Episodes
Den här veckan bjuder öpådden på ett specialavsnitt där vi berättar om allt som händer på Föglö i helgen, det är nämligen just på Föglö det händer! Vi börjar med att prata med Jerker som arrangerar stånkadagen.
Published 06/24/20
Vi träffar skärgårdskocken Conny Jansson som sen 10år tillbaka driver restaurang Seagram på Föglö. Hur är det egentligen att leva som säsongsarbetare och vad tipsar kocken om att vi ska duka fram på våra bord i sommar? 
Published 06/18/20
Den här veckan träffar vi Conny Jansson och Veronica Olofsson som tillsammans bedriver den Sommarögård, i byn med det vackraste namnet -Sommarö, på Föglö. 
Published 06/04/20
Denna vecka får vi ett välfyllt avsnitt med Lena Brenner som jobbar som landsbygsutvecklare på Åland. Vet du vad Terroir och Merroir är? Och visste du att de flesta äpplena som produceras i Finland kommer ifrån åländska äppelodlare? 
Published 05/28/20
Den här veckan träffar vi Julia som driver det lilla caféet Bulleboden i en sjöbod ute på hennes barndoms-ö Lappo. Den här driftiga tjejen har även ett roligt hemster-mål detta år! 
Published 05/21/20
I dagen avsnitt följer vi med ut till Båtskären för att lära oss mer om leaderprojektet Ådans Vänner. Här ute försöker man skydda ådor under häckningstid ifrån predation, detta för att främja ejderstammen. 
Published 05/14/20
Vi ringer upp Satu Numminen som håller på knyter ihop säcken för Kumlinges del i leaderprojektet Vandring på Åland. Vi får även en hel massa tips om hur man kan semestra corona-säkert på Kumlinges alla öar i sommar! 
Published 05/10/20
För ett tag sen träffade jag Victoria Näfverborn som berättade om sommarrestaurangen Salteriet som hon driver på Sottunga. Vi firar det glädjande beskedet med att restaurangerna snart kommer få öppna så smått igen med att drömma oss bort till en solig dag på bryggan i Sottungahamnen. 
Published 05/07/20
I dagens avsnitt träffar jag Johan Mörn som berättar om Silverskärsöarna, om hur livet ute på ett fiskeläge, om #axgan, biodivitet, Åland 2.0 och mycket mer. Ett avsnitt alla ska lyssna på -Åland vårt Åland!
Published 04/30/20
Published 04/30/20
Vi pratar med Anita Lundin som är verksamhetsledare för Skördefesten på Åland. 
Published 04/23/20
Den här veckan får vi veta mer om Kökar när Bettina Eriksson guidar oss över de magiska öarna. Luta er tillbaka och följ med på en visuell resa till havsbandet. 
Published 04/16/20
I det första avsnittet av Öpådden träffar vi Johanna Delfs som tillsammans med sin man Ebbe håller på och renoverar en gammal redarvilla i Degerby på Föglö. Här ska de i början av sommaren slå upp dörrarna till Ålands i nutid enda badhotell. Johanna tipsar även om sina smultronställen på sommar-Åland! Signaturmusik: Min Ö-värld med the Stockdoves (1967)
Published 04/08/20