegner en ny styreform for samfundet, som både er mere effektiv og bæredygtig
Published 10/15/21
I dette syttende afsnit af Klimakrøller, flytter udgravningen af bitcoins fra Kina til USA, og kulkraftværkerne tændes i det vilde vest. Juraprofessor Kristian Lauta giver nyt håb for, at verden rent faktisk kan blive et bedre sted ved at sagsøge folk.
Published 10/08/21
I dette sekstende afsnit af Klimakrøller, går det op for Rasmus, Jakob og Hjalte at kapitalismen er klistret, og Katherine forklarer hvordan en bæredygtig omstilling på den største skala kan lade sig gøre.
Published 10/01/21
I dette femtende afsnit af Klimakrøller handler alt om vand, da antallet af neutroner i hydrogen forbedrer japanske vejrudsigter, og Danmarks største CO2-udleder sejler ind i studiet.
Published 09/24/21
I dette fjortende afsnit af Klimakrøller får Rasmus og Jakob besøg af lektor Jens Ladefoged som er oppe på den helt store klinge: Hvordan kan vi forhindre CO2-lækage gennem smartere handelslovgivning?
Published 09/17/21
I dette trettende afsnit af Klimakrøller er Rasmus og Jakob blevet inviteret på Tomorrow-Festival. Missionen er at finde lavpraktiske muligheder for at leve mere bæredygtigt og samtidig blive klogere på, hvad almindelige danskere tænker og føler om den grønne fremtid.
Published 09/10/21
I dette tolvte afsnit af Klimakrøller, har vi besøg af Bent Lauritzen fra DTU Risø. Er kernekraft bæredygtigt, er det i det hele taget for sent at udvikle og hvor farligt er det egentligt i forhold til alternativerne? Det bliver vi klogere på i dette afsnit af Klimakrøller, som for første gang også har lille kig med behind the scenes i slutningen af podcasten.
Published 09/03/21
I dette elfte afsnit af Klimakrøller holder ALLE, bortset fra Hjalte Drejer Jørgensen og Rasmus Lørup Arildsen, sommerferie, og bruger stilheden til at sunde sig over EM-nederlaget til England og sludrer om klimavenlig transport i form af el-biler og grønnere rejsevaner.
Published 07/09/21
I dette tiende afsnit af Klimakrøller bliver den intenderede gæst far og Katherine Richardson, leder af Sustainability Science Centre på KU, springer til og løser situationen. Sammen med Jakob og Rasmus giver Katherine et opråb til det flertal af politikere i Folketinget, som blander sig i videnskaben og sender Danmark ud på en Trumpsk glidebane.
Published 07/02/21