Episodes
Hoe staat het met de Olympische droom van Jacob, Rick en Etienne? Gaan ze Ragnar achterna naar Parijs?  En de tweede editie van de Verdejo Friday Masters was een succes. Maar wat viel de heren op?  Schuif aan en luister mee met de Seve Podcast!
Published 05/16/24
Published 05/16/24
Staat de golfbond in brand of niet? Het verhaal van Follow the Money werd breed opgepikt door de media. Hierin stond dat de voormalig directeur van de bond cash geld van toernooien gebruikte voor andere zaken. In de Seve Podcast praten Jacob en Etienne met Ragnar Niemeijer. Journalist bij de NOS en golfverslaggever. Hij dook ook in de zaak maanden geleden. Daarnaast bespreken ze de aandacht voor golf bij de NOS.
Published 05/10/24
Rick en Etienne ontvangen bij afwezigheid van Jacob een gast. Jurriaan Gorissen was te gast bij de eerste Verdejo Friday Masters. Hij is de sales man van Puma/Cobra en doet veel fittings.  'Ik kan je tien meter verder laten slaan met onze clubs', riep hij die avond. Maar lukt dat ook daadwerkelijk? Rick en Etienne daagde hem uit het te laten zien. In de Seve Podcast bespreken ze de zin en onzin van een fitting. Wat kan je als fitter aan draaien om iemand beter en verder te laten slaan.
Published 05/03/24
In de wekelijkse Seve Podcast is er altijd ruimte voor een vraag aan Jacob. En deze editie gaat de vraag over golfboeken. Wist je dat Jacob meer dan 200 golfboeken heeft liggen thuis? Maar wat is nou een aanrader en wat niet? In de Seve Podcast geeft Jacob je een aantal tips.
Published 04/26/24
Regen. Natte banen. Het is april en de golfer komt nog niet echt aan zijn of haar trekken wat betreft het weer. Het voorjaar valt in het water en dat zorgt voor chagrijn bij Rick, Jacob en Etienne. Maar goed, niet getreurd. Want in de podcast bespreken ze ook de opleiding van golfprofessional. Kan iedereen hiermee starten? Moet er nog iets veranderen? Schuif aan en luister mee!
Published 04/20/24
Een nieuwe Seve podcast in het weekend van The Masters gaat het over dit toernooi. Niet alleen het spel, maar ook de randzaken. Zoals het WK snelwandelen op Augusta, goedkoop bier en sandwiches.  Maar met gast Klaas Ozinga bespreken ze de kansen voor nieuwe Verdejo Fridays in Rotterdam en Amsterdam. En de eerste data worden bekend gemaakt!
Published 04/13/24
Met de Masters voor de deur is het niet gek dat de Vraag aan Jacob deze week gaat over dit mooie toernooi. Wie ziet onze golfkenner als grote kanshebber voor dit mooie toernooi? Een LIV golfer of niet? En wat je niet ziet op TV, maar wel op de baan zelf van de Masters. Bovendien schuift Dario Antonisse nog even aan bij Jacob en Etienne.
Published 04/05/24
Jacob, Rick en Etienne zijn weer samen aangeschoven voor een nieuwe Seve Podcast. Naast de terugblik op de allereerste Verdejo Friday Masters praten ze over Full Swing 2.  Wat heeft Netflix in een nieuwe serie te bieden? Waar liggen nog kansen?  Schuif aan en luister mee! Onderwerpen met tijdcodes: (0:00) Introductie (1:00) Terugblik op Verdejo Friday Masters (2:40) Rick ging High Tea-en (7:00) Rick heeft de Bonkers, Etienne Verdejo Vrijdag en Jacob? (11:50) Full Swing 2 - wat vinden we...
Published 03/28/24
Het moest ervan komen! Samen met de vrienden van Proper Golf, die elke maandag de Monday Masters organiseren op Golfcenter Seve, organiseerden we de Verdejo Friday Masters. Op de trackman koos Jacob een baan uit en in teams van drie werden er 18 holes gelopen door de eerste deelnemers aan de Verdejo Masters. In deze Seve Podcast nemen we je mee begin de scenes en hoor je de winnaars!
Published 03/22/24
Met het mooie golfweer hebben Rick, Jacob en Etienne voor het eerst in 2024 een rondje gelopen met elkaar. En Rick liet zichzelf gelijk zijn op de baan. Totdat...Jacob in zijn hoofd kroop.  Verder zijn ze druk in voorbereiding op de Verdejo Friday Seve Podcast Proper Golf Masters, volgende week vrijdag 22 maart. Wil je nog meedoen? Geef je dan snel op via het Instagramkanaal van De Seve Podcast of via [email protected]. Verder de duurste golfbanen en duurste greenfee's. Schuif aan bij de...
Published 03/14/24
Open je Instagramfeed en je wordt doodgegooid met hulpmiddelen voor de golfer. Toursticks, polsbandjes, swinganalyse tools, meebewegende matten. Maar waar heb je als golfer nou echt wat aan? Wat is overbodige luxe? Waar kan je met een gerust hard voorbij scrollen?  In Vraag 't Jacob krijgt Jacob deze vraag van een luisteraar. En...de allereerste Verdejo-Vrijdag-Seve-Podcast-Proper-Golf-Friday-Masters komt eraan! 22 maart om 20.00 uur op Golfcenter Seve. Wil jij meedoen? Maak kans op een plek...
Published 03/09/24
Het is weer tijd voor jouw wekelijkse golftalk: De Seve Podcast. Deze week geen Rick. Die zit weer ergens in het buitenland. Maar als vervanger hebben Jacob en Etienne Dario Antonisse weten te strikken.Hij heeft inmiddels zijn eerste wedstrijden gespeeld op de Pro Golf Tour. En verder praten ze over het lidmaatschap op de golfbaan. Moet dat niet anders? Nieuwe clubs inslaan en je afstanden leren. En de Verdejo-vrijdag-Seve-Podcast-Proper-Golf-avond.Schuif aan en luister mee.
Published 03/02/24
Het is weer tijd voor een Vraag het Jacob aflevering! Onze golfprofessor krijgt elke twee weken een vraag voorgelegd van onze luisteraars die hij zo goed mogelijk probeert te beantwoorden. Deze week komt de vraag van Charlotte: Wat is de lelijkste golfprijs die je ooit hebt gewonnen? Ook een vraag voor Jacob? Mail hem naar [email protected] of stuur hem in via Instagram.
Published 02/23/24
Het is weer vrijdag! Dus schuiven Jacob, Rick en Etienne weer aan voor een nieuwe Seve Podcast. En de heren hebben genoeg te bespreken. De golfreis naar Portugal, Instagram filmpjes over het putten van Smith en een nieuw golfspel met hele grote ballen. En Rick en Etienne oefenen met Jacob alvast wat sponsor jingles.
Published 02/16/24
Elke week is er een Seve Podcast te beluisteren. De ene week praten Jacob, Rick en Etienne over hun ervaringen in de golfbaan. Soms schuift er een gast aan uit de golfwereld. De andere week is het tijd om vragen voor te leggen aan Jacob. Je kunt zelf je vraag achterlaten op onze socials of via een mail en dan leggen Rick en Etienne de vragen voor aan onze golfprofessor. Deze week gaat de vraag over oude clubs uit de jaren '80 of '90.
Published 02/09/24
Op maandagavond komt een groepje fanatieke golfers samen om te spelen op de Trackman. En die community, die onderling wedstrijden spelen, wordt steeds groter. Ook van andere golfbanen komen er mensen om mee te doen. De mannen achter ProperGolf010 zijn Daniel en Gio. De een is golfpro en de ander barbier. Jacob en Rick spreken met de twee mannen over hun passie voor golf, het plezier in het spelletje, beter worden en een online community bouwen.
Published 02/01/24
Het is weer tijd voor een Vraag 't Jacob podcast bij de Seve Podcast. Vragen kan je insturen via Instagram of de mail  [email protected]. Deze aflevering krijgt Jacob de vraag over zijn favoriete kleding op de baan? Wat draagt hij zelf het liefst? Wat vindt hij helemaal niets?  Beluister de podcast nu.
Published 01/27/24
Menig golfbaan heeft inmiddels een driving range met een trackman systeem erop. Bedoeld om te trainen met data en natuurlijk leuk om spelletjes te spelen. Jacob, Rick en Etienne doken in de games van Trackman om te kijken wat de leukste spelletjes waren. Of waar ze het meest aan hadden in een training. En er is mogelijk een vacature bij NGF: bondscoach. Wie anders dan Jacob zou de ideale man voor die baan zijn. Maar wil hij wel of wil hij liever iets anders?
Published 01/19/24
Nieuw in de Seve podcast: Vraag het Jacob.Eens in de twee weken geeft onze wandelende golfencyclopedie antwoord op vragen van onze luisteraars. Dat kan over van alles gaan. Hoe stel je je vraag? Via Instagram: https://www.instagram.com/sevepodcast/ of door Jacob zelf aan te spreken.Vandaag: de leukste spelvorm
Published 01/12/24
Ook in 2024 is er weer een Seve Podcast. En vanaf nu elke week! De ene week bespreken Rick, Jacob en Etienne samen het golf. De andere week komt er een korte versie met vragen aan Jacob! Jij stelt de vragen en Jacob geeft antwoord. Mits hij een antwoord weet. Vragen kan je stellen via ons Instragramaccount: https://www.instagram.com/sevepodcast/ In deze podcast bespreken de drie mannen ook het gebrek aan topgolfers in Nederland. Waar komt dat door?
Published 01/04/24
De laatste Seve Podcast van 2023 staat voor je klaar! Dus tijd om even terug te blikken. Wat hebben de heren onthouden van dit jaar? Hebben ze hun doelstelling van begin 2023 gehaald op golfgebied? En wat was de best beluisterde Seve Podcast van 2023? Dat levert zoveel vreugde op dat de gast gelijk een golftas weggeeft in de prijsvraag! Wil je meedoen? Geef dan het antwoord en volg de Seve Podcast op Instagram.
Published 12/16/23
Jacob, Rick en Etienne schuiven we eens samen aan in een nieuwe Seve Podcast. Rick is de laatste weken op reis geweest in Costa Rica.  Dus zijn Jacob en Etienne razend benieuwd naar alle vakantieverhalen of Rick nog gegolfd heeft. Bovendien heeft Jacob ook een halve wereldreis achter de rug naar de grens van Brabant en Limburg. Kortom, de podcast die niet over golf gaat, maar zeker de moeite waard is om te luisteren.
Published 12/02/23
Heb jij de reviews over jouw favoriete golfbaan wel eens gelezen? Of zoek je eerst een review van een baan voor je gaat boeken? Je kunt natuurlijk kijken op google, maar het Nederlandse platform Leading Courses kom je ook steeds vaker tegen. In de Seve Podcast ontvangen Jacob en Etienne vandaag Jeroen Korving, de man achter het platform. Ruim tien jaar geleden startte hij met Leading Courses, dat van reviewsite ook steeds meer boekingssite is geworden. Maar hoe werkt die review? Wat kan je...
Published 11/15/23
Iedere sport wil de jeugd aan zich binden. Iedere sport wil graag haar toekomst veilig stellen. Maar waar in veel sporten het aantal jeugdleden stijgt, daalt het in golf. Wat is er aan de hand? Bij de ene baan loopt het jeugdgolf geweldig. Bij de ander is het op sterven na dood? Is het trekken aan een dood paard of liggen er kansen? Jacob en Etienne praten erover met Michael Koster die wekelijks meer dan 100 kinderen in het kinderprogramma van Seve heeft. 
Published 11/02/23