I denne rolige og metodiske gennemgang af kroppen trækker Hanne både på sin baggrund som fysioterapeut og sin mindfulnestræning.
Vi får vejledning i at mærke tyngdekraften som en faktor der kan forbinde vores kropsfornemmelse til en helhedsfølelse.
Ligesom øvelsen bliver ved med at vende tilbage til mulighederne for udånde eventuelle opspændinger direkte ned til jorden.
Det kan opleves som om al aktivitet, i hvert fald al anstrengt aktivitet, arbejder mod tyngdekraften. Vi siger jo også at vi undertiden ‘står på tå’ når vi stræber efter et eller andet, eller at vi ‘strækker os længere end godt er’ eller ‘længere end bukserne kan holde’.
Og når vi mærker vores egen tyngde, når vi er realistiske, siger vi at vi ‘har jordforbindelsen i orden’ eller at ‘vi har begge fødder på jorden.’ At en argumentation kan være ‘solid’.
Disse stående vendinger er vel udtryk for den kollektive erfaring som ligger i dagligsproget: At når vi bevidstgør tyngdekraften, når vi mærker vores tyngde, tager vi spontant kontakt til hele vores krop og får derved adgang til større mængder af instinktiv information. Til instinkternes visdom.
Hanne er også mindfulnessintruktør.
Så et passende citat kunne her være fra en berømt bog af mindfulnessbevægelsens far (hvis man tillader det udtryk, vi kunne også lidt mere woke sige mindfulnessbevægelsens far og mor), Jon Kabat-Zinn, har titlen Coming to Our Senses med den vidunderlige dobbeltbetydning som ikke kan oversættes nøjagtigt til dansk af at komme til fornuft og at vågne til bevidsthed om vores sansers visdom.
Dette er hvad Hanne hjælper os til i denne kropsskanning: At vende tilbage til kroppens visdom og sunde fornuft.
Besøg os her:
kontemplation.dk
eller følg os på vores sociale platforme:
Facebook
Instagram
Youtube
Du er velkommen til at skrive til os her:
[email protected]