Velkommen til en ny episode av min podcast, hvor vi utforsker de intrikate aspektene av den menneskelige opplevelsen.
Dagens gjest, Andreas Pahle, er ikke bare en dyktig allmennlege, men også filosof og smerteforsker. Sammen dykker vi ned i verdenen av langvarige smertetilstander og utfordrer det tradisjonelle synet på smerte. Smerte er en integrert del av livet, men vår forståelse og reaksjon på den er dypt forankret i både kulturelle normer og personlige opplevelser.
Andreas deler sin innsikt om smertens psykologiske aspekter og hvordan frykt og følelser kan intensivere selve smerteopplevelsen. Vi snakker også hvordan smerte kan ha en "smittsom" effekt og viktigheten av måten vi lærer barna våre om smerte, noe som kan forme deres forhold til den. Tidligere har vår forståelse vært at smerte genereres av sykdom eller skade, men hjernen har evnen til å skape smertesignaler selv i fravær av fysisk skade, noe som åpner for en ny forståelse av smertens komplekse natur.
Følg meg gjerne på
Doktor Laila Five (@doktorfive) • Instagram-bilder og -videoer
Balansert av Doktorfive – Nevroplastisk behandling
lailafive (@doktorfive) | TikTok
mail:
[email protected]
Disclamer: innholdet i podcasten er ment som generell helseopplysning og erstatter ikke medisinske råd eller behandling. Har du spørsmål om din medisinske tilstand må du kontakte egen lege. Selv om mange alvorlige symptomer som deles i denne podcasten er nevroplastiske, så bør annen fysisk sykdom alltid utelukkes av lege, før legen din kan vurdere om tilstanden er nevroplastisk
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.