Is this your podcast?
Sign up to track ranks and reviews from Spotify, Apple Podcasts and more
NPO 2 / NTR
Focus
Bij elke nieuwe crisis kijken we hoopvol naar wetenschappers: kunnen jullie ons hieruit redden? In Focus hoor je de beste wetenschapsverhalen, aansluitend en aanvullend op het gelijknamige tv-programma op NPO2. Onderzoekers die streven, worstelen, falen en slagen in het vinden van oplossingen van de problemen van deze tijd.   Verslaggevers van wetenschapsredactie gaan het veld en de laboratoria in om verslag te doen van het onderzoek in de praktijk. In de studio ontvangt Lara Billie Rense wetenschappers voor een verdiepend gesprek over hun vakgebied. 
Listen now
Ratings & Reviews
4.0 stars from 152 ratings
Valt tegen
Erg oppervlakkig, je merkt dat de journalisten niet echt begrijpen waar ze het over hebben. Het is jammer want focus was jaren geleden één van de beste wetenschappelijke programma’s op tv en radio. Deze serie haalt dat niveau bij lange na niet.
Hizzz78 via Apple Podcasts · Netherlands · 01/19/24
Vervelende interviewster
Legt woorden in de mond, denkt het beter te weten en vult dingen voor de ander in en laat mensen niet uitpraten… onvoorstelbaar dat dit haar beroep is en er voor betaald krijgt!
Joriendeboekenwurm via Apple Podcasts · Netherlands · 08/03/23
Erg onwetenschappelijk
Redacteuren die elkaar in straattaal uitleggen wat ze hebben begrepen van hun google sessies. Noemen we dat tegenwoordig een wetenschapsrubriek? Kom op NPO!
Fbjv via Apple Podcasts · Netherlands · 07/30/23
Recent Episodes
Veel vrouwelijke Nederlandse wetenschappers uit de vorige eeuw wijdden hun leven aan de wetenschap, deden belangrijke ontdekkingen, maar kregen daar nooit de credits voor. Wie waren deze vrouwen? Wat dreef ze en welke obstakels moesten ze omzeilen? Wetenschapsjournalist Edda Heinsman gaat in een...
Published 06/20/24
Published 06/20/24
In de Focus-podcast ‘Doorjagen met Jekel’ bespreken Diederik Jekel en Lara Billie Rense de belangrijkste bevindingen uit de tv-afleveringen. Ook beantwoorden ze de verschillende vragen die kijkers hadden naar aanleiding van de uitzendingen. Nederland kent een rijke traditie vol invloedrijke...
Published 06/19/24
Do you host a podcast?
Track your ranks and reviews from Spotify, Apple Podcasts and more.
See hourly chart positions and more than 30 days of history.
Get Chartable Analytics »