Episodes
Az év első major-bajnokságán, a Mastersen a világelső Scottie Scheffler újfent bizonyította, hogy jelenleg nincsen nála jobb golfozó a világon, lenyűgöző magabiztossággal szerezte meg három éven belül második zöld zakóját.
Published 04/16/24
Három profi és két amatőr verseny is terítékre került legújabb adásunkban: a PGA Tour, a LIV és az LPGA legutóbbi tornája mellett az Augusta National Női Amatőr bajnokságól, illetve az első hazai többnapos stroke play versenyről beszélgettünk.
Published 04/09/24
Published 04/09/24
Adásunk első felében a múlt heti PGA Tour, DP World Tour illetve LPGA Tour állomások legérdekesebb eseményeit elevenítettük fel, a második felében pedig igyekeztünk beharangozni az év első major-bajnokságát, a Masterst.
Published 04/03/24
Két érdekes versennyel folytatódtak a férfiak és a nők első számú profi versenysorozatának küzdelmei: a Valsparon a PGA Tour igazgatótanácsának egyik játékos tagja győzött, az LPGA-n pedig Nelly Korda idei harmadik versenyén második győzelmét aratta.
Published 03/26/24
Emlékezetes végjátékot hozott az idei Players Championship, amely során a világelső Scottie Scheffler kiénekelte a sajtot az üldözői szájából. Az adásban igyekeztünk átbeszélni a verseny minden fontos aspektusát.
Published 03/19/24
Újabb kiemelt tornát rendeztek a PGA Touron, átbeszéltük a világelső Scottie Scheffler domináns győzelmét az Arnold Palmer Invitational versenyen, és a LIV Hong Kong-i küzdelmeit is, illetve ugyancsak szóba került Matteo Manassero, aki több mint tíz év után tudott versenyt nyerni a DP World Touron.
Published 03/12/24
Legújabb adásunk első felében a PGA Tour legutóbbi két versenyéről, a Mexico Openról és a Cognizant Classicról beszélgettünk, de szóba került Anthony Kim visszatérése is a LIV múlt heti tornája kapcsán. Az adás végén a Spanyol Amatőr Bajnokságon szerzett tapasztalatokat osztottuk meg, amelyen két magyar induló is volt.
Published 03/05/24
A PGA Tour legutóbbi, kiemelt versenye, a Genesis Invitational rengeteg témával szolgált, Tiger Woods visszatérésétől kezdve a 10-es szakasz pályastratégiai érdekességein Macujama Hideki győzelméig, aki ezzel a PGA Tour legeredményesebb ázsiai golfozója lett. Szót ejtettünk az egyik legnagyobb pénzdíjazású női tornáról, a Saudi Ladies International versenyről, illetve a Portugál Amatőr Bajnokságról is, amin Bertényi Bence személyében volt magyar induló.
Published 02/20/24
Legújabb adásunkban a múlt heti PGA Tour, illetve LIV verseny kitárgyalása mellett ugyancsak érdekes beszélgetés alakult ki a DP World Tour múltjáról és jövőről illetve szóba került a Ladies European Tour idei szezonnyitó versenye is.
Published 02/13/24
Ezen a héten két limitált mezőnyű, cut nélküli verseny dominálta a híreket a nemzetközi golfvilágban: a PGA Touron újabb signature versenyt rendeztek, az AT&T Pebble Beach Pro-Amet, és a Mayakoba tornával megkezdődött a LIV 2024-es szezonja is.
Published 02/06/24
Újabb érdekes és izgalmas héten van túl a nemzetközi golfvilág: átbeszéltük a Torrey Pines-i versenyt, illetve az LPGA Tour legutóbbi állomásának eseményeit is, az adás utolsó harmadában pedig több érdekes "hírmorzsa" kapcsán mondtuk el a véleményeinket.
Published 01/30/24
Rendkívül eseménydús héten van túl a golfvilág: Nick Dunlap szenzációs győzelmet aratott amatőrként az American Express PGA Tour versenyen, míg Rory McIlroy Dubajban nyerte idei első versenyét, Lydia Ko pedig a 20. tornagyőzelmét aratta az LPGA Touron, amivel a Hírességek Csarnokának kapujába került. Ezeken kívül szóba került a Latin-Amerikai Amatőr Bajnokság is, ami ugyancsak fantasztikus versenyt hozott.
Published 01/23/24
A PGA Tour és a DP World Tour legutóbbi hetének eseményeivel foglalkoztunk, mindkét verseny meglepően érdekesen alakult, és váratlan végjátékba torkollott, illetve szokás szerint a gondolataink egyéb témákra is elkalandoztak .
Published 01/16/24
Milyen szezont várhatunk a PGA Touron? Kik lesznek a főszereplők, kik nyerik a major-bajnokságokat? Lesz előrelépés a szaúdi befektetők és a Tour közötti tárgyalásokban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ az új szezont beharangozásaként, de szóba került az első idei torna, a Sentry is.
Published 01/10/24
Ebben az adásunkban arra a feladatra vállalkoztunk, hogy megpróbáljuk bemutatni a világ amatőr versenygolfjának csúcseseményeit, különös tekintettel az amerikai egyetemi bajnokságra.
Published 12/20/23
Három golfbíró társaságában beszélgettünk egy talán kevésbé népszerű, ám annál fontosabb témáról: a hazai golfbírók helyzetéről és a bíráskodás állapotáról, aminek integráns része a golfozók szabályismereti szintje is.
Published 12/13/23
A kedden rendezett Év golfozói díjátadó gála kapcsán beszélgettünk a 2023-as magyar golfszezonról, legjobb játékosainkról és a magyar golf jövőképéről.
Published 12/06/23
A Ludvig Aberg győzelmével zárult RSM Classic-kal véget ért a PGA Tour őszi szezonja, ahogy a maguk tour championshipével befejeződtek a DP World Tour és az LPGA Tour idei küzdelmei is. Ezekről a versenyekről és az idei évben látott trendekről, tendenciákról, érdekességekről beszélgettünk.
Published 11/23/23
Max Homa és Camilo Villegas győzelmét hozta az elmúlt hét két legfontosabb profi golfversenye a DP World Touron, illetve a PGA Touron, róluk beszélgettünk kicsit részletesebben mostani adásunkban.
Published 11/14/23
A LIV idei szezonzáró versenye kapcsán beszélgettünk az új liga második évéről, és ezzel összefüggésben a PGA Tourral kötött megállapodás kapcsán megjelent hírekről, illetve úgy általánosságban a profi golf közeljövőjéről.
Published 10/31/23
A nemrég rendezett Klubcsapat bajnokság kapcsán beszélgettünk a hazai klubok helyzetéről, különös tekintettel a társasági golfeseményekre.
Published 10/25/23
E heti adásunkban a soros PGA Tour és European Tour versenyek mellett az olimpiai golfversenyek kvalifikációjának menetére koncentráltunk.
Published 10/17/23
Legújabb adásunkban a PGA Tour új őszi sorozatáról, és annak legutóbbi állomásáról, a Sanderson Farms Championshipről, illetve a tradicionális skót links pályákon rendezett Dunhill Links Championshipről beszélgettünk. Adásunk végén pedig Lexi Thompson kapcsán a PGA Tour versenyeken indult női játékosok is szóba kerültek.
Published 10/11/23
A nagy Ryder-kupa kibeszélő: megpróbáltuk megfejteni az európai csapat Rómában aratott 16,5-11,5 arányú győzelmének okait az esélyesebbnek tartott amerikai válogatott felett.
Published 10/03/23