Hoe staan we er eigenlijk voor in Nederland, qua economie? Kees en Robert beschouwen de stand van ons land. We sukkelen maar door, is een voorzichtige conclusie. En dan de familiebedrijven, wil de Volkskrant daar nu vanaf of zat er een editor te slapen?
Kees is buitengewoon (en verrassend ) complimenteus over een nieuw rapport over Tata Steel en buitengewoon kritisch over de bangmakerij rondom onze drinkwatervoorziening.
Grote vraag van deze week, wie wordt er betaald door de Russen? Kees of Robert?
Ter zake
Glansrollen zijn deze week weggelegd voor: derdewereldland, schaarste, drinkwatervoorziening, waterland, regelgeving, langetermijnplanning, leveringsplicht, schaarste, Energielabel C, electrisch distributienetwerk, ASML, Tata Steel, Overheid, subsidie, miljarden, Frans Blom, Staal, MKB, industriepolitiek, vergroening, Co2, inflatie, CPB, rijksambtenaren, India, vervuiler betaald, begrotingstekort, Hugo de Jonge, Sinterklaas, Israel, Gaza, Oekraine, conflict, vredesbesprekingen, Volkskrant, Peter de Waard, Ajax, Alex Kroes, topmanagers, beursnotering, consument, klant, kleuterklas, Yvonne Coldeweijer, Baudet, Wilders, Russen, toontje lager, Sparta, energie, empathisch, whiskey, Eneco, draagvlak, consequenties, Robert De Boeck en Kees de Kort.
Over de podcast
In ‘Van Alle Markten Thuis’ delen oud-collega’s macro econoom Kees de Kort en oprichter en directeur van investeringsmaatschappij Antea Robert De Boeck hun inzichten in alle economische aangelegenheden.
Met een scherp afgestelde bullshitmeter fileren de Waldorf & Statler van de Nederlandse economie financiële trends en economisch beleid. En alles waar ze verder hun ergernis nog over willen uiten.
Gezellig gaat het niet worden, de moeite waard wel.
Kees de Kort
Jarenlang was macro-econoom Kees de Kort een vaste waarde bij BNR. Tot zijn pensioen genoten tienduizenden podcastluisteraars van zijn dagelijkse column op BNR. Hij studeerde
Economie aan de Katholieke Universiteit van Tilburg. Hij werkte onder andere bij Staalbankiers, Onderzoeksbureau Financiële Diensten Amsterdam en Barclays.
De ‘Beursgoeroe’ van het jaar 2008 is nu terug bij BNR. Hij en zijn ‘Dekortiaanse’ uitspraken staan klaar om met een gezonde dosis realisme de economie van zijn opinie te voorzien. Ook als het niet over de economie gaat trouwens.
Robert De Boeck
Als vast panellid van ‘Ongevraagd Advies’ in ‘Zaken doen’ is deze geboren Rotterdammer geen onbekende bij BNR. De oprichter en directeur van investeringsmaatschappij Antea is begonnen aan de Erasmus universiteit waar hij cum laude zijn studie Economie afrondt. Hij werkte net als Kees bij Staal Bankiers en daarvoor bij Nationale Nederlanden.
Met een lichte Rotterdamse tongval en in klare taal neemt hij geen blad voor de mond als het om financiële trends of economisch beleid gaat. Of Sparta. Hij schrijft ook een column voor Quote.
Praat mee
Stuur je tips of vragen in via
[email protected] of reageer op onze Q&A in Spotify!
Luister ook
Elke zaterdag op de FM via BNR, om 17u, elke zondag om 13u.
See omnystudio.com/listener for privacy information.