Maakt de farmaceutische industrie exorbitante winsten op zeldzame medicijnen? (29 oktober 2024)
Description
Er zijn nog altijd tientallen middelen die volgens de regels WEL goed werken, maar die toch NIET vergoed worden. Simpelweg omdat de overheid en de maker van het medicijn er niet uitkomen over de prijs. Hoe kan dat? Wie bepaalt de prijs van medicijnen en waarom zijn die soms zo duur?
Dat bespreekt Hans van der Steeg met Mark Kramer, voorzitter van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen - de brancheorganisatie van farmaceutische bedrijven in Nederland.
Ook in Dit is de Kwestie (EO) gaat dit gesprek nog verder met verschillende gasten. Bekijk Dit is de Kwestie via NPO Start (https://npo.nl/start/serie/dit-is-de-kwestie/seizoen-3/dit-is-de-kwestie_46). In dit artikel (https://dit.eo.nl/artikel/hoeveel-geld-is-een-mensenleven-waard-het-is-ingewikkeld) kun je ook meerdere perspectieven lezen over dit onderwerp, zoals de reactie van het Zorginstituut.
🟣 Lees ook: Hoeveel geld is een mensenleven waard? 'Het is ingewikkeld' (https://dit.eo.nl/artikel/hoeveel-geld-is-een-mensenleven-waard-het-is-ingewikkeld)
📱Iets toevoegen? De redactie tippen? WhatsApp (https://api.whatsapp.com/send/?phone=31645923535&text=DIT%20AAN) ons!
Het beste van DIT in je mailbox:
✉️ Nieuwsbrief (https://dit.eo.nl/nieuwsbrief)
Hebt u de papieren zakdoekjes al bij de hand? Want als Duitsland niest zijn wij verkouden, wordt vaak gezegd. Tóch lijken we in Nederland nog kerngezond: onze economie groeide het afgelopen kwartaal met 0,8% becijferde het CBS vandaag. Hoe kan dat en voor hoe lang blijft dat zo?
Daarover gaat...
Published 11/14/24
Kernenergie is terug van nooit weggeweest, kunnen we wel zeggen. Het huidige kabinet is van plan vier kerncentrales in Nederland te plaatsen en heeft daarvoor alvast 14 miljard euro klaargezet. Maar als het aan VVD en CDA ligt is dat nog maar het begin. Door in te zetten op "kleine modulaire...
Published 11/14/24