Is this your podcast?
Sign up to track ranks and reviews from iTunes, Stitcher and more
NPO Radio 1 / NTR
De Brand in het Landhuis
Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. De excentrieke Brabander bezat zo'n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen. Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld. Waar is zijn geld gebleven? Wat is er gebeurd met zijn schilderijencollectie? En waarom is er op deze vragen nooit antwoord gekomen? Als eind 2018, vijftien jaar na de brand, nog steeds nieuwe verhalen opduiken, besluit...
Listen now
Ratings & Reviews
4.9 stars from 6,642 ratings
Mooi werk
Goed opgebouwd en mooi verteld. En wat een verhaal! Simon heeft een fijne stem om naar te luisteren. Ik voel verontwaardiging over de afloop die eigenlijk geen afloop is.
Van Beeren via Apple Podcasts · Netherlands · 02/20/21
Meeslepend en pakkend
Het verhaal/geruchten was mij onbekend, maar deze podcast boeit van begin tot eind. Aanrader.
hmlj2004 via Apple Podcasts · Netherlands · 02/18/21
Mooi verteld en zeer pakkend verhaal!
KimS23 via Apple Podcasts · Netherlands · 02/16/21
Recent Episodes
In deze slotaflevering doet kunstdetective Arthur Brand een opzienbarende onthulling over de verdwenen schilderijencollectie van Marggraff. Er duikt een nieuwe bron op die uit de school klapt over de stichting die het beheer voert over het nagelaten vermogen van de exentrieke Brabantse...
Published 02/09/19
In aflevering 5 volgt Simon het spoor van het geld. Welke rol speelt de Marggraff Stichting hierin? Vindt hij na al die jaren de verdwenen miljoenen van Ewald Marggraff?
Published 02/02/19
In aflevering 5 volgt Simon het spoor van het geld. Welke rol speelt de Marggraff Stichting hierin? Vindt hij na al die jaren de verdwenen miljoenen van Ewald Marggraff?
Published 02/02/19
Do you host a podcast?
Track your ranks and reviews from iTunes, Stitcher and more.
See hourly chart positions and more than 30 days of history.
Get Chartable Analytics »