Description
Det her er begyndelsen på en historie om en mor og en datter, der går i deres "faster Sofies" fodspor. En fortælling om kvindeliv, kald, mission, tro, Indien og kulturmøde.
I 1913 oplevede Sofie et kald fra Gud om at rejse ud som missionær. I Indien mødte Anne og Sophie Jane Anitha, som havde haft en helt særlig oplevelse, der overbeviste hende om, at hun skulle være præst. Men hvad er et kald? Og kan man overhovedet tale om sådan noget som kald i dag?
Men først skal vi møde Sofie.
#kvindenogkaldet1
.
For 101 år siden rejste danske Sofie Dolmer til Indien som lægemissionær. Her giftede hun sig med inderen Sundram og blev Achima, bedstemor, i en stor indisk familie.
I Kvinden & Kaldet tager mor og datter på en fælles opdagelsesrejse til anden kultur i nutiden, og en rejse tilbage i tiden i deres "faster Sofies" fodspor. Gennem Sofies erindringer, breve og papirer, samtaler med indiske ildsjæle og med familie i Danmark og Indien, bliver rejsen til Indien en fortælling i 5 afsnit om kvindeliv, tro, kald, mission, Indien – og til en indre rejse for mor og datter.
Medvirkende: Anne Dolmer, præst, og Sophie Dolmer, bachelor i nordisk sprog og litteratur og religionsvidenskab.
Sofies erindringer er indtalt af Gudrun Jessen. Musik af Simon Sataayu. Idé, produktion, manus og indtaling af Anne og Sophie Dolmer. Podcasten er produceret i samarbejde med Eksistensen.
Tak til Udenrigsministeriets Oplysningspulje og Entrepenør Marius Pedersens Fond for støtte.
Til hvert afsnit hører en fotoserie på Instagram @kvinden.og.kaldet.
Sognepræst Lone Vesterdal og sogne- og sygehuspræst Thomas Gudbergsen er redaktører på den store sjælesorgsbog Sjælesorg i bevægelse – En introduktion til hovedspor i sjælesorgens teologi og praksis i Danmark, hvor en lang række centrale stemmer i sjælesorgforskningen gør status over sjælesorgens...
Published 11/18/21
I kristendommen er skam et underbelyst fænomen.
Den er overset, forsømt og skubbet i baggrunden. Selvom den er så fundamental for vores liv og så indgroet en del af kristendommen, som den er. Det skal der laves om på. I bogen Skam undersøger ni fagfolk skammens betydning i kristent...
Published 10/05/21