جنون هنر معاصر در نمایشگاه و بازار بین المللی "فیاک" در پاریس
Description
چهل و پنجمین نمایشگاه و بازار بین المللی هنر معاصر پاریس (فیاک/FIAC)، روز پنجشنبه ١٨ اکتبر/٢۶ مهر، برای مدت چهار روز برگزار شد و صاحبان گالری، هنرمندان، مجموعه داران و خریداران آثار هنری از چهار گوشۀ جهان، زیر گنبد شیشه ای سالن بزرگ عمارت زیبای "گراند پاله"، به دنبال کشف پدیده های تازۀ هنری در قلب این نمایشگاه، گرد هم جمع شدند.
"فیاک" در کنار نمایشگاه "بازل" سوییس و نمایشگاه "فریز" لندن، یکی از سه رویداد بزرگ هنری و یکی از بازارهای مهم سالانۀ هنر معاصر در جهان قلمداد می شود که گزیده ای از برترین آفرینش های هنری، از ابتدای قرن بیستم تا کنون را به نمایش می گذارد.
این نمایشگاه، امسال از همراهی برنامه های ویژه ای چون "فستیوال پرفورمنس فیاک"، نمایش فیلم، شعر خوانی و کنفرانس هایی پیرامون هنر مدرن نیز برخوردار بود.
امسال ٧۵ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند و ١٩۵ گالری از ٢٧ کشور جهان، در فیاک حضور یافته و پاریس را برای به نمایش گذاشتن برترین آثار هنری خود انتخاب کردند.
بیش از ١۴ هزار نفر از سرشناس ترین مجموعه داران جهان، امسال به فیاک دعوت شده بودند؛ که از میان آنها افرادی چون "فرانسوا پینو" و "برنارد آرنو" که در بازار هنر، از شاخص ترین ها هستند، پیش از تمام مدعوین ویژه، از این نمایشگاه بازدید کرده و به خرید آثار هنری پرداختند. پس از آنها نوبت می رسید به میهمانان افتخاری و بعد میهمانان معمولی که صبح چهارشنبه ١٧ اکتبر و ٢۴ ساعت پیش از گشایش درهای "گراند پاله" به روی عموم، از فیاک بازدید کردند.
در خارج از "گراند پاله" هم در مکان هایی چون "پُتی پاله"، "باغ توییلری"، "میدان واندوم"، "میدان کنکورد"، "موزۀ ملی دولاکروا" و خیابان "وینستون چرچیل"، تعدادی از آثار هنری و بیش از ۴٠ مجسمه و چیدمان بزرگ، در بخش ویژه ای با عنوان "فیاک، خارج از دیوارها" به نمایش عموم گذاشته شد که این بخش نخستین بار در سال ٢٠٠۶، به این نمایشگاه افزوده شد.
شاخص ترین اثر هنری در بخش "فیاک، خارج از دیوارها"، به چیدمانی در مقیاس وسیع در میدان واندوم پاریس، کار مشترکی از دو هنرمند مشهور اسکاندیناوی با نام هنری "Elmgreen & Dragset" اختصاص یافته بود.
آنها در این چیدمان، ١٠٠ ستارۀ دریایی برنزی را در اطراف میدان واندوم به طور پراکنده نصب کرده بودند که با مجسمه ها و آثار تاریخی شهر، در تضاد قرار می گرفت.
این دو هنرمند، هدف خود را از این چیدمان، یادآوری تأثیرات نگران کنندۀ زیست محیطی ناشی از تغییرات آب و هوا و نیز توانایی انسان برای بقا و پیشرفت، علیرغم بزرگترین مشکلات زندگی، عنوان کرده اند.
زیرا طی ده ه