Episodes
Published 01/03/22
Mischa Blok verhuist van Miss Podcast naar MISCHA!. In deze podcastfeed zullen dus geen nieuwe afleveringen meer verschijnen. Meld je aan op de feed van MISCHA! en luister naar nieuwe persoonlijke gesprekken met verrassende wendingen, die zowel de gast als de presentator ontregelen.   In 
Published 01/03/22
Met milde verbijstering luistert Vincent naar zijn jongere zelf in het audioportret. 'Een klein hitlertje', al zegt -ie het zelf. Een van zijn belangrijkste geluiden: de zingende merel tegen een achtergrond ruisende populieren. Het deed hem inzien dat het leven de moeite meer dan waard is. En dat blijft het, zelfs als je oudejaarsconference de prullenbak in kan.
Published 12/23/21
Hij begon op zijn twaalfde met graffiti en inmiddels is hij bijna afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Bewapend met schetsboek en schildertrui betreedt kunstenaar Menno Pasveer de studio van Miss Podcast. Hoe klinkt zijn kunst? Wat heeft hij met stoelen? En hoe schetst hij zijn jeugd?
Published 12/22/21
Waar de meeste mensen op een gegeven moment van hun geloof vallen, klom Niko er juist bovenop - midden in zijn studententijd. Hoe wordt een overtuigd atheïst een katholiek?  Een gesprek over het visitekaartje van de Dalai Lama, stichting Landmerk en over zijn net verschenen boek 'Wat maakt gelukkig?', een vertaling van en toelichting op werk van Thomas van Aquino. Om vervolgens af te sluiten met een kerstwens. 
Published 12/21/21
Hij sluit zijn ogen en verdwijnt in een wolk. En soms, heel soms, komt er dan op magische wijze een prachtig liedje uit de lucht vallen. Zelden iemand zo van geluiden zien genieten: Hazes, The Beatles, Charles Aznavour en Phil Collins!
Published 12/17/21
In de podcast 'Papa moet het doen' legt hij zijn ziel en zaligheid. Maar meer dan een busje vol aan luisteraars heeft-ie niet. En het podcastlandschap barst van leuke podcasts waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Daarom bedacht hij 'De Leukste Podcastprijs'. Na wat geluiden uit zijn leven noemt Tim de winnaars an de categorieën. Milou reikt de hoofdprijs uit en belt de hoofdprijswinnaar wakker.
Published 12/16/21
Wie de TV-maker en journalist vraagt naar zijn favoriete geluiden, kan steevast rekenen op een relaas aan sonore stemmen en tegendraadse types. Deze aflevering zit vol tegenstemmen, ebbenhouten stemmen, dwarse stemmen en stemmen van verzet. In het kader van polarisatie, het thema van 2021.
Published 12/15/21
Opgegroeid met Bach en reformatorisch christendom was radio-DJ worden op een popzender nu niet per definitie iets wat hij aanvankelijk erg voor mogelijk hield. Hij keek de kunst af van onder andere voorbeeld Giel Beelen, leerde om hem niét te imiteren en werd een Marconi Talent Award-winnend (leip!) radiomaker. Na een jaartje de ether de ether te hebben gelaten vanwege een burn-out, is de 3fm-DJ terug achter zijn microfoon. En nu begint het echte werk.
Published 12/14/21
De Nederlandstalige podcastwereld kent legio underdogs, daar het aantal podcasts dat dagelijks het levenslicht ziet gestaag stijgt. Met als gevolg: het aantal onbekende genieën, miskende makers en prille producties waar je nog nooit van gehoord hebt neemt óók dagelijks toe. De makers van al die podcasts leggen vaak niet minder ziel en zaligheid in hun podcasts dan de exemplaren die makkelijk publiek vinden via bekende platforms. Zodat er voor hen ook nog wat te winnen valt, riep leuke...
Published 12/09/21
Ze was geen typisch meisje, maar volgens de jongens was ze ook geen jongen. Nergens écht bijhoren drukte haar zelfvertrouwen, maar inmiddels weet ze: mensen zijn niet zo binair als een rekenmachine. Tegenwoordig is ze wie ze altijd al was en maakt ze energieke, kritische pop-rap over thema's als seksualiteit, identiteit en genderrollen. En daarmee surft ze momenteel op de top van haar eigen golf. Echt een Babs - al zegt ze 't zelf. 
Published 12/08/21
Een karakteristiek stemgeluid is wat zijn favoriete zangers typeert en wat hij misschien wel het belangrijkst vindt. Dat hij vroeger cello speelde, het instrument dat het dichtst bij de menselijke stem komt, is dan ook niet zo wonderlijk. De cello werd een gitaar en met zijn band Lion's Den doet hij wat hij het liefste doet. Al zijn melancholiek stopt hij in zijn nummers, waardoor hij zelf optimistisch en goedgelovig over straat kan. Een gesprek over Bob Dylan, Frank Ocean en over je muziek...
Published 12/07/21
Deze voormalig kamervoorzitter deelt prachtige levenslessen met ons, zoals 'geef problemen niet teveel zuurstof' en 'bemoei je ermee'. En natuurlijk heeft ze ook zinnige dingen te zeggen over het dreigen met tribunalen en die ellenlange formatie. Natuurlijk beluisterde ze een politieke podcast!
Published 12/03/21
Er is voor nieuwe Nederlanders nog een hoop terrein te winnen in witte wereldjes als die van bijvoorbeeld de podcasts. Met zijn podcast Naadje van de Taus (https://open.spotify.com/show/5OH9udLzqbcJY2QFhG5fU4?si=a076ceaec9b14490) geeft hij zelf alvast het goede voorbeeld. Maar er valt maatschappelijk nog veel meer te ondernemen. In gesprek over zijn vernederlandsing, zijn grote Drijfveer, het simpele van goed huwelijk, werken voor je waar en werken met millennials.
Published 12/02/21
Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je voormalig correspondent Tim de Wit over de offers die hij in zijn privéleven heeft moeten brengen, de tweelingbroers van Tangarine over de tijd dat hun levens even niet synchroon liepen en reageert Martijn Koning op de reacties die hij kreeg na zijn column over Thierry Baudet bij Jinek. De karaokebokaal gaat deze maand naar...
Published 12/01/21
Bij de douane, bij de post, bij een bedrijf dat gif spoot tegen houtworm, als verpleger, als dozen stapelaar… er kwamen vele baantjes langs voor hij zijn eerste kinderboek schreef, op zijn 37e. Inmiddels is hij in het bezit van een Gouden Griffel. Een gesprek over Gozert, Roald Dahl, de kind/volwassene-schakelaar en hardstyle. Maar ook over rust, en het heimelijke verlangen om weer gewoon Pieter te zijn.
Published 11/30/21
Hij doet het niet om stennis te schoppen, hij wil gewoon het beste en hij denkt het altijd beter te weten. Een openhartig gesprek over gesloten deuren ('ik word door veel mensen geblocked'), liefdesleven ('mijn relaties zijn dramatisch'), TIA's ('alsof je zweeft') pieken, dalen én een geslaagd YouTube-kanaal.
Published 11/26/21
Zijn podcast Daders domineerde lange tijd de hitlijsten. Maar succes hebben is één, jezelf goed genoeg vinden is een tweede. Een gesprek over moordenaars, het menselijk brein en uit de kast komen op je 32ste. Featuring Theo van Gogh, Ramses Shaffy, Freddy Mercury en de katten van Freddy Mercury.
Published 11/25/21
De viool is zijn golden ticket. Of het nou in Carnegie Hall is op uitnodiging van de Paganini-familie of het huwelijk van de Romanovs in Sint Petersburg: met zijn instrument onder z’n arm komt (bijna geheel) autodidact Edmond Fokker op bijzondere plekken, wereldwijd. Tel daar zijn verleden bij de Nederlandse militaire inlichtingendienst bij op en je begrijpt dat je met een uniek figuur te maken hebt. Is there a method to his mystery?
Published 11/24/21
Als kind deed ze de opmerkelijke ontdekking dat er geen enkele duif is die zijn zin afmaakt. Daarna ontdekte ze dat ‘Auld long syne’ door Hazes is nagedaan. Het ene vraagstuk na het andere werd opgehelderd - geen wonder dat Sara nu haar werk heeft gemaakt van het ontrafelen van mysteries. In gesprek met de maakster van Sara’s Mysteries (dé true crime-podcast voor jeugd) over het leuke van kinderen, het niksige van volwassenen en bazig zijn, ofwel: het nemen van de regie.
Published 11/23/21
Waar de rest van de klas losging op 2Unlimited, was de tweeling weg van Simon & Garfunkel. En zo deelden ze, behalve hun genen, wel meer. Vanaf het moment dat ze het daglicht zagen tot de dag dat ze beiden trouwden: hun leven liep synchroon. Toch groeiden (en groeien) ze steeds verder uit elkaar. Hoe dat hun band juist verstevigt, leggen ze uit aan Miss Podcast. 
Published 11/18/21
Door haar afstudeerproject over gentrificatie belandde ze in een studio, de liefde (Wieger Hoogendorp) hield haar daarin en ze kwam er uit met een heel album. In de vorm van smartlappen protesteert de Amsterdamse zangeres Sophie Straat tegen de veryupping van haar stad, de woningnood en politiegeweld in de vorm van smartlappen.
Published 11/17/21
Dat ze getrouwd is noemt ze zelf burgerlijk - daarmee voorsorterend op andermans reacties. Maar burgerlijkheid is niet het beeld dat opkomt wanneer ze vertelt over haar leven, dat wat interessante tegenstellingen bevat. Waar haar jeugd disney-esk voornaam was (zingende vogels en dergelijke), werd ze in haar puberteit alto en verkeerde ze in een voortdurende staat van kortsluiting. En is ze enerzijds schrijver van fictie (Honden Huilen Niet, 2019), is ze anderzijds verantwoordelijk voor de...
Published 11/16/21
We blikken terug op zijn jeugd (duizend keer Bert en Ernie), de Baudet-rel ('een briljante column'), we luisteren naar Hans Teeuwen ('een tien en uitschieters die daar overheen gaan') en Stef Bos (levensles: neem altijd een omweg).
Published 11/12/21
Ze zijn jong, bioloog, enthousiast en delen een achternaam die de lading dekt: de ééneiige broers Kevin en Marvin Groen. Over elkaars zinnen huppelend en struikelend zijn ze een wandelend maar aanstekelijk cliché dat uiteindelijk maar één ding voor ogen heeft: de liefde voor de natuur overbrengen. Trek je laarzen maar aan voor een spetterende, hobbelige rit.
Published 11/11/21