Description
למידע נוסף על אימוץ הרגלי אכילה בריאים קראו את הספר "תזונה קשובה".
יום קשה בעבודה, פרידה מבן/בת הזוג, תקופת מבחנים לחוצה, או כל קושי אחר שאנחנו נתקלים בו בחיים מוביל אותנו פעמים רבות "לחפש" אוכל, בתקווה שיעביר את המצוקה והרגשות הלא נעימים שעולים בנו.
אין פלא שכולנו מכירים את הסיטואציה הזו גם מהסרטים, בהם רואים את הגיבורה יושבת עם קרטון גלידה ובוכה... למעשה, אנחנו מתמודדים עם קשיים באמצעות אוכל מסיבה טובה - כי זה פשוט עובד! בזמן האכילה מופרשים הורמונים של עונג.
אבל רק באופן זמני. כי בסופו של דבר, זה לא מה שאנחנו אוכלים, אלא מה שאוכל אותנו... זה לא באמת עושה לנו טוב. הרגשות השליליים נשארים ואף מתעצמים. אנחנו לא באמת נהנים מהאוכל, וגם מתחרטים שאכלנו אותו.
אכילה רגשית מתרחשת כשמשתמשים באוכל על מנת "לטשטש" תחושות של אשמה, עצב, בדידות, כעס או מתח, ובסיום, מציפים אותנו רגשות אשמה. אבל האם אפשר או צריך להימנע מזה?
בפרק נדבר על: מה זו אכילה רגשית? למה היא קיימת והאם יכולה להיות חיובית? מתי היא הופכת להפרעה? מה החלקים הפיזיולוגיים והנפשיים בה? איך להתמודד בה? וגם איך לעזור לילדים?
למידע נוסף על אימוץ הרגלי אכילה בריאים קראו את הספר "תזונה קשובה".
דימוי גוף היא סוגייה מטלטלת עבור בני נוער רבים בגיל ההתבגרות. שינויים גופניים, חוויות גופניות חדשות, מסרים שמועברים למתבגרים מהחברה והסביבה – כל אלו יכולים לגרום לדימוי גוף נמוך בגיל ההתבגרות...
Published 12/28/23
למידע נוסף על אימוץ הרגלי אכילה בריאים קראו את הספר "תזונה קשובה".
בכל יום נקבל מאות החלטות. הבעיה שרובן לא מודעות ולא רציונאליות, אלא אוטומטיות ותגובתיות. מה שנחשוב על עצמנו נמצא כמשפיע ישירות על הבחירות שלנו.
חלק מדפוסי המחשבה חוסכים לנו זמן ועוזרים לנו להבין...
Published 10/05/23