Description
בפרק אוהד וייגמן, יו"ר גלובלנט ומבכירי המתכננים הפיננסים, מנתח לעומק את המצב בשוקי ההון ומתווה אסטרטגיה כיצד להתגונן מהירידות בשווקים? מאז תחילת 2022, היקפי ההנפקות צנחו וסקטור הטכנולוגיה היה זה שנפגע הכי הרבה עם ירידות של עשרות אחוזים. רבים נתפסו מופתעים וספגו הפסדים רבים. גלובלנט בסדרת פרקים מיוחדים לפודקאסט כדי לתת מענה אלטרנטיבי לקריסת השווקים.
בפרק דיברנו על הנושאים הבאים:
מדוע ההפסדים כיום באג"ח גבוהים מההפסדים במניות ליחידת סיכון? מהסיבה שאיגרות החוב ירדו לתשואה אפסית וכשהריבית עלתה והשווקים ירדו בחדות, הן ירדו לעתים יותר ממניות.
איך להתגונן מפני הירידות בשווקים בפועל?
בפרק מנינו שורה של אפשרויות ונציג את חלקן כאן:
בחירה בסקטורים שמניבים תשואות טובות יותר במצב של ריבית עולה: מוצרי צריכה בסיסיים, בריאות, פיננסים ותשתיות. כשהריבית הייתה נמוכה, מניות הטכנולוגיה עלו בחדות, לצד משבר הקורונה.
אפשרות נוספת היא רכישת סחורות שיש להן מתאם הפוך לשוק ההון: למשל זהב ומתכות אחרות.
בנוסף, בסוף הפרק מציג ברק לייזרוביץ' את אפשרות ההשקעה בקרן כל העונות שמאפשרת השקעה יציבה וסולידית בדיור נתמך בבריטניה.
דיסקליימר: הפרק והתכנים בו אינם מהווים הצעה, המלצה או ייעוץ השקעות. כל מי שמשתמשים במידע בפרק עושים זאת על דעת עצמם בלבד.
בשנה האחרונה הירידות החדות בשוק ההון הביאו לקיטון משמעותי בקצבת הפנסיה.
אוהד וייגמן יו"ר גלובלנט בפרק מטלטל. הוא מסביר את חשיבות התכנון והטעות שבלקיחת קצבת פנסיה.
הפרמטר הראשון הוא תוחלת חיים. זהו מונח חשוב כדי להבין כמה נכסים וכסף נצטרך היום וכמה כסף נצטרך בפרישה. נתכנן את ניהול הנכסים בצורה...
Published 12/22/22
אורן דוברי שמארח את ד"ר ארי אחיעז מה למדנו: ד״ר ארי אחיעז הינו מרצה לכלכלה באוניברסיטת תל אביב, בר אילן, רייכמן, והונג קונג, והוא מנהל המוצרים של בית ההשקעות גלובלנט. ד״ר אחיעז הסביר שחשוב מאוד למדוד את רמת התנודתיות של השקעות, מפני שמרבית המשקיעים מעדיפים תנודתיות נמוכה יותר, גם אם התשואה...
Published 12/21/22