Episodes
”Vi borde alla hjälpas åt för ungdomar i Sverige idag.” Lyssna på när Mentor Sveriges generalsekreterare Karin Jordås berättar hur betydelsefulla henne egna mentorer varit och varför ungdomar behöver vuxna omkring sig.
Published 11/30/16
Published 11/30/16
Är Måns singel och kan Jonas sjunga? Hör eurovisionikonen Måns Zelmerlöw och tennisveteranen Jonas Björkman berätta om sin vänskap och hur de bestämde sig för att rädda världen och förbättra livet för tusentals barn genom sin stiftelse Z&B Foundation i Private Banking-podden med Claes de Faire.
Published 11/23/16
Entreprenören Kadim Akca berättar om hur han började sitt liv i Sverige på en parkbänk till att idag ha sålt närmare 50 företag. Han talar också om sitt engagemang för att ge tillbaka till unga entreprenörer och att lämna över en del av sitt företagande till sin dotter, något som inte alltid är det enklaste.
Published 09/12/16
Bengt Sjöberg hade under många år haft tanken på att starta en stiftelse och när han vid årsskiftet fick diagnosen lungcancer beslöt han sig att donera 2 miljarder kronor till svensk cancerforskning.
Published 06/30/16
"Han vill hjälpa oss att aldrig glömma" Micael Bindefeld är inte bara en mästare på att skapa möten och blomsterprakt i sin trädgård. Han vill också med Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen hjälpa oss att minnas det mörka förflutna som Förintelsen innebar. Micael är först ut i vår nya pod, där Martin Gärtner, chef för Private Banking på SEB och Claes de Faire möter spännande gäster som alla gett tillbaka till samhället för att bidra till något bättre. Även Brita Löfgren...
Published 05/26/16
Private Banking-chefen Martin Gärtner samtalar med Robert Bergqvist och Alex Schulman om morgonvanor, kommunikation och godis.Vad gör en chefekonom på en bank egentligen? Den frågan ställde sig Alex när han skulle möta SEBs chefekonom Robert Berqvist för ett samtal.
Published 11/23/15
”Ung entreprenör och framtidens ledare” Vad det är som gör att man blir entreprenör och har modet till det? Möt Mernosh Saatchi. som 22-åring startade en framgångsrik kommunikationsbyrå och utsetts till årets entreprenör av Veckans Affärer. i Private Banking-podden möter hon SEBs Martin Gertner och diskuterar drivkraft och trender.
Published 05/22/15
”Musiken lyfter barn i utsatta områden” Med musikens kraft vill han hjälpa människor att nå sin fulla potential. Möt Konserthusets chef Stefan Forsberg i Private Banking-podden.
Published 03/09/15
Med Alex Schulman och Martin Gärtner Efter mer än 15 år på Fritidsresor bestämde sig Lottie Knutson för att skriva en bok: ”Nödrop: När krisen kommer”. Martin Gärtner samtalar med Lottie Knutson och Alex Schulman om hur man lever ut sin dröm.
Published 11/24/14
Med Alex Schulman och Martin Gärtner Att skänka en slant till välgörenhet, träna barnens fotbollslag, nattvandra eller att förse entreprenörer med riskkapital. Utan ett ideellt engagemang skulle vi inte ha ett fungerande samhälle. Martin Gärtner, global chef för Private Banking samtalar med Laurent Leksell, huvudägare i Elekta och styrelseordförande i Stockholms Stadsmission, om filantropi.
Published 09/08/14
Med Alex Schulman och Martin Gärtner Innovatören är den som skapar oreda, förändring och tillväxt. Men för att driva projektet framåt behövs oftast hjälp av en entreprenör. Martin Gärtner, global chef för Private Banking, samtalar med David Sonnek, ansvarig för SEB Venture Capital, om investeringar och risktagande.
Published 04/03/14
Med Alex Schulman och Martin Gärtner Att vara entreprenör handlar i första hand om att ta steget att satsa, våga vara kallsvettig och inte lyssna för mycket på andra. Och som företeelse är de livsviktiga för Sverige. Martin Gärtner, global chef för Private Banking, samtalar i det tredje avsnittet av Private Banking-podden med Douglas Roos om vad som gör en bra entreprenör.
Published 10/22/13
Med Alex Schulman och Martin Gärtner En bebis som föds i dag kommer att leva fyra timmar längre än en bebis som föddes i går. I det andra avsnittet av Private Banking-podden har Martin Gärtner bjudit in SEB:s välfärdsekonom Jens Magnusson för att prata om vad som händer med vår pension när vi har en åldrande befolkning.
Published 08/19/13
Published 04/26/13