Episodes
Snickarlärlingarna Linn och Sussie tycker till om inredningstrender. Det är dags att snacka om köksluckor som tas bort, fynda på loppis, inreda med växter, obehagliga skinnmöbler och att allt ska gå i sammet. Vi ger er även en inblick i vad som har blivit inredningsstandard i nyproducerade bostäder. Vi avslutar säsong två med att öppna ansökan till årets lärlingsprogram. Gå till jm.se/karriar så hittar du ansökan under ’Lediga jobb’, så blir vi förhoppningsvis kollegor i höst!
Published 05/02/19
Published 05/02/19
Vi bjuder in Victor som är lagbas på Linns bygge. En lagbas är en hantverkare som även har en roll som facklig representant på arbetsplatsen. Vi diskuterar hur lärlingar behandlas, jargongen i bodarna, duschproblem och machokultur. Victor testas givetvis också i vår ljudlek ”vad är det som låter på bygget?”
Published 04/25/19
Sjukt nördigt avsnitt om våra favoritverktyg. Snickarlärlingarna Linn och Sussie snackar om geringar, gips, skruvdragare och om att gå alldeles för ofta till byggvaruhus och att sukta efter en dyr kap- och gersåg.
Published 04/18/19
Snickarlärlingarna Linn och Sussie snackar med Sandra ”ByggSandra” Mobaraki om att våga börja i en bransch där man är rätt ensam som kvinna, om motstånd, drivkraft och hur vi ska göra byggbranschen mer attraktiv för alla. Dessutom testas ByggSandra i ljudleken – vad är det som låter på bygget?!
Published 04/11/19
Snickarlärlingarna Linn och Sussie pratar om hemmafixare med ”tummen mitt i handen” som inte förstår riktigt snickarsnack. Är det verkligen en bra idé att försöka renovera badrummet själv? Vi diskuterar även hur mycket starkare vi har blivit och att vi måste ta hand om våra kroppar för att de ska klara det här yrket under en lång tid framöver.
Published 04/04/19
Snickarlärlingarna Linn och Sussie får besök i studion av Catharina Elmsäter-Svärd. Hon berättar hur hon jobbar för jämställdhet i branschen och vilka frågor de driver för byggarbetare. Dessutom testas hon i vår nya ljudlek – vad är det som låter på bygget?!
Published 03/28/19
Snickarlärlingarna Linn och Sussie pratar om livet som snickarlärlingar och snacket på jobbet. Är snickare ett vanligt jobb eller påverkar det hela ens liv? Om yrkesstolthet, arbetarklass, passion och ökat självförtroende.
Published 03/21/19
Snickarlärlingarna Linn och Sussie snackar om sina erfarenheter i byggbranschen, om skillnaden mellan skol- och trad-lärlingar, och om värsta tabbarna och missarna på jobbet.
Published 03/14/19
Det har gått mer än ett år sedan Linn och Sussie började som snickarlärlingar men tänker tillbaka till hur det kändes precis i början och bjuder in Ellen som får berätta hur det är att vara helt ny som lärling just nu. Vi pratar om varför man väljer byggbranschen och om för- och nackdelar med jobbet. Och vad är egentligen skillnaden mellan en träarbetare och en betongarbetare?
Published 03/07/19
We’re back! Snickarpodden är äntligen tillbaka med säsong 2! Snickarlärlingarna Linn och Sussie berättar vad som hänt sedan sist och hur de har det på bygget nu när de varit lärlingar ett tag. Linn berättar om uppväxten i fosterfamilj och hur detta påverkar känslorna för henne när hon byter bygge. Sussie berättar hur skönt det är att man verkligen kan vara sig själv på jobbet. Och så snackar vi om skillnaden mellan att jobba på ”stom” och jobba på ”inredning”.
Published 02/28/19
Ett extrainsatt specialavsnitt av Sveriges modigaste byggpodd! I det här avsnittet pratar vi om hur DU söker till det kvinnliga lärlingsprogrammet 2018. Mer info hittar du på jm.se. I studion: Sofie och Susanne. Trevlig lyssning! 
Published 05/18/18
Säsongsavslutning för landets modigaste byggpodd! I det här avsnittet pratar Linn, Elsa och Sussie om morgongympa, pappahumor och framtiden på bygget. Trevlig lyssning!   
Published 04/05/18
Sveriges modigaste byggpodd! Den här veckan river vi av viktiga ämnen som Metoo, käftsmällar och tjockskallighet. Trevlig lyssning!
Published 03/29/18
We're back! Sveriges modigaste byggpodd rullar vidare. Den här veckan betar vi av ännu ett frågeavsnitt. Trevlig lyssning!
Published 03/22/18
Frågespecial! Snickarpodden är tillbaka med ett färskt avsnitt. Den här gången betar vi av ett gäng lyssnarfrågor. Enjoy!
Published 03/15/18
Hör upp! Sveriges modigaste byggpodd är tillbaka! I veckans avsnitt blir det mer snack om våga välja byggbranschen. Trevlig lyssning!
Published 03/08/18
Nytt avsnitt av Sveriges modigaste byggpodd! I veckans avsnitt uppmanar vi fler att välja våga bygg. Trevlig lyssning!
Published 03/01/18
Sveriges modigaste byggpodd är tillbaka med nytt avsnitt. På med bygghjälmen – i dag pratar vi muskler! Enjoy!
Published 02/22/18
Avsnitt 3 av Snickarpodden – Sveriges modigaste byggpodd! I veckans avsnitt snackar vi kluriga ord och uttryck på bygget. Enjoy!
Published 02/15/18
Välkommen till Sveriges modigaste byggpodd! Veckans ämne: Hur är det att vara kvinna i en byggbod? Enjoy! 
Published 02/08/18
Välkommen till Sveriges modigaste byggpodd! Snickarpodden är en ny podd av och med sex bygglärlingar i Stockholm.
Published 02/01/18
Välkommen till Sveriges modigaste byggpodd! I Snickarpodden möter du Sussie, Linn, Jessica, Sofie, Elsa och Filiz - sex lärlingar från Stockholm. Hur vågar man välja byggbranschen? Måste man äta lunch till frukost? Och hur är det att vara ensam kvinna i en byggbod? I tio avsnitt slår de hål på fördomar, ryter ifrån om det som är fel och tar med lyssnaren ut på bygget.
Published 01/29/18