Description
#VN 176 🎙18 februarie 2023
cu Dragoș Pătraru
Generozitatea oamenilor a fost, din nou, uriașă în fața dezastrului lăsat în urmă de cutremurul din Turcia și Siria. De ce nu putem fi buni și empatici întotdeauna? De ce arătăm atât de multă solidaritate în astfel de momente și de ce revine apoi între noi ura față de ceilalți? De ce nu ne purtăm unii cu alții întotdeauna așa cum ne purtăm în fața unui dezastru?
În episodul 176 din podcastul Vocea Nației:
Colaborarea stă la baza civilizației.
Lipsa de empatie pe termen lung, într-o lume construită din colaborare, e un semn că ceva nu funcționează bine în mediul din jur.
Cooperarea și competiția sunt două fețe ale aceleiași monede. Ceea ce arată ca un act de colaborare de pe o parte, poată să arate ca un act de competiție de pe cealaltă.
Cât de mult ar trebui să ne pese de „ceilalți”? Răspunsul la întrebarea asta modelează în profunzime felul în care arată societățile, instituțiile pe care le construim.
Foarte mulți dintre voi ați întrebat în ultima perioadă cum să faceți ca să identificați știrile false. Cum să faceți ca să vă informați corect. Credem că e un subiect foarte important în contextul acestui an și ne-am gândit să atingem azi, la Vocea Nației, o parte din această problemă.
Published 03/20/24
Astăzi, la Vocea Nației, vorbim despre creșterea economică. Dragoș Pătraru crede că am putea să începem să refuzăm să participăm la cultul creșterii economice. Să refuzăm să mai susținem frenezia asta care ne spune că, dacă economia crește, lucrurile stau bine. Și că dacă economia se contractă,...
Published 03/20/24