Episodes
Cathrine Behrendt, kvinden bag Kvinde kend din stat, troede, at der var ligestilling i Danmark. Men så læste hun Anja Leightons Aldrig kun til pynt : et søstermanifest om den voldtægtskultur, forfatteren oplevede på sit gymnasium, og som hun satte i perspektiv med både data fra nutiden og eksempler fra vores fælles historie - helt tilbage fra Biblen. Leightons bog betød - sammen med metoo og ankomsten til universitetet - at Cathrine Behrendt begyndte at kalde sig feminist og at arbejde med at...
Published 11/26/24
Når man læser Erna Juel-Hansens roman Helsen & Co om Terese, der oplever, hvor svært det var at være selvstændig kvinde i slutningen af 1800-tallet og hvordan et ellers jævnbyrdigt ægteskab pludselig skævvrides, når der kommer et barn til, så kan man have svært ved at tro, at bogen er mere end 100 år gammel. Det er vild, modig og ikke mindst evig aktuel. Det mener forfatter Sara Alfort, og derfor vil hun gerne sætte bogen i Det feministiske bibliotek.
Published 11/19/24
Hvis kvinder skal skrive litteratur, så har de brug for deres eget værelse og 500£ om året. Sådan skrev Virginia Woolf i bog Sit eget værelse. Essayet udkom i 1928 baserer sig på to forelæsninger, som Woolf holdt på Cambridge University. Men selvom bogen har knapt 100 år på bagen, så er den fortsat relevant: For kvinder er stadig ikke økonomisk ligestillet med mænd, og det begrænser vores frihed, lyder det fra Benedikte Løje Nielsen, der er forperson i Kvindeøkonomien.
Published 11/12/24
Margaret Atwoods dystopiske roman fra 1985 Tjenerindens fortælling gør Rikke Kristine Østergaard bange. Bange for, at bogens fremtidsverden, hvor kvinder er reduceret til fødemaskiner i et konservativt kristent USA med navnet Gilead, faktisk kan blive til virkelighed. Rikke vil sætte bogen i Det feministiske bibliotek for at minde os om, at uvidenhed er uforskyldt, mens det er et valgt at lukke øjnene.
Vært og tilrettelægger: Karen Dich
Published 11/05/24