SmS #10 Del 1 med Pål Steigan om internasjonal politikk, gravejournalistikk, faktasjekking, pandemihåndtering og Steigan.no
Description
I denne episoden, som ble spilt inn i august, forteller Pål Steigan om sine perspektiver på betente politiske tema og hva som gjør at han mener det er viktig å formidle disse tingene. Han forteller om forskjeller i religiøsitet og kultur i Italia og Norge. Han forteller sitt perspektiv på statskuppet i Afrika, hvordan han driver gravejournalistikk og hvorfor det er viktig å følge pengene. Vi fikk litt dårlig tid i denne praten, så det blir en episode til med Steigan hvor han forteller mer om disse tingene, om kommunismen, sin barndom, om foreldrene sine og hvordan det har vært med å forme han som menneske.
Pål Steigan er en tidligere politiker, industriarbeider, forlagsredaktør, forfatter, avisredaktør og selvstendig næringsdrivende innenfor områdene kultur og informasjonsteknologi.
Han var partileder i Arbeidernes Kommunistparti (marxist-leninistene) (AKP m-l) fra 1975 til 1984, og i Rød Valgallianse (RV) fra 1975 til 1979. Fra 1985 til 1999 arbeidet Steigan som forlagsredaktør og systemkonsulent i Cappelen forlag, der han i en årrekke sto ansvarlig for utgivelsen av Caplex. Han var også ansvarlig for utgivelsen av Europas første leksikon på CD-ROM i 1987 og Nordens første multimedia-leksikon i 1991.
Sammen med Tron Øgrim tok han initiativet til etableringen av Klassekampen i 1969 og startet sin egen nettavis Steigan.no i 2014 som har bidratt til at han har vært i hardt vær på grunn av sine kontroversielle perspektiver på både pandemihåndtering og internasjonal politikk.
This is a public episode. If you would like to discuss this with other subscribers or get access to bonus episodes, visit psykologsilje.substack.com
Hans Rustad er journalist, forlegger og foredragsholder mest kjent som grunnlegger og redaktør av nettavisen Document.no. I denne episoden snakker vi om dagens kommunisme, historieforfalskning, sensur, valget i USA, kontrollsamfunnet, orwelske tilstander, medias løgner, coronapandemien og norske...
Published 11/19/24
Da Maja Thune var 17 år gammel ble hun innlagt på psykiatrisk sykehus. Etter å raskt få en schizofrenidiagnose – som senere viste seg å være feil – ble hun tungt medisinert, isolert og lagt i reimer.
I denne episoden beskriver hun erfaringer som psykiatrisk pasient og hvordan enkelte ansatte og...
Published 11/11/24