جای خالی «فکت چکینگ» در مدارس ایران
Listen now
Description
«شایعه» یا آنچه «فیک نیوز» خوانده می‌شود، به موضوعی آنچنان مهم تبدیل شده است که برخی از کشورها از جمله فرانسه نحوه مقابله با آن و روش‌های راستی آزمایی اخبار که « فکت چکینگ» نامیده می‌شود را وارد منابع درسی مدارس کرده‌اند و یا در نظر دارند به سرعت چنین کاری کنند. «ناظران» در این برنامه خود در گفتگو با سعید پیوندی استاد دانشگاه‌های فرانسه به بررسی موضوع آموزش «فکت چکینگ» در مدارس و جای خالی آن در سیستم آموزشی ایران پرداخته است. سعید پیوندی معتقد است:« دولت‌ها در تلاشند که شهروندان را از نوجوانان با دنیای جدید فضای مجازی و این پدیده جدید آشنا کنند تا آنها یاد بگیرند با نگاهی انتقادی هر خبری را که در شبکه های اجتماعی یافتند باور نکنند و از نوجوانی به شکلی روش شناسانه با آن به مقابله بپردازند.» او درباره جای خالی آموزش در این زمینه در ایران می‌گوید:« نه تنها در ایران هوشیاری‌ در این زمینه وجود ندارد، بلکه تکلیف با حوزه فضای مجازی هنوز هم مشخص نیست که اساسا پدیده خوبی است یا نه در نتیجه سیاست گذاری‌ نیز در این زمینه وجود ندارد ... در نتیجه ما دچار یک عقب‌ماندگی مهلک در زمینه برخورد با «فیک نیوز»هستیم..» در فایل صوتی برنامه می‌توانید به مشروح این گزارش گوش دهید.  
More Episodes
«ناظران» در این برنامه خود به موضوع «ارز دیجیتالی» که فیسبوک در نظر دارد تا سال ۲۰۲۰ به تمام کاربران خود ارایه دهد می‌پردازد.
Published 10/25/19
"ناظران" در مجله رادیویی این هفته، به موضوع انتشار تصاویر ازدواج "فاطیما" دختر ۱۱ ساله با پسردایی ۲۲ ساله خود در "بهمئی" از شهرستان‌های استان "کهگیلویه و بویراحمد" در اینترنت می‌پردازد. "ناظران" تلاش کرده به انگیزه کاربران، روزنامه‌نگاران و حتی رسانه‌هایی که بدون محو کردن صورت این کودک خردسال،...
Published 09/06/19