Episodes
«ناظران» در این برنامه خود به موضوع «ارز دیجیتالی» که فیسبوک در نظر دارد تا سال ۲۰۲۰ به تمام کاربران خود ارایه دهد می‌پردازد.
Published 10/25/19
"ناظران" در مجله رادیویی این هفته، به موضوع انتشار تصاویر ازدواج "فاطیما" دختر ۱۱ ساله با پسردایی ۲۲ ساله خود در "بهمئی" از شهرستان‌های استان "کهگیلویه و بویراحمد" در اینترنت می‌پردازد. "ناظران" تلاش کرده به انگیزه کاربران، روزنامه‌نگاران و حتی رسانه‌هایی که بدون محو کردن صورت این کودک خردسال، تصویر او را منتشر کرده‌اند بپردازد.
Published 09/06/19
کشور افغانستان سال‌هاست که با جنگ، بمب‌گذاری، مرگ و انتحار، دست به گریبان است. اما پدیده انتشار تصاویر گسترده از محل حادثه تروریستی، تصاویر قربانیان حوادث تروریستی به شکل گسترده و تقریباً زنده در شبکه‌های اجتماعی، پدیده جدیدی در این کشور است. "ناظران" این هفته در گفتگو با "مصدق پارسا" روزنامه نگار افغانستانی، به بررسی این سوگواری دست جمعی در شبکه‌های اجتماعی در افغانستان می‌پردازد.
Published 08/09/19
به تازگی شبکه پرس تی‌وی ایران، برنامه‌ای با عنوان «شکار جاسوس‌‌ها» پخش کرده است. در این برنامه علاوه بر انتشار «اعترافات» افرادی که ادعا می‌شود جاسوس‌های سیا در ایران هستند، تصاویری نیز منتشر می‌شود که طی آنها ادعا شده تصاویر متعلق به افسران دستگاه‌های اطلاعاتی امریکا در خارج از مرزهای ایران است که تحت نظر دستگاه‌های امنیتی ایران قرار داشته‌اند. «ناظران» در این برنامه خود به موضوع جنگ تبلیغاتی-امنیتی ایران می‌پردازد.
Published 07/26/19
"ناظران"، این هفته راجع به یک اپلیکیشن که این روزها نه تنها در ایران بلکه در دنیا حسابی سر و صدا به راه انداخته حرف میزند: «فیس اَپ FaceApp».
Published 07/19/19
 این هفته، "ناظران" به برنامه دولت فرانسه برای وضع مالیات بر درآمد غول‌های دنیای آنلاین می‌پردازد. از این پس بسیاری از کمپانی‌های عظیم دنیای وِب از جمله "فیسبوک"، "گوگل"،"آمازون" و "اَپل"، معروف به "گافا"، از درآمدهایی که از کسب و کار آنلاین خود در فرانسه دارند باید به دولت فرانسه مالیات پرداخت کنند. ابتکاری که با همراهی بسیاری از کشورهای اروپایی همراه نبود و با واکنش نسبتاً تند دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا رو به رو شد.
Published 07/12/19
اگر شما جزء افرادی هستید که دیگر چندان دل و دماغی برای سر زدن به سایت‌های خبری ندارید، دیگر از کانال‌های خبری که شاید پیش از این به آنها نگاهی می‌انداختید، سراغی نمی‌گیرید و کانال‌های خبری هم حتی دیگر برای شما آزاردهنده هستند. «ناظران» این هفته شاید برای شما جالب باشد. مجله رادیویی «ناظران» در گفتگو با خانم آسیه امینی به این موضوع پرداخته است.
Published 06/14/19
آیا تا به حال بر سر دو راهی خرید سی‌دی یک سریال و یا دیدن رایگان آن به شکل آنلاین قرار گرفته‌اید؟ اگر ایرانی ساکن خارج از کشور هستید آیا راه دیگری جز دیدن فیلم‌های ایرانی به جز راه‌های رایگان و البته غیرقانونی می‌شناسید؟ "ناظران" این هفته به موضوع تماشای فیلم‌ها و سریال‌ها به شکل رایگان و غیرقانونی می‌پردازد.
Published 05/25/19
در پی بالا گرفتن انتشار یک شایعه در شبکه‌های اجتماعی در فرانسه، برخی از شهرهای حومه پاریس شاهد خشونت علیه کولی‌های رومانیایی بودند. «ناظران» در این برنامه به بررسی شکل انتشار و جامعه شناسی انتشار این شایعه منجر به خشونت در فرانسه پرداخته است.
Published 03/30/19
آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید که از وقتی تلگرام و اینستاگرام و واتس‌آپ به تلفن‌همراه ما اضافه شده است تا چه حد "مناسک" دید و بازدید عید را تغییر داده است؟
Published 03/22/19
"ناظران"، این هفته به موضوع از کار افتادن "اَپ"های ایرانی (اپلیکیشن) در "آیفون" و حواشی‌ای که پیرامون این موضوع ایجاد شده است میپردازد.
Published 03/01/19
"ناظران"، این هفته به موضوع از کار افتادن "اَپ"های ایرانی (اپلیکیشن) در "آیفون" و حواشی‌ای که پیرامون این موضوع ایجاد شده است میپردازد. چندی است که بسیاری از "اَپ‌"های ایرانی در "آیفون" به ناگهان از کار افتادند؛ بسیاری آن را تحریم جدید کسب و کارهای آنلاین ایرانی از سوی "اَپل" خواندند. اما به نظر میرسد ماجرا کمی از چیزی که بسیاری در شبکه‌های اجتماعی می‌گویند پیچیده‌تر است. علی نکویی، کارشناس امنیت شبکه، با تأکید بر اینکه از کار افتادن "اَپ‌"ها منحصر به ایران نیست و اساساً هدف ایران نبوده است،...
Published 03/01/19
در اواخر دهه نود میلادی که طالبان کنترل افغانستان را به دست گرفتند، قوانین سختگیرانه فراوانی علیه افرادی که تلویزیون و یا حتی رادیو داشتند وضع کردند اما اکنون خود به تولیدکنندگان محتواهای چند رسانه‌ای بدل شده‌اند. «ناظران» در این برنامه خود به این تغییر نگاه طالبان به رسانه طی بیست سال گذشته می‍پردازد
Published 02/22/19
در اواخر دهه نود میلادی که طالبان کنترل افغانستان را به دست گرفتند، قوانین سختگیرانه فراوانی علیه افرادی که تلویزیون و یا حتی رادیو داشتند وضع کردند اما اکنون خود به تولیدکنندگان محتواهای چند رسانه‌ای بدل شده‌اند. «ناظران» در این برنامه خود به این تغییر نگاه طالبان به رسانه طی بیست سال گذشته می‍پردازد «ناظران» در این برنامه در گفتگو با احمد قریشی روزنامه نگار ساکن کابل به روی آوردن طالبان به شیوه های نوین ارتباطی پرداخته است.آقای قریشی با تاکید بر اینکه تغییر رویکرد طالبان به «تصویر» یک...
Published 02/22/19
آیا تاکنون فکر کرده‌اید که اگر در زمانه ناصر حجازی، علی پروین، حسن روشن و یا حتی در دوره کریم باقری، علی دایی و مهدی مهدوی‌کیا، "توییتر"، "اینستاگرام" و "تلگرام" وجود داشت، اکنون ما چه تصویری از آنها در ذهن داشتیم؟
Published 01/25/19
آیا تاکنون فکر کرده‌اید که اگر در زمانه ناصر حجازی، علی پروین، حسن روشن و یا حتی در دوره کریم باقری، علی دایی و مهدی مهدوی‌کیا، "توییتر"، "اینستاگرام" و "تلگرام" وجود داشت، اکنون ما چه تصویری از آنها در ذهن داشتیم؟ "ناظران" در برنامه این هفته خود در گفتگو با "مهدی رستم‌پور" روزنامه‌نگار و تحلیلگر ورزشی و صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه "کشتی"، به موضوع تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر تصویر ذهنی از قهرمانان ورزشی، در خاطرۀ جمعیِ ایرانیان می‌پردازد. اسطوره‌هایی چون "حجازی" و "تختی"، همچون دژهای...
Published 01/25/19
«شایعه» یا آنچه «فیک نیوز» خوانده می‌شود، به موضوعی آنچنان مهم تبدیل شده است که برخی از کشورها از جمله فرانسه نحوه مقابله با آن و روش‌های راستی آزمایی اخبار که « فکت چکینگ» نامیده می‌شود را وارد منابع درسی مدارس کرده‌اند و یا در نظر دارند به سرعت چنین کاری کنند.
Published 01/18/19
«شایعه» یا آنچه «فیک نیوز» خوانده می‌شود، به موضوعی آنچنان مهم تبدیل شده است که برخی از کشورها از جمله فرانسه نحوه مقابله با آن و روش‌های راستی آزمایی اخبار که « فکت چکینگ» نامیده می‌شود را وارد منابع درسی مدارس کرده‌اند و یا در نظر دارند به سرعت چنین کاری کنند. «ناظران» در این برنامه خود در گفتگو با سعید پیوندی استاد دانشگاه‌های فرانسه به بررسی موضوع آموزش «فکت چکینگ» در مدارس و جای خالی آن در سیستم آموزشی ایران پرداخته است. سعید پیوندی معتقد است:« دولت‌ها در تلاشند که شهروندان را از...
Published 01/18/19
آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید اگر روزی اطلاعات و تصاویری از شما به درست یا غلط سر از اینترنت درآورد شما چه کاری می‌توانید برای پاک کردن آنها انجام دهید؟ اتحادیه اروپا در پی شکایت یک شهروند اسپانیایی سال‌ها است سعی کرده راه حلی برای این معضل بیابد.
Published 01/04/19
آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید اگر روزی اطلاعات و تصاویری از شما به درست یا غلط سر از اینترنت درآورد شما چه کاری می‌توانید برای پاک کردن آنها انجام دهید؟ اتحادیه اروپا در پی شکایت یک شهروند اسپانیایی سال‌ها است سعی کرده راه حلی برای این معضل بیابد. از سال ۲۰۱۴ به این سو، دادگاه‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا حقی را به رسمیت می‌شناسند به نام "حق فراموش شدن". شهروندان ساکن اتحادیه اروپا بر اساس این "حق" می‌توانند موتورهای جستجوگر و سایت‌ها را مجبور کنند که برخی از اطلاعات پیرامون آنها را...
Published 01/04/19
به تازگی تصاویر و ویدئوهای دردناکی از تجاوز یک مجرم سابقه دار به چند کودک در فضای مجازی دست به دست شده است. آیا تا به حال این موضوع فکر کرده اید که رفتار درست یک شهروند، یک کاربر در چنین شرایطی چیست؟ «ناظران» در این رابطه با علی فاتحی فیلمساز و کنشگر حقوق کودکان مقیم پاریس گفتگو کرده است تا واکنش مناسب در شبکه‌های مجازی در این رابطه را پرس و جو کند. آقای فاتحی معتقد است، عکس کودکان را حتی برای کمک به آنها منتشر نکنید، حتی با محو کردن صورت و هویت آنها.
Published 11/16/18
به تازگی تصاویر و ویدئوهای دردناکی از تجاوز یک مجرم سابقه دار به چند کودک در فضای مجازی دست به دست شده است. آیا تا به حال این موضوع فکر کرده اید که رفتار درست یک شهروند، یک کاربر در چنین شرایطی چیست؟ «ناظران» در این رابطه با علی فاتحی فیلمساز و کنشگر حقوق کودکان مقیم پاریس گفتگو کرده است تا واکنش مناسب در شبکه‌های مجازی در این رابطه را پرس و جو کند. آقای فاتحی معتقد است، عکس کودکان را حتی برای کمک به آنها منتشر نکنید، حتی با محو کردن صورت و هویت آنها.
Published 11/16/18
شاید نیاز به تاکید کارشناس‌های حوزه‌های مختلف نداشته باشد که «فیلترینگ» تا چه میزان به مردم ایران در عرصه گوناگون آسیب وارد کرده و می‌کند، اما برخی نیز هستند که فیلترینگ نه تنها برای آنها مشکل‌ساز نبوده بلکه باعث رونق کسب و کارشان نیز شده است. اگر یوتیوب در ایران فیلتر نبود، آیا سرویس‌های مختلف مشابه در ایران توان برپا ایستادن را داشتند؟ اگر اوبر پایش به ایران باز شود ایا تپسی و اسنپ همچنان می‌توانند چنین سود‌ده باشند؟ گفته می‌شود برخی از استارت‌آپ‌های ایرانی حتی برای باقی‌ ماندن فیلترها در...
Published 10/19/18