Description
Bir defa daha bir Kadir Gecesinde birlikteyiz. Genel kabul görmüş statüde Kadir Gecesi, Ramazanın 26. gününü 27. gününe bağlayan gece olarak düşünülür. Ama aslında 24. gününü 25. gününe bağlayan gecedir. Allahû Tealâ, göğün 7. katının 5. âleminde bulunan Divan-ı Salihîn’i görebilenleri, bu konuyla vazifeli kılmıştır.
Divan-ı Salihîn, daire şeklinde bir camiyi ifade eder; balkonları olan bir cami ve Divan-ı Salihîn üyeleri oradadırlar. Her zaman onları orada görürsünüz; Allahû Tealâ kime gösterirse. Bize ilk defa gösterdiği günden bu tarafa 28 yıl geçti. 28 yıldır hiç değişmiyor. Hep 24. günü 25. güne bağlayan gecede yani ramazanın 25. gecesinde Divan-ı Salihîn boşalıyor. Bu hiç değişmedi sevgili kardeşlerim. Bu akşam da aynı şey söz konusu. Bu sebeple biz, bu akşamdan da emin olarak Kadir Gecesi sohbetimizi sizinle bu akşam yapıyoruz. Öyleyse her şey merkezinde.
Sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Bir Kadir Gecesinde sizlerle birlikte olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Allahû Tealâ: “Kadir Gecesini bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.” buyuruyor.
97/KADR (KADİR) 2: Ve mâ edrâke mâ leyletul kadr(kadri).
Ve Kadir Gece’sinin ne olduğunu sana bildiren nedir?
Hayır ne demektir? Allahû Tealâ, bize derecat kazandıran bütün olayları “hayır” olarak mütâlea ediyor, derecat kaybettiren bütün olayları da “şerr” olarak isimlendiriyor. “Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır demekle” Allahû Tealâ neyi kastediyor? Allahû Tealâ: “Bin ay ibadet etseniz kazanacağınız derecelerden daha fazlasını, sadece bir Kadir Gecesi ibadet etmekle kazanabilirisiniz.” diyor.
Sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Allah'a sonsuz hamd ve şükrederiz ki; bir Kadir Gecesinde daha sizlerle birlikte olmayı, Allahû Tealâ nasip kıldı. Hayatımızın en mutlu gecelerinden birini daha birlikte geçiriyoruz. El ele, gönül gönüle bir muhteşem beraberlik sevgili kardeşlerim. Her şey çok mu güzel, yoksa bize mi öyle geliyor?
Bir defa daha söyleyelim; Allahû Tealâ, hepinizi başka bir şey için değil; mutluluğu yaşamanız için hayata getirdi. Bunu yaşamak ise ancak Allah'a kul olmakla mümkün olur ki bu, mutluluğun 7 kullukta devamlı artışını ihata eder, muhtevasına alır.
Konumuz: Mürşid farzdır.
Mürşid farz mıdır, değil midir? Allahû Tealâ bu suali sormamızı bile zahid görüyor. Tam on tane âyet-i kerime Kur'ân-ı Kerim'de, mürşidi olmayanın dalâlette olduğunu söylüyor. İrşad makamına ulaşıp tâbî olmayan kişinin dalâlette olduğunu söylüyor, 10 âyet-i...
Published 07/14/23
Mutluluk. Allah bizleri bir araya getirdi; mutluluktan bahsetmek üzere. Allah’ın bizi ulaştırmak istediği yegâne hedef; mutluluk.
Öyleyse sevgili kardeşlerim, bir defa daha beraberce şu zaman dilimi içerisinde benimle birlikte mutlu olmayı istemez misiniz sevgili kardeşlerim? Allah'tan...
Published 05/30/23