Reviews
Verwachtte er veel van, en hoor nu de (voor mij) eerste aflevering. Maar meteen wordt Tim Krabbe als persoon afgebrand. Ben er meteen klaar mee.
CT3367 via Apple Podcasts · Netherlands · 07/13/24
Wat een extreem zure en negatieve aflevering over het boek van Rutger Bregman. En dat een uur lang…… na 20 minuten wist ik het wel, ik ben gestopt.
Loper en fietser via Apple Podcasts · Netherlands · 03/28/24
Beste Boeken FM, Sinds de aflevering over De Onzichtbaren ben ik fan en luister ik alles terug. Als jullie eens een aflevering zouden willen maken over Rachel Cusks Outline-trilogie zou dat heel mooi zijn, want ik heb niemand waarmee ik over dat boek kan praten. Hartelijke groet, Arthur
Arthur Adriaan via Apple Podcasts · Netherlands · 01/20/24
Balsem voor de boekenliefhebbende ziel. Merci voor alle fijne besprekingen!
Zsazsava via Apple Podcasts · Netherlands · 12/27/23
Ik heb jullie eigenlijk maar pas geleden ontdekt en was meteen helemaal fan. Ik ben begonnen bij jullie eerste podcast en luister alle podcasts nu terug in chronische volgorde. Ik vond de combinatie met Peter en Bob erg goed en plezierig om te luisteren. Wat ook al vaker gezegd is, voelt het als...Read full review »
Rotterdamerik via Apple Podcasts · Netherlands · 12/08/23
Een heerlijk gesprek over boeken met fijne mensen, die zonder pretentie echt veel van boeken weten. Soms chaotisch, vaak grappig, altijd interessant. Dankje Ellen, Joost, Merel
Jan uit Heverlee via Apple Podcasts · Belgium · 11/21/23
Ik ben eindelijk aan de podcast, eindelijk! Vond altijd dat het zonde van de tijd was, dat je intussen niets anders kunt doen. Behalve dus: wandelen. Ik lees graag, zou het liefst urenlang per dag lezen, maar dat is dan weer niet gezond. BoekenFM is de ultieme uitkomst, want bewegen en lezen...Read full review »
Pinx0906 via Apple Podcasts · Netherlands · 11/11/23
Erg inspirerend om naar jullie podcast te luisteren. Jullie boekenbespreking is serieus, gedegen en op zijn tijd lichtvoetig, een mooie combinatie. Voor mij als een 71- jarige boomer iedere keer weer een verademing, ondanks dat boomers er bij jullie niet altijd goed vanaf komen. Dat voelt dan...Read full review »
Petronieleke via Apple Podcasts · Netherlands · 10/30/23
Net Boeken FM ontdekt en meteen geboeid geluisterd naar de aflevering over “The mirror and the light” van de betreurde Hilary Mantel. Het fantastische is dat ik nog heel veel afleveringen in te halen heb. Als die allemaal even boeiend zijn, dan staan me heel wat leuke uren te wachten 🤗
Mice61 via Apple Podcasts · Belgium · 10/09/23
Liever ook wat ‘moderner’ / actueler & interessante non-fictie boeken. En, Ellen is toch wel heerlijk mens om naar de luisteren - wellicht een zelfstandige podcast starten, afgezien van de poëzie?
een fan van via Apple Podcasts · Netherlands · 10/05/23
Zoals jullie zelf al constateren worden er wel (erg)veel “gare en melige” grapjes gemaakt bij de boekbesprekingen. Persoonlijk vind ik dat een beetje ongepast en tamelijk storend. Humor is natuurlijk prima, maar schrijvers hebben m.i wel recht op een serieuze benadering en bespreking van hun...Read full review »
Roberto classico via Apple Podcasts · Netherlands · 09/27/23
Ik luister graag naar jullie slimme inzichten en meningen over de boeken die jullie bespreken. Vooral de mening van Marja en Charlotte hoor ik graag. Ik vind het jammer dat Joost zo vaak onderbreekt en daaroverheen praat.
ik ben solis via Apple Podcasts · Netherlands · 06/04/23
Er mist een stukje van jullie laatste (Cohen) podcast? Overigens heerlijke podcast, om de boeken die jullie bespreken, om de humor en de wijze waarop, en om jullie mooie stemmen, die heel verschillend, en daardoor goed van elkaar te onderscheiden zijn. Omdat jullie meestal met zn drieën zijn,...Read full review »
Ellen Bruijs via Apple Podcasts · Netherlands · 04/05/23
Ik kan hier uren naar luisteren.
Ariane1966 via Apple Podcasts · Netherlands · 04/02/23
Zouden jullie het wat vaker over hedendaagse literatuur kunnen hebben? Lijkt me voor iedereen beter.
Simba 64 via Apple Podcasts · Netherlands · 02/23/23
Ik lees hooguit 1 boek per jaar maar kan hierdoor goed levelen met mn literaire lover.
opblaashelicopter via Apple Podcasts · Netherlands · 11/23/22
Intieme vreemden heb ik, net als anderen zie ik nu, als een droevig dieptepunt ervaren. Ik was zo teleurgesteld dat ik jullie zelfs een poos geboycot heb. Maar goed, toch weer gaan luisteren. Want te fijn om naar jullie gesprekken te luisteren en een onverklaarbaar zwak voor Joost, toch met stip...Read full review »
AroaTijger via Apple Podcasts · Netherlands · 11/19/22
Eens met de vorige schrijver. Jullie boeien niet
Wals via Apple Podcasts · Netherlands · 09/10/22
Ik begon onbevangen aan de aflevering over Intieme Vreemden van Paul Verhaeghe, maar haakte al snel af door de ongenuanceerde, ongefundeerde, zelfingenomen uitlatingen van de sprekers. Gaat meer over hen, en wat ze denken te weten dan het boek/schrijver die ze bespreken.
Priscaevi via Apple Podcasts · Netherlands · 07/29/22
Ik dacht dat het over boeken ging maar ik luister nu al 10 minuten baat een saai verhaal over niks tussen 3 mensen. Jammer
anitaei via Apple Podcasts · Netherlands · 05/11/22
Injecteer het in mijn aderen
LuieLitmanen via Apple Podcasts · Netherlands · 03/28/22
Veruit de leukste podcast die ik ken!
ulrike-riki via Apple Podcasts · Belgium · 03/22/22
Is het niet een leuk idee om eens een hele aflevering (of seizoen, lets go crazy) te maken met alleen Peter, Bob, Charlotte én Merel? Liefs!
Toyboy Joost via Apple Podcasts · Netherlands · 12/31/21
Please neem ons ( luisteraars die v literatuur houden) serieus of serieuzer. Vind bijna alle boeken, schrijvers die jullie behandelen interessant of ben er liefhebber van. Heb herhaalde pogingen gedaan naar jullie te luisteren, maar haak elke keer, met grote zucht, af omdat jullie jezelf zo...Read full review »
liefhebben v dode zielen via Apple Podcasts · Netherlands · 11/19/21
Heb uiteindelijk deze podcast ontdekt. Luister er heel graag naar, soepel en erg informatief juist door de verschillende invalshoeken en vergelijkingen. Uiterst ontspannen. En what’s more, haal er veel uit om straks mijn eigen verhaalanalyse te kunnen maken maar dat houden we geheim.
a dutch outsider via Apple Podcasts · Great Britain · 11/11/21
Het nieuwe normaal
AlexanderPech via Apple Podcasts · Netherlands · 10/11/21
Je verwaarloost je millennial podcast toch niet !!
Sjoerd33 via Apple Podcasts · Netherlands · 10/06/21
Stop ermee. Mijn lievelingspofcast, wat hebben jullie ermee gedaan??! Het is een kleuteruurtje geworden. Het oude team moet terug! Sorry Charlotte, maar ga alsjeblieft iets anders doen.
inemei via Apple Podcasts · Netherlands · 09/30/21
Na 4 seizoenen haak ik af, het zal mijn leeftijd zijn
moniekbaars via Apple Podcasts · Netherlands · 09/11/21
For real?!
4ng moh via Apple Podcasts · Netherlands · 09/09/21
Alsof je maanden op de taart voor je verjaardag wacht; maar dan blijkt de slagroom die er op zit zeepsop te zijn.
drukbel 007 via Apple Podcasts · Netherlands · 09/05/21
Heel fijn dat jullie weer eens van je laten horen, maar van de aflevering zelf werd ik niet blij. De vrouwenstemmen zijn moeilijk te onderscheiden, zowel qua klank als qua snel, moeilijk verstaanbaar ‘gebabbel’. En waar is Bob, ik miste hem! Volgende keer hopelijk weer meer inhoud en Bob!
Utrecht63 via Apple Podcasts · Netherlands · 09/04/21
Oei
Het bespreken van een boek gaat jullie doorgaans redelijk af. Bespreking van De Grote Drie was ronduit gênant.
151062 via Apple Podcasts · Netherlands · 09/01/21
Met stip de beste Nederlandstalige boekenpodcast. De hosts weten allemaal geweldig veel, waardoor je elke aflevering iets opsteekt over de meest diverse onderwerpen. Maar omdat ze duidelijk ook echt vrienden (of zeer goede acteurs) zijn, is het ook zeer grappig en een waar plezier om naar te...Read full review »
Nikki68737 via Apple Podcasts · Belgium · 08/02/21
Heerlijk, we luisteren het altijd als we onderweg zijn in de auto. Humor, goede info en inspirerend.
Zeekim via Apple Podcasts · Netherlands · 06/20/21
Meermaals schaterend op de fiets. Eloquent, leerzaam, precies wat ik wil horen.
Annelies321 via Apple Podcasts · Netherlands · 04/30/21
Die cijfers! Ellen weet elke keer het verkeerde gemiddelde te berekenen. Rekenmachine erbij pakken misschien?
Nesta 123 via Apple Podcasts · Netherlands · 03/24/21
Wat een heerlijke podcast: foute grappen, diepe inzichten, gekoketteer, vriendschappelijke klapjes onder de gordel, ik kijk uit naar iedere nieuwe aflevering. Dank je wel voor de tip, Bob, bij aankoop van Annie Ernaux en Louise Glück (spreek uit Glieck).
Jeroenny via Apple Podcasts · Netherlands · 01/21/21
Zeer prettige podcast van echte, intelligente maar ongedwongen mensen. De boekenclub van Nederland, waar je met plezier mee mag luisteren.
L engelb via Apple Podcasts · Netherlands · 12/27/20
Had er wel uitgeknipt gemogen toch? In de zin van we denken aan onze luisteraars? Echt stom.
Niet.alle.vrouwen via Apple Podcasts · Netherlands · 12/23/20
Wat een fijne podcast over literatuur. Ontspannen, maar met kennis en diepgang. Alsof ik in de kroeg sta en luister naar het geanimeerde gesprek van enkele mensen aan de toog :)
Charlie uit Amsterdam via Apple Podcasts · Netherlands · 11/29/20
Haak af bij de bespreking door Ellen Dekwitch. Ik snap de ongedwongen en ‘spontane’ setting van het programma, maar Ellen praat nodeloos omslachtig en ingewikkeld. Een betere voorbereiding op wat je wilt gaan zeggen, kan hier helpen. Dat is althans mijn ervaring. Dan boet het programma...Read full review »
H. Posthuma via Apple Podcasts · Netherlands · 11/11/20
Do you host a podcast?
Track your ranks and reviews from Spotify, Apple Podcasts and more.
See hourly chart positions and more than 30 days of history.
Get Chartable Analytics »