Is this your podcast?
Sign up to track ranks and reviews from iTunes, Stitcher and more
Universiteit van Nederland
De Universiteit van Nederland Podcast
De beste wetenschappers geven antwoord op spraakmakende vragen. Zo leer je in colleges van 15 minuutjes waarom muggen altijd jou moeten hebben en hoe robots ons leven redden. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!
Listen now
Ratings & Reviews
3.9 stars from 175 ratings
Informatief
Fijn om achtergrondinformatie te krijgen bij alledaagse onderwerpen. Daarmee kom je los van alledaagse bombardement van statements en overtuigingen.
Vriestify via Apple Podcasts · Netherlands · 05/02/20
Blij met verbeterpunten
Blij met de Universiteit van Nederland, met de meestal interessante onderwerpen op niveau die toegankelijk zijn gemaakt. Uitstekend initiatief! Verbeterpunten: Sommige sprekers kunnen wel wat spreektechniek gebruiken. En een enkel college doet geen recht aan de titel en de interesse van het...Read full review »
MCveldman via Apple Podcasts · Netherlands · 01/13/20
Erg goed
Maar het geluid is slecht. Soms door krakende microfoons of een microfoon op afstand. Ik snap niet dat als ik de tv opnamen kijk, dat dit niet beter kan. En verder zijn de geluidsniveaus erg verschillend. Huur eens een goede geluidsman met gevoel voor sound design.
Mowikan via Apple Podcasts · Netherlands · 09/19/19
Recent Episodes
‘Inbrekers gebruiken krijtjes om elkaar te informeren over wat er te halen valt in een huis'. 'Inktvisringen zijn gemaakt van varkensanussen'. Het zijn allebei broodjeaapverhalen. Er is niks van waar, maar toch zijn ze populair. Hoe komt dit? Peter Burger (Universiteit Leiden) legt het uit.
Published 11/22/20
Drink jij veel bier en ben je single? Let dan even op, want dit zijn misschien wel factoren die de kans vergroten dat jij slachtoffer wordt van criminaliteit. Gelukkig vertelt Jan van Dijk van Tilburg University ook hoe je dit risico kunt verkleinen.
Published 11/18/20
Het boerenprotest, de klimaatdemonstratie en acties voor en tegen Zwarte Piet: er wordt hartstikke veel geprotesteerd. Wat zegt de wetenschap over demonstreren en protest? Omdat daar nogal wat over te zeggen is, hebben we een lekker lange podcast voor je gemaakt. In veertig minuten vertellen vier...
Published 11/17/20
Do you host a podcast?
Track your ranks and reviews from iTunes, Stitcher and more.
See hourly chart positions and more than 30 days of history.
Get Chartable Analytics »