Description
Sizi kutlu bir yolculuğa davet ediyoruz. Var mısınız?
Bu yolculuğa önce tevbe ve istiğfarla, biraz da Kur’an okuyarak başlayacağız.
Daha sonra yolun başında bizleri Şah-ı Nakşıbend hazretleri bekliyor olacak. Onunla birlikte oturup Kudsî bir evrad okuyacağız.
Yolun az ilerisinde Abdulkadir Geylani, Seyyid Ahmed Bedevi, Cüneyd-i Bağdadi, İmam Busayri gibi büyüklerle beraber onların vird edindikleri salavat zincirine katılacağız.
Devamında Hz. Ali’nin Ercuze Kasidesinde tarif ettiği Sekîne duasıyla biraz soluklandıktan sonra Veysel Karani ile birlikte Rabbimize içli, dokunaklı bir yakarışta bulunacağız.
Sonra kaldığımız yerden, içinde ism-i azamı da barındıran iki büyük tesbihatla yola devam edeceğiz.
Bir süre sonra Kur’an okurken şehid edilen Hz. Osman (ra) efendimizin tamamen Kur’an’dan iktibas ettiği cümlelerle Kur’an’ın sahibine münacatta bulunacağız.
Ondan sonra hamd ve şükrü gayet azami bir tarzda dile getireceğiz.
Bir noktada göklere ve yerlere adeta kuşbakışı nazar edeceğiz ve göklerin, yerlerin, ikisi arasındakilerin Allah Teala’nın isim ve sıfatlarına olan şehadetlerini görecek, duyacak, anlayacak ve hayranlıkla secdeye kapanacağız.
Nihayet bir Hak dostunun hayatının en önemli manevi değişim sürecinde İlahi dergâhın önünde diz çöküp içini döktüğü dua ve münacatları kendi hissiyatımız haline getirmeye çalışacak ve o hislerle Rabbimize yakaracağız.
Var mısınız bu kutlu yolculuğa?
O hâlde buyurun: Büyük Cevşen’i tanıyalım.
00:00 Giriş
01:45 Büyük Cevşen Nedir?
04:23 İstiğfar ve Kur'an'dan Parçalar
04:58 Cevşen
05:19 Evrad-ı Kudsiyye
06:29 Delailün NUr
07:38 Sekine Duası
10:32 Münacat-ı Veysel Karani
11:55 Dua-i Tercüman-ı İsm-i Azam
12:23 Dua-i İsm-i Azam
13:19 Münacatü'l Kur'an
14:20 Tahmidiye Duası
15:35 Hülasatül Hülasa
16:34 Tazarru ve Niyaz
18:47 Son Bölüm ve Kısa Bir Açıklama
Bu bölümde kametin mahiyeti üzerine konuşuyoruz.
Published 11/26/24
Veysel Karani hazretlerinin bu münacatı Allah Teala’nın rububiyeti karşısında insanın ubudiyetini, Onun izzeti karşısında zilletini, zenginliği karşısında fakirliğini, bekası karşısında fani oluşunu, kuvveti karşısında zayıflığını, cömertliği karşısında miskinliğini anlamasına çok ciddi manada...
Published 11/25/24