Episodes
Reagerer børn mere “dramatisk” og med højere, følelsesmæssig intensitet, end tidligere børnegenerationer - og hvorfor? Hvordan besjæler pædagoger og lærere hinanden, så børnene oplever en tilknytningsmæssig, rød tråd i deres institutionsliv? Hvorfor er mobiltelefoner i familien en psykologisk udfordring for børns trivsel? Gæst: Autoriseret psykolog og klinisk specialist i børn & unge, Rikke Yde Tordrup.
Published 10/30/24
Published 10/30/24
Mads Thomsen er lektor i pædagogisk psykologi og byrådsmedlem for Odense Kommune. I forbindelse med sagen om vold og krænkelser på Agedrup Skole i 2024, stod han pludselig midt i en medieorkan, hvor han måtte handle i spændingsfeltet mellem faglighed og politik. I dette afsnit taler vi om akutskoler, om medier og om håndtering af problemadfærd i børne- og ungemiljøer.
Published 10/18/24
Hvorfor er vold, krænkelser og overgreb i skolen et fænomen, der i stigende grad fanger mediernes opmærksomhed? Hjælper det fællesskabet, at man straffer eller ekskluderer de særligt udadreagerende børn og unge? Og hvad er alternativet? I dette afsnit har Rasmus besøg af Gro Emmertsen Lund og Rene de Claville Juhler, der begge arbejder professionel med særligt udfordrede børne- og ungefællesskaber.
Published 10/05/24
I dette afsnit taler vi om bogen “Trivsel og mistrivsel - mellem offergørelse og kompetencegørelse. I studiet har Rasmus Alenkær besøg af forfatterne til bogen, Lars Qvortrup og Karen Wistoft.
Published 09/22/24
Dette afsnit handler om højt begavede børn, deres familier og deres fællesskaber. I studiet har Rasmus Alenkær besøg af Rikke Christensen, selvstændig konsulent/underviser med speciale i høj begavelse, og Rebekka Graatang, skolelærer og mor til et højt begavet barn.
Published 09/22/24