Det vestafrikanske land Senegal har været på en politisk rutsjebanetur i de seneste år. Turen sluttede med et par voldsomme loops og kulminerede i et valg, som sikrede en overraskende klar og rolig afslutning på en meget urolig periode i landets historie.
Forhistorien er, at præsidenten, Macky Sall, havde luftet en idé om, at han muligvis kunne tænke sig at stille op til en tredje omgang på posten. Det er godt nok imod landets grundlov, og en manøvre, som er set i mange andre lande, hvor præsidenter har fiflet med lovgivningen for alligevel at kunne stille op.
Derfor skabte ideen også enorm opstandelse i landet, som traditionelt er blevet set som en demokratisk klippe i en region, hvor militærkup og andre ikke-demokratiske veje til magten er udbredte, fortæller Gerd Kieffer-Døssing, ph.d.-studerende på Dansk Institut for Internationale Studier og Institut for Antropologi, Københavns Universitet, som er gæst i denne uges episode af podcasten Højtryk.
Gæst: Gerd Kieffer-Døssing, ph.d.-studerende på Dansk Institut for Internationale Studier og Institut for Antropologi, Københavns Universitet
Værter: Alexandre Gernigon og Laurits Holdt
Lyddesign: Jonas Johs Andersen
Højtryk udgives af Globalnyt og produceres og tilrettelægges af Kirsten Larsen og Laurits Holdt, som kan kontaktes på
[email protected] og
[email protected]