Elbiler, corona-hykleri og Danmarks nye Malcolm X
Listen now
Description
Nu er det efterhånden ikke nok at holde lange, flotte taler om at redde vores alle sammens klode. Nu skal politikerne ikke længere lade sig fotografere foran vindmøller og tale om at give de kommende generationer en levende grøn jord under en blå himmel. Nu skal de gøre noget. Nu skal regeringen og det danske Folketing redde klimaet. Eller i hvert fald prøve. Eller i det mindste tale om at prøve. Det begyndte med el-biler, og allerede der løb politikerne ind i de første problemer, og herfra bliver det kun sværere. Det kan du høre om i ugens afsnit, hvor vi også kommer også til at tale om corona - for det gør alle andre. Særligt når de taler om andre, og hvordan de opfører sig. Det fik Odenses borgmester at mærke, da han kom til at gå til et stort bryllup og måske ligefrem dansede. Til Aqua… Men det skal ikke kun handle om triste ting. For Danmark har fået et nyt parti, det hedder Frie Grønne, og det kunne faktisk godt være, at de har en chance for at klare sig i kampen mod alle de andre. Ikke mindst fordi partiet råder over den danske Malcolm X.
More Episodes
Inger Støjberg har forladt Venstre. Så nu venter alle på strammer-dronningens næste træk. Du Lytter til Politiken ringer til politisk kommentator Kristian Madsen for at spørge, hvor længe Støjberg kan klare sig uden et nyt parti? Og hvad hendes farvel til Venstre betyder for det borgerlige Danmark?
Published 02/08/21
Published 02/08/21
I dag lægger vi ud med at se på finansloven, og det kan jo godt lyde som noget med en masse tørre tal og knasende kedelige regneark. Men i virkeligheden minder forhandlingerne om de mange milliarder om at lave lagkage, hvis man spørger Kristian Madsen. Vi skal også en tur forbi ugens hovedperson...
Published 09/03/20