Description
Det er lett å forelske seg i kunstig intelligens. Potensialet er stort, og det kan synes som alle problemer kan løses med AI. Samtidig utfordrer AI oss på flere områder. Med AIs økende «makt» kommer også økende etiske bekymringer.
Det tok 13-14 år før vi fikk på plass regulering av personvern, nå er vi heldigvis raskere på ballen med regulering av AI. Men nordmenn er bekymret. Ifølge en undersøkelse fra Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet, sier over 40 % av befolkningen at de er bekymret for hvordan AI vil påvirke samfunnet i fremtiden.
I denne episoden spør vi om vi tar for lett på etisk AI eller ansvarlig AI. Hva kan gå galt? Hvilke risikovurderinger bør du gjøre? Hvilke etiske retningslinjer for bruk av AI trenger vi? Og hvordan kan du gjøre etisk AI til en strategisk fordel?
Ukens gjester er Leonora Onarheim Bergsjø, førsteamanuensis ved Universitetet i Agder og leder Norsk råd for digital etikk, og Petter Moe, Teknologidirektør i Atea. Programleder er Christian Brosstad, Atea.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Det skjer mye rundt oss, og vi fanger opp mye av dette. Men vi trenger også din hjelp, kjære lytter 😊 Hva er du opptatt av? Hvilke temaer mener du vi bør ta opp? Har du forslag til gjester eller kanskje du har lyst til å være med selv - send oss en melding eller e-post.
Vi er åpne for alt, men...
Published 10/29/24
Kunstig intelligens (AI) brøyter seg vei inn i alle hjørner av samfunnet med en hastighet og rekkevidde som er uten sidestykke. AI glir inn alle jobber og påvirker arbeidsmarkedet annerledes enn ved tidligere teknologiske endringer.
Så hvordan skal vi tilpasse oss og utnytte AI best mulig for...
Published 09/10/24