דירוג האשראי של ישראל, ביום יום ביטוי שלא מעניין הרבה אנשים והנה בתקופה האחרונה הוא לא יורד מהכותרות הוא מרחף מעל השיח של מדינה שלמה. האם הוא יפגע? והאם אנחנו צריכים להתרגש מזה כאזרחים? כי מה זה בכלל אומר אומר עלינו?
והנה ממש במקביל הממשלה מאשרת תקציב מדינה לשנת 2023-2024. בואו נצלול קצת לתהליך התקציב - איך בכלל בונים תקציב ומאשרים אותו? מה החוקים שמגבילים את המדינה? כמה גירעון מותר? כמה ריביות הממשלה משלמת על החובות שלה? ויודעים מה - בסוף בסוף - הנה יש תקציב של כעמעט 500 מיליארד שקל. ואחרי שהורדנו שכר, והתחייבויות וכל הדברים שהם מאסט - כמה באמת נשאר לתוכניות ספציפיות של השנה הזאת? התשובה הפתיעה אותי.
וכדי לדבר על הדברים האלו אני מארח בפרק 19 את יעל מבורך. במשך שנים נערת אוצר מהבכירות במשרד - יעל הייתה סגנית אגף התקציבים והייתה בפרט אחראית על גיבוש התקציב ואישור התוכנית הכלכלית. היא בנתה, גיבשה והעבירה כמה וכמה תקציבים לממשלות שונות ומכירה מקרוב את כל המספרים, הלחצים והאינטרסים. יעל גם הייתה מנכלית המשרד לשיוויון חברתי והיום היא מנהלת הכספים של מאוחדת.
שיחה על דירוג אשראי ואיך בכלל מאשרים תקציב. פרק 19, הפודקאסט הכסף של החיים עצמם. אני תומר ורון - מתחילים.
לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter
____ ____ ____
תודה על התגובות שלכם לפודקאסט :) אני הכי שמח לשמוע אתכם. מה אהבתם? מה צריך לשפר? איזה נושא תרצו שנפרק ונקדיש לו פרק מיוחד? אני כאן אתכם!
מוזמנים ליצור קשר כאן: מייל:
[email protected] טוויטר: https://bit.ly/3l4HdDO פייסבוק: https://bit.ly/39edS6W אינסטגרם: https://bit.ly/3N8d3v9 אתר: https://bit.ly/3yvgN5W לרשימת התפוצה: https://www.tomervaron.com/newsletter ניתן גם להזמין הרצאות https://www.tomervaron.com/lec1