Description
Knud Kristensen sad som den anden statsminister efter afslutningen af anden verdenskrig, og det var derfor på et bagtæppe af krigens følger, at Kristensen skulle regere. Blandt andet blev et ønske om en ny grænsedragning afgørende for hans embedsperiode, hvor han trak overskrifter ved at mene noget forskelligt som privat-Knud og som statsminister-Knud. Sagen endte ikke, som han havde håbet, og kostede ham i sidste ende posten som statsminister, og i tiden efter mente han, at Venstre bevægede sig for langt i en retning, som han ikke kunne være en del af. Ved underskrivelsen af Grundloven af 1953 meldte Kristensen sig helt ud af Venstre og var med til at danne partiet De Uafhængige. Du kan høre mere om Knud Kristensen i denne udsendelse af podcasten Danske Statsministre, hvor Andreas Bach Mortensen og Nicolai Søndergård Kjær er værter.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Socialdemokratiske Viggo Kampmann var en økonomisk statsminister, som stod bag udvidelsen af velfærdsstaten i efterkrigstidens Danmark. Men som statsminister overskygger Kampmanns skandaler og forsvindingsnumre politikken – og hans storhedstid bliver som finansminister.
Værter: Andreas Bach...
Published 03/11/22
Det var på en sørgelig baggrund, at H.C. Hansen overtog statsminister-posten i 1955.
På et møde i Nordisk Råd døde den daværende socialdemokratiske statsminister Hans Hedtoft, og H.C. Hansen var som udenrigsminister den naturlige efterfølger.
Under krigen blev H.C. Hansen censureret, fordi han...
Published 11/25/21