Episodes
Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Εφήβων, Έφη Λάγιου – Λιγνού για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, την αποκαθήλωση της Κιβωτού, την καλλιέργεια της διαστροφής αλλά και γιατί μια «τέλεια» μητέρα είναι κακή μητέρα
Published 12/02/22
Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον διακεκριμένο καθηγητή Νευρολογίας του ΕΚΠΑ για τα βάθη του εγκεφάλου, την ύπαρξη της ψυχής, την άνοια και το Αλτσχάιμερ.
Published 11/16/22
Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον γλωσσολόγο και ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Μπαμπινιώτη, για την παιδεία, τα πανεπιστήμια και τα συχνότερα γλωσσικά μας λάθη.
Published 11/01/22
Ο Γιάννης Πανταζόπουλος ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τον κορυφαίο Έλληνα ψυχίατρο – ψυχαναλυτή που έφυγε από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι. Μέσα από τα λόγια του τον ακούμε να μιλά για τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, τα προβλήματα της «αγίας ελληνικής οικογένειας» αλλά και το πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα χρόνια της ζωής μας.
Published 10/19/22
Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με ειδικούς για την ανακουφιστική φροντίδα, τις δομές που παρέχουν υποστηρικτική αγωγή, ποιους αφορά αλλά και ποιοι μύθοι τη συνοδεύουν.
Published 10/04/22
Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον καταξιωμένο Έλληνα ψυχίατρο Νίκο Σιδέρη σε μια συζήτηση για τις ανθρώπινες σχέσεις, την κατάθλιψη και την απώλεια.
Published 07/27/22
Powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ | Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον διακεκριμένο πολιτικό επιστήμονα και πανεπιστημιακό Στάθη Καλύβα για τον λαϊκισμό, τα μαθήματα της ιστορίας, τα πανεπιστήμια και τις παθογένειες της χώρας.
Published 07/20/22
Powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ | Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον καθηγητή Μηχανολογίας και Επιστήμης των Ωκεανών στο ΜΙΤ, Θεμιστοκλή Σαψή σε μια συζήτηση για το Χάος, τα ακραία συμβάντα, την κλιματική αλλαγή και τον σχεδιασμό λύσεων για τη μείωση των επιπτώσεων
Published 07/13/22
Powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ | Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με την Αγγέλα Καστρινάκη, διακεκριμένη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας και πεζογράφο, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την πανεπιστημιακή αστυνομία, την έννοια της ατομικής ευθύνης και τα υπαρξιακά κενά των ανθρώπων.
Published 06/29/22
Powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ | Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη διακεκριμένη αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Άρτεμη Τσίτσικα για την ψυχοσύνθεση των εφήβων, τα σύγχρονα αδιέξοδά τους αλλά και τις ακραίες εκφράσεις βίας.
Published 06/15/22
Powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ | Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη διακεκριμένη καθηγήτρια Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ, Θεοδώρα Χατζηιωάννου, για την ευλογιά των πιθήκων, τον HIV και τη συχνότητα των εμβολιασμών από το ερχόμενο φθινόπωρο.
Published 06/01/22
Powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ | Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στο ΕΚΠΑ, Γεώργιο Χρούσο, για το στρες και τις επιπτώσεις του, τα εμβόλια για τον καρκίνο και άλλα νοσήματα καθώς και για το πόσο κρίσιμα είναι τα πρώτα χρόνια ενός παιδιού
Published 05/18/22
Powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ | Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ψυχίατρο – ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο για τα διαχρονικά τραύματα της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια, την ψυχική υγεία, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τη σχέση ψυχής - σώματος και την ευτυχία.
Published 05/05/22
Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη διακεκριμένη καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γαρυφαλλιά Πουλάκου, γι' όλα όσα άλλαξαν στη ζωή μας δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Όλο αυτό το διάστημα η επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και παθολόγος - λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο «H Σωτηρία», Γαρυφαλλιά Πουλάκου, βίωσε τις αλλεπάλληλες εφημερίες, τους φρενήρεις ρυθμούς εργασίας, τις αντίξοες στιγμές και τις εξαντλητικές συνθήκες. Ειδικότερα, έζησε με τον...
Published 04/13/22
Ο Γιάννης Παντζόπουλος μιλά με τον Νικόλα Φαραντούρη, διακεκριμένο καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση αλλά και τις συνέπειες της επόμενης μέρας.
Published 03/30/22
O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με την ψυχίατρο Κατερίνα Μάτσα για την απώλεια, τον πόλεμο, τον θάνατο, τον κόσμο των ψυχιατρείων αλλά και τις εξαρτήσεις.
Published 03/16/22
Μια συζήτηση για τις συναρπαστικές αναζητήσεις του σύμπαντος, τα βαρυτικά κύματα, την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και το στοίχημα της αθανασίας με τη διακεκριμένη αστροφυσικό Βίκυ Καλογερά.
Published 03/02/22
Μια συζήτηση για το σύμπαν και τα μυστήριά του, τους πλανήτες, τη ζωή στο ηλιακό μας σύστημα με τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό και αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή.
Published 02/16/22
Μια συζήτηση για τις αθέατες πτυχές της ιστορίας, τον ελληνισμό, τον χώρο της εκπαίδευσης και την πανδημία με τη διαπρεπή ιστορικό και συγγραφέα, Μαρία Ευθυμίου.
Published 02/02/22
Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον διακεκριμένο Έλληνα ακαδημαϊκό και μαθηματικό, Θανάση Φωκά, για τη συνείδηση, την ψυχή, τα μαθηματικά και την πανδημία.
Published 12/09/21
Powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ | Μια συζήτηση για την πανδημία, τον χώρο της υγείας, τον σύγχρονο τρόπο ζωής και την ιατρική με τον κορυφαίο Έλληνα καρδιοχειρουργό, Στρατή Παττακό.
Published 11/19/21
Powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ | Μια συζήτηση για το διάστημα, τις μαύρες τρύπες, τον χωροχρόνο, τα μυστικά του σύμπαντος, τον εποικισμό σε άλλους πλανήτες αλλά και τη ζωή μετά θάνατον με τον γνωστό αστροφυσικό, Παύλο Καστανά (Astronio).
Published 06/16/21
Powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ | Μια συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη, τους αλγορίθμους, τη συνειδητότητα και τη ρομποτική με έναν από τους διαπρεπέστερους επιστήμονες της Πληροφορικής στον κόσμο, τον κ. Ιωσήφ Σηφάκη.
Published 06/09/21
Powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ | Μια συζήτηση για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, την πανδημία, την κλιματική αλλαγή και την υγεία των Ελλήνων με την Ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής και πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, Αντωνία Τριχοπούλου.
Published 06/02/21