Denne meditation er, fortæller Jeanette indledningsvist, inspireret af Jes Bertelsens bog Dejlig er jorden.
Dejlig er jorden blev skrevet med tanke på børn og unge, for at foreslå dagligdags nede-på-jorden meditationer som på en konkret måde kunne anskueliggøre at vi hører sammen med hele planeten og alt dens liv.
Jeanette tager i dette tilfælde, som også Jes Bertelsen, udgangspunkt i oplevelsen af tyngdekraften. Hvorefter hun peger skiftevis ind i kroppen og ud mod omverdenen. Hun foreslår snart detaljesansninger af åndedræt og fordøjelse, snart breder hun perspektivet ud til landbrug og fødevarer.
Den omfattende tematisering af klimaforhold og globalitet vi oplever i disse år, er på den ene side helt nødvendig og positiv.
På den anden side hælder den til alene at pege på ydre forhold. Hvad der kan give det indtryk at bare vi sparer, bare vi mindsker vores udledning, bare vi omfordeler, så løser vi de internationale problemer.
Herved kan vi risikere at overse de dybereliggende grunde til ubalancerne. Vi får godt nok sagt at vi forbruger tankeløst. Men ikke spurgt: Hvorfor? Hvorfor tankeløsheden? Hvad stammer den fra?
I denne guidning – og i Jes Bertelsens forståelse af eksempelvis klimakrisen, som den blandt andet er udtrykt på Vækstcenterets ressourceside der rummer lydfiler med Bertelsen (https://ressourcer.vaekstcenteret.dk/lydbibliotek/) - peges der ind mod de indre forhold, de steder i enhver af os hvor vi har mulighed for direkte at mærke vores forbundethed med kloden og hinanden.
Den ydre ubalance, det være sig i forholdet til ressourcer eller i vores relationer, vil have et indre tilsvar. At oprette den ydre balance, at behandle medmennesker og alle levende væsner med omsorg, må gå hånd i hånd med omsorgen for en indre balance. I os selv og andre.
En meditation som denne peger på denne omsorg – og foreslår en vej til den.
Besøg os her:
kontemplation.dk
eller følg os på vores sociale platforme:
Facebook
Instagram
Youtube
Du er velkommen til at skrive til os her:
[email protected]