Description
Wolfgang, Berlin
På banegården: De vidste ikke, at de var på samme sted, samme dag. Wolfgang på 14 år var flygtet fra skolen i Polen da krigen rykkede nærmere, og hans far var som statsløs dansker på vej til fronten, tvangsudskrevet soldat til den tyske hær. De mødtes ikke den dag på banegården, eller nogensinde igen. Et nært forhold til Den Danske kirke i Berlin samt kærlighed til Doris og til musikken blev Wolfgangs bolværk gennem livet.
I podcastserien ”Langt væk, men ikke alene” kommer du ti forskellige steder hen i verden med ti danskere, der hver fortæller deres skæbneberetninger. Beretningerne er lige så forskellige som de mennesker, der fortæller dem, men har alle én ting til fælles: et tilknytningsforhold til en dansk kirke et sted i verden. Serien udgives i anledning af 100-året for etablering af Dansk Kirke i Udlandet, i dag Danske Sømands- og Udlandskirker, i samarbejde med Eksistensen.
Medvirkende: Wolfgang Jørgensen
Tilrettelæggelse af Anne Meldgaard, DSUK / Musik af komponist Rasmus Zwicki / Interview, klip og mix af produktionsassistent Steffen Ryhl Steudel og journalist Marie Enevoldsen.
Sognepræst Lone Vesterdal og sogne- og sygehuspræst Thomas Gudbergsen er redaktører på den store sjælesorgsbog Sjælesorg i bevægelse – En introduktion til hovedspor i sjælesorgens teologi og praksis i Danmark, hvor en lang række centrale stemmer i sjælesorgforskningen gør status over sjælesorgens...
Published 11/18/21
I kristendommen er skam et underbelyst fænomen.
Den er overset, forsømt og skubbet i baggrunden. Selvom den er så fundamental for vores liv og så indgroet en del af kristendommen, som den er. Det skal der laves om på. I bogen Skam undersøger ni fagfolk skammens betydning i kristent...
Published 10/05/21