Description
Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.
En aquest episodi parlem de la polèmica desfermada pel vídeo de presentació de Gemini de Google, la seva nova proposta sobre IA.
Tindrem una segona part amb notícies sobre podcàsting: la transcodificació forçada que fan alguns serveis de hosting i els problemes financers de TWIT.
PART 1
Cagada del vídeo de presentació de Gemini de Google
Com es va fer el vídeo segons l’article publicat per la mateixa Google.
Multimodal Prompting
Ollama.ai
La paradoxa del subministre a la IA
MLX d’Apple (llibreria github per executar models a tota hòstia en processadors M)
PART 2
Podcàsting
La transcodificació en els podcasts. En la darrera newsletter d’Emilcar sobre el podcàsting “Sujétame el Micro”, comenta la desagradable sorpresa que ha detectat en el procès de migració dels seus podcast a dues de les plataformes de hosting de podcasts més rellavants: Acast i rss.com. Acast transcodifica els àudios i elimina les etiquetes ID3 (les que marquen seccions i altre informació dins del podcast). Rss.com també transcodifica els àudios, menys salvatgement que ho fa Acast, mantenint les etiquetes ID3 però eliminant les imatges. Tot això a més de la inserció de la publicitat en els àudios hostejats (inserció més o menys agressiva en funció de la modalitat de pagament).
TWIT. Leo Laporte ha anunciat l’acomiadament de 2 productors i 1 editor de la seva xarxa de podcast. Els números no surten. La previsió per l’any 2024 és d’unes pèrdues de 1,1 milions de dòlars que el projecte de TWIT no pot afrontar. El problema principal és la dispersió dels anunciants on molts prefereixen els influencers de YouTube que no els podcasts. Leo Laporte demana als oients fidels que es facin del “Club Twit” (7$ al mes) per poder mantenir viu el veterà projecte. Aquí les seves declaracions.
iOS 17.2 disponible i amb algunes novetats
També Watch os 10.2 i MacOS Sonoma 14.2
App Diari, molt aconseguida si realment vols un diari.
Petites millores a la càmera. Vídeo espacial per les vision Pro.
IMessage millores en funcionalitats (anys llum de Telegram com sempre.)
Per fi es pot canviar el to de notificació per defecte (de les apps que no permet canvi)
Verificació de claus iMessage per comprovar la identitat de la persona que tens al final de la conversa.
Temps: Nous widgets, millores en mapes de qualitat d’aire i vent, mes detalls de fases lunars…
MIllores generals Airdrop, Apple Music d’han copiat de Spotify pels favorits (ja era hora), auto-emplenat de formularis en PDFs, correccions carrega sense fils.
Propostes Mosseguis:
(Andreu Guinart - Verkami) Aquest Verkami es basa en els Story Cubes i amb les Rondaulles mallorquines, i la dissenyadora és una amiga de Portocolom. Queden 6 dies i els falten 400€, els donem un cop de mà?
(Pere Montpeó - Apps) Torna app Santa! Te una app que t’avisa quan s’activin les ofertes
(Pere Montpeó - Advent) Pels més frikis del grup, ha començat ja el calendari d'advent de codi (Advent Of Code) de cada any, són trencaclosques diaris de programació, es pot resoldre en qualsevol llenguatge (només requereix el resultat final) per primer cop advoquen a no fer servir IA per resoldre'ls.
(Ramon Maria Gallart - Més Advent) En la mateixa línia, a TryHackMe fan l’advent of cyber centrat en la seguretat.
(Andreu Guinart - Gramàtica i ortografia) Totes les ajudes són bones per aprendre! Però hi ha la gramàtica i l’ortografia de l’IEC en PDF o web
(SinnerBOFH - Mike Oldfield) Ara que estem a l’aqüeducte de desembre i teniu temps, os recomano escoltar un àlbum de Mike Oldfield que només té una cançó: AMAROK. Aquest àlbum, amb una única peça de 60 minuts de durada, el va fer en resposta a la demanda de la discogràfica d’un àlbum amb moltes cançons Pop de 3 minuts i “Ràdio-Friendly”. Això va emprenyar
Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.
En aquest episodi especial de “Mossegalapoma”, Ludo conversa amb Àlex Hinojo, expert en Wikipedia i projectes col·laboratius, sobre els reptes que enfronta Wikipedia en l’era de la intel·ligència artificial.
Els principals temes...
Published 11/16/24
Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Als Estats Units han creat el projecte “VERDAD”, que rastreja i analitza el contingut, detectant notícies falses, en les emissores de ràdio dels Estats Units en llengua espanyola.
PART 1
Tenim una llarga “INTRO” parlant de com...
Published 11/09/24