Jordi Pina retreu a les acusacions parlar de violència i alçaments sense tenir proves
Listen now
Description
Jordi Pina, advocat de Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull, ha desmuntat un per un els delictes de sedició, rebel·lió, malversació i organització criminal. Ha posat de manifest que no s'ha provat la violència i que, sense violència, certs delictes que s'imputen als seus clients no tenen justificació possible. Ha posat com a exemple la manifestació del 20 de setembre a la Conselleria d'Economia. "És normal anar a cometre un delicte de sedició i comunicar-ho a les autoritats?", s'ha preguntat. Pina ha invalidat el testimoni de la lletrada de la comitiva judicial que coordinava l'escorcoll a Economia, acusant-la de mentir. Un part considerable de la seva intervenció s'ha centrat a remarcar les imprecisions i "falsedats" de les acusacions. Per exemple, el fet que la web referendum.cat es va crear el 2006: "Em fa fins i tot vergonya esmentar-ho, però és a l'escrit d'acusació". També ha explicat que hi ha atestats de la Guàrdia Civil on es parla d'atacs amb avions de paper a la porta de la comissaria de Via Laietana com a element de violència ambiental. Pina ha expressat certa indignació pel fet que, després d'un judici llarg, les acusacions no van canviar res dels escrits provisionals: "De què serveix estar 4 mesos aquí si no es valoren les proves?", ha afegit. La seva intervenció ha acabat anunciant que ha presentat un escrit demanat la llibertat dels seus clients mentre el tribunal elabora la sentència. També ha volgut dedicar un missatge a Rull, Turull i Sànchez: "Sigui quina sigui la sentència podeu estar tranquils: sou gent de pau".
More Episodes
Published 10/11/19
Quan només falten dies per saber la sentència sobre el procés independentista, dues organitzacions internacionals que van seguir de prop el judici han denunciat irregularitats que vulneren el dret a un judici just. Domènec Subirà i Dani Gómez, els "Sintetitzadors", desgranen els arguments de...
Published 10/11/19
Valorem els punts forts i els punts febles del judici de l'1-O. En parlem amb August Gil Matamala, expert en drets humans; Alexandre Girbau, professor de dret processal; Quim Jubert, cofundador de l'Associació Atenes, i Isabel Elbal, penalista.
Published 06/13/19